Marsipankake

Marsipankake
Ingredienser

Kakebunn:
5 egg
3 dl sukker
1,5 dl hvetemel
1,5 dl potetmel
1,5 ts bakepulver

Fyll 1:
1 dl kremfløte
2,5 dl ferdig vaniljekrem (f.eks. Piano)

Fyll 2:
2 dl kremfløte
1,5 dl jordbærsyltetøy

Pynt:
3 dl kremfløte
500 g marsipan eller 1 ferdig kjøpt marsipanlokk
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk eggedosis. Sikt i det tørre og bland deigen forsiktig sammen. Hell deigen i en rund form (26 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C i ca 40 min. Avkjøl kaken helt i formen. Løsne kaken forsiktig fra formen ved å skjære rundt kanten med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og del den i 3 bunner. Dynk eventuelt med litt melk.

Til det første fyllet blandes pisket krem forsiktig sammen med vaniljekremen. Til det andre fyllet, smakes pisket krem til med jordbærsyltetøy.

Fyll kaken med vaniljekrem i det første kakelaget og jordbærkrem i det andre kakelaget. Dekk hele kaken med pisket krem. Ha over et marsipanlokk (se tips). Pynt kaken etter ønske.

Tips

Bruk gjerne ferdig kjøpt marsipanlokk og marsipanroser, da sparer du en god del tid. Marsipanrosene på bildet er kjøpt hos Panduro Hobbybutikk.

Hvis du vil kjevle ut marsipanlokket, er det lurt skjære opp en stor plastikpose og kjevle marsipanen mellom de to lagene med plast. Da er det også lett å løfte marsipanlokket over på kaken.

Stryk eventuelt litt hvetemel eller maisenna over marsipanen etter at du har hatt den på kaken, for å få en tørr og matt overflate.

Kakekategori

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift