Brukere online: 682
Brukere i dag: 4689
Brukere siste 7 dager: 258781
Dette er nydelige små minimuffins med smak av sjokolade og bjørnebær.
Gotta love it!
Oppskriften gir 12-15 stk.
Ingredienser:
♥ 1 stort egg
♥ 1 dl sukker
♥ 50 g smør
♥ 2 ss melk
♥ 0,75 dl hvetemel
♥ 0,5 dl kakao
Sjokoladeglasur:
♥ 0,5 dl kremfløte
♥ 100 g kokesjokolade
Fyll og pynt:
♥ ca. 20-25 bjørnebær
Fremgangsmåte:
Smelt smøret. Bland i alle ingrediensene og rør deigen raskt sammen.
Sett minicupcake papirformer i mini-muffinsbrett. Fyll deigen i formene ved hjelp av to teskjeer til formene er ca 2/3 fulle.
Trykk 1/2 bjørnebær forsiktig ned i deigen på hver cupcake (det holder med 1/3 bjørnebær hvis bærene er veldig store).
Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 10 min, til de er gjennomstekte. Avkjøl helt.
Til sjokoladekremen varmes først fløten til kokepunktet i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten over svak varme og rør blandingen jevn. Avkjøl til romtemperatur.
Fordel litt sjokoladekrem på hver minimuffins. og pynt med et bjørnebær på hver.
Tips:
♥ Det er viktig å ikke fylle papirformene for fulle, ellers bare renner deigen utover under stekingen. Papirformer og muffinsbrett beregnet på minimuffins finnes både i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker og nettbutikker som selger kakeutstyr. Jeg anbefaler deg absolutt å bruke muffinsbrett så muffinsene holder fasongen under stekingen.
Papirformer til minimuffins finnes i utrolig mange skjønne varianter
Det er ikke alltid så mye som skal til - bare en deilig, liten munnfull med sjokoladekake og bjørnebær.
♥ Se også Mini Chocolate Cupcakes, Mini Chocolate Brownie Cupcakes, Mini Vanilla Cupcakes og Mini Mokka Cupcakes.
♥ Nydelige kaker å lage, spesielt hvis du får tak i søte, ferske bjørnebær! Frosne bjørnebær kan brukes til nød, men la de tine først og renne av seg. Resultatet blir aller best med ferske bær.
Snart mandag og klar for ny uke.
Kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 stort egg
♥ 1 dl sukker
♥ 50 g smør
♥ 2 ss melk
♥ 0,75 dl hvetemel
♥ 0,5 dl kakao
Sjokoladeglasur:
♥ 0,5 dl kremfløte
♥ 100 g kokesjokolade
Fyll og pynt:
♥ ca. 20-25 bjørnebær
Smelt smøret. Bland i alle ingrediensene og rør deigen raskt sammen.
Sett minicupcake papirformer i mini-muffinsbrett. Fyll deigen i formene ved hjelp av to teskjeer til formene er ca 2/3 fulle. Det blir ca 12-15 stk av denne oppskriften.
Trykk 1/2 bjørnebær forsiktig ned i deigen på hver cupcake (det holder med 1/3 bjørnebær hvis bærene er veldig store).
Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 10 min, til de er gjennomstekte. Avkjøl helt.
Til sjokoladekremen varmes først fløten til kokepunktet i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i den varme fløten over svak varme og rør blandingen jevn. Avkjøl til romtemperatur.
Fordel litt sjokoladekrem på hver minimuffins. og pynt med et bjørnebær på hver.
♥ Det er viktig å ikke fylle papirformene for fulle, ellers bare renner deigen utover under stekingen. Papirformer og muffinsbrett beregnet på minimuffins finnes både i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker og nettbutikker som selger kakeutstyr. Jeg anbefaler deg absolutt å bruke muffinsbrett så muffinsene holder fasongen under stekingen.
♥ Nydelige kaker å lage, spesielt hvis du får tak i søte, ferske bjørnebær! Frosne bjørnebær kan brukes til nød, men la de tine først og renne av seg. Resultatet blir aller best med ferske bær.
Skriv ny kommentar