Melkesjokoladekake i langpanne

Melkesjokoladekake i langpanne

04.05.2005

Hvis ikke DETTE er barnas favorittkake - så vet ikke jeg! Men intet i veien for at også voksne kan forsyne seg grådig.

Kaken er USEDVANLIG myk og deilig fordi den inneholder både en god del smør, sukker, egg og kefir. Den KJEMPEGODE sjokoladesmaken kommer av masse sjokolademelkpulver og hakket melkesjokolade i deigen. I tillegg er kaken dekket med fyldig melkesjokoladeglasur og pyntet med hakket melkesjokolade.

Melkesjokoladekake i langpanne

Ingredienser

4 egg
500 g sukker
4 dl sjokolademelkpulver
500 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
2 ts natron
7 dl kefir
350 g smør
200 g melkesjokolade

Glasur:
300 g melkesjokolade
1 dl kremfløte

Pynt:
100 g melkesjokolade

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Rør i sjokolademelkpulver. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Tilsett vekselsvis med kefir og det avkjølte smøret. Bland til du får en jevn deig. Rør i hakket melkesjokolade til slutt.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen (se tips). Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Kok opp kremfløten til glasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i melkesjokoladen og la den smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og glatt. Avkjøl til passe smørekonsistens.

Bre glasuren over den kalde kaken med en smørekniv. Del kaken opp i passe store firkanter. Pynt hvert kakestykke med litt finhakket melkesjokolade.

Tips

Merk deg at kaken virker nokså myk og klebrig når den kommer ut av ovnen. Det er slik den skal være! La kaken bli helt kald før du tar den ut av formen og smører på glasuren. Også når kaken er kald vil kaken virke litt mektig og klissete - og det er nettopp DET som er KJEMPEGODT!

Du bruker 3 store plater melkesjokolade (à 200 g) til denne langpannekaken.

Som sjokolademelkpulver kan du bruke enten Oboy eller Nesquick.

Kakestykkene er kjempefine å fryse. La kaken stå til glasuren har stivnet før du pakker ned kaken i fryseposer, da slipper du masse glasursøl.

Se også oppskrift på "Barnas konfektkake".

04.05.2005
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

7 kommentarer

Hei!
Hvor mange dager i forveien kan jeg lage denne kaken? Tenker å oppevare den på kjøkkenbenken uten glasur.

Og kan man smøre formen i stede for å bruke babkepapir, evt med hva?

Hei,

Tenkte å prøve ut denne kaken til en bursdagsfeiring i morgen. Hvordan holder den seg om jeg lager den i dag?

Hei

Denne kaken anbefales absolutt på det ALLER varmeste! Kaken er mild og SUPERgod! Omtrent alle jeg har servert denne kaken har endt opp med å spørre etter oppskriften :)
Har tilogmed bakt den til ett bryllup - som bryllupskake!

Kaka har laaaang holdbarhet og blir omtrent bare mer og mer saftig etterhvert som dagene går!
Jeg serverer den alltid dagen etter at jeg har laget den, syns den er enda bedre da!
( Pleier som regel å lage dobbel glasur til en vanlig langpanne da jeg syns det blir litt snaut med glasur ellers).
Jeg kommer ALDRI til å gå tilbake til noen andre sjokoladekake-oppskrifter igjen!

Hey :-)
Skal lage denne kaka i morgen, men med rund form. Passer denne oppskriften best i 23 cm eller 25 cm form??

Hei :-)
Laga denne kaka i går, det var utrolig mye røre selv til den store langpanna m 30*40i. Så jeg fylte ikke i alt, allikevel begynte det å renne røre fra formen ut i ovnen, ble utrolig mye søl. Men kaken var veldig god, fikk mye skryt på tross av ulykken. Men neste gang jeg lager den jeg den i 2 former; eller har jeg gjort noe feil?

Hei :) Denna kaka ser veldig god ut. men jeg lurte på om den kan reduseres så jeg kan bruke en rund sprngform ? Eventuelt hvor mye av ingrediensene skal jeg bruke ?

Hei.
Oppbevares denne i kjøleskap eller på benken over natten?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter