Mini Vanilla Cupcakes

Mini Vanilla Cupcakes

04.05.2014


Av og til er det bare en liten smak som skal til. Noe søtt og deilig i munnen, uten at det blir for tungt og mektig.

 


Alle cupcakesoppskrifter kan brukes for å lage mini cupcakes, men det lønner seg å nedskalere oppskriftene, så det ikke blir altfor mange kaker.

Her er en oppskrift som gir en akkurat passe stor porsjon søte små vaniljecupcakes.  Heart 

 

Oppskriften gir ca. 30 stk.

 

Ingredienser:

♥ 1 egg
♥ 1,25 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 90 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,75 dl melk
♥ 3 ss matolje

Glasur:
♥ melis
♥ sitronsaft

 

Fremgangsmåte:

Pisk sammen egg, sukker og vanilje med elektrisk håndmikser til blandingen blir lys og luftig. Sikt i mel og bakepulver og bland i melk og olje.

Sett små papirformer i muffinsbrett som er beregnet på mini cupcakes. Fyll formene 2/3 fulle.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 175°C i ca. 10 min. Avkjøl helt.

Glaser mini cupcakesene med den kremen du liker best. Jeg har her valgt å glasere kun med melisglasur smaksatt med sitron. Pynt med sukkerperler eller annen kakepynt.

 

 

Tips:

♥ Muffinsbrett beregnet på mini cupcakes fås kjøpt i de fleste nettbutikker som selger kakepynteutstyr.

♥ Det finnes faktisk også egen mini cupcakes jern som du kan bruke hvis du ikke har stekeovn tilgjengelig.

 

 

 

♥  Mini muffinsene smaker aller best samme dag de er laget. Får du rester, kan de enten pakkes godt inn i plast til dagen etter eller fryses ned, men husk at fryste muffins vil bli littegrann bløte når de tiner.

♥  Se også oppskrift på Mini Chocolate Cupcakes, Mini Mokka Cupcakes og Mini Chocolate Brownie Cupcakes. 

 

♥  En liten Mini Cupcake kan alle unne seg! Heart  Smile  
 

 


♥ ♥ ♥ ♥

Mini Vanilla Cupcakes

Ingredienser

♥ 1 egg
♥ 1,25 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 90 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,75 dl melk
♥ 3 ss matolje

Glasur:
♥ melis
♥ sitronsaft

Fremgangsmåte

Pisk sammen egg, sukker og vanilje med elektrisk håndmikser til blandingen blir lys og luftig. Sikt i mel og bakepulver og bland i melk og olje.

Sett små papirformer i muffinsbrett som er beregnet på mini cupcakes. Fyll formene 2/3 fulle.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 175°C i ca. 10 min. Avkjøl helt.

Glaser mini cupcakesene med den kremen du liker best. Jeg har her valgt å glasere kun med melisglasur smaksatt med sitron. Pynt med sukkerperler eller annen kakepynt.

Tips

♥ Muffinsbrett beregnet på mini cupcakes fås kjøpt i de fleste nettbutikker som selger kakepynteutstyr.

♥ Det finnes faktisk også egen mini cupcakes jern som du kan bruke hvis du ikke har stekeovn tilgjengelig.

♥  Mini muffinsene smaker aller best samme dag de er laget. Får du rester, kan de enten pakkes godt inn i plast til dagen etter eller fryses ned, men husk at fryste muffins vil bli littegrann bløte når de tiner.

♥  En liten Mini Cupcake kan alle unne seg!

04.05.2014
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Hei
Jeg skal lage disse Cupcakene imorgen. Jeg håper de blir bra.
Men hat et spørsmål er ikke 1 egg litt lite for denne oppskriften?
Kristine har du gitt ut mange kokebøker, hvis ja, hva heter dem/den?
ER du utdanna som en kokk eller baker?
<3-lig hilsen En jente

Hei Mari, det er riktig med bare 1 egg, for dette er jo en liten porsjon deig som er beregnet på mini cupcakes. Hvis du vil lage vanlige cupcakes, se for eksempel oppskriften på Vanilla Cupcakes her på Det søte liv. Nei, jeg er ikke utdannet kokk/baker. Min første kokebok blir utgitt 1. september:) Lykke til med bakingen i morgen.

Hei, elsker disse cupcaksene og tenkte og lagde de nå, men er det sjans for og bytte ut melke? Har ikke mer melk i kjøleskapet..:/

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter