Mocha Frappuccino

Mocha Frappuccino

29.08.2015

Sponset innlegg.

Hei kjære lesere!

Håper dere nyter at det er helg og fint vær, som det vel er i store deler av Norge i dag. Selv befinner jeg meg i Basel i Sveits hele den kommende uken, og her er det i hvert fall helt fantastisk varmt og deilig denne helgen! Følg meg på Instagram hvor jeg heter kristine_lifeissweet hvis du vil se noen bilder herfra.


Hva er vel deiligere når det er varmt og pent vær enn en iskald Frappuccino!

Frappuccino - som er navnet på den berømte iskaffen fra Starbucks - går det absolutt an å lage hjemme også. Forutsetningen er at du har en god blender som kan knuse isbiter. For en ekte Frappuccino skal være skikkelig tykk, kald og slushaktig på grunn av all den knuste isen!  Yum

Hos Starbucks får man kjøpt Frappuccino med utrolig mange slags smaker. Jeg har her valgt min favoritt, som er Mocha Frappuccino. I ekte amerikansk stil toppes min Mocha Frappuccino med pisket krem og sjokoladesaus!

 

 

 EnJOY!  Icon e biggrin

 

Oppskriften passer til 1 stort glass.


Ingredienser:

♥ 1 dl kald espresso
♥ 2 ss sukker
♥ 1 dl melk
♥ 2 ss sjokoladesaus
♥ 2 dl isbiter

Pynt:
♥ pisket krem (søtet med litt vaniljesukker)
♥ sjokoladesaus


Fremgangsmåte:

Finn frem en blender (husk at den må være kraftig nok til å kunne knuse isbiter, se tips). Ha i kald espresso (vanlig sterk kaffe går også bra).

 


Tilsett melk.

 

 

Og deretter sukker.

 

 

Sjokoladesaus.....   Yum 

 

 

Jeg har her brukte amerikansk sjokoladesaus fra Hershey's, men norsk sjokoladesaus på flaske går også fint!

 

Tilsett masse isbiter!!

 

 

Kjør til isbitene er helt finknuste og iskaffen slushaktig.

 


Hell iskaffen på glass og pynt med en klatt pisket krem og sjokoladesaus.

 

 

Tips:

♥ Jeg synes det blir best med krem som jeg pisker selv av kremfløte. Tilsett gjerne 1 ts vaniljesukker for ekstra god smak.

 


Men har du ikke tid til å piske krem selv, går det også greit med sprøytekrem.  ;)
 

♥ Du kan bruke det forholdet mellom kaffe, sukker og melk etter hva du liker best. Mengdene som jeg har angitt gir iskaffe som jeg synes blir passe sterk og søt.

♥ Merk at iskaffen blir fyldigere og får tykkere melkeskum om du bruker helmelk, men det går også veldig fint å lage Frappuccino med lettmelk eller skummet melk. På grunn av den finknuste isen blir iskaffen tykk likevel.

♥ Husk at du må bruke en kraftig blender som klarer å knuse isbiter til fin slush. Jeg har her brukt blenderen Raw Fuel fra Wilfa, som er fantastisk sterk og likevel hendig blender.

 

 

Raw Fuel er en helt ny type høyhastighetsblender, og blant de aller kraftigste på markedet, som du kan lage absolutt alt fra varm suppe til iskalde drinker med. Du kan lese mer om Raw Fuel-blenderen på Wilfas nettsider HER - og er du riktig heldig, så kan du snart vinne en slik blender som Giveaway her på Det søte liv.

Dette er en blender som virkelig kan anbefales!

 

♥  Frappuccino kan også lages mindre mektig ved at du dropper sjokoladesaus og pisket krem, se oppskrift HER på Det søte liv.

 


Fortsatt god helg, kjære lesere!

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Dette oppskriftsinnlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Wilfa AS.

 

Mocha Frappuccino

Ingredienser

♥ 1 dl kald espresso
♥ 2 ss sukker
♥ 1 dl melk
♥ 2 ss sjokoladesaus
♥ 2 dl isbiter

Pynt:
♥ pisket krem (søtet med litt vaniljesukker)
♥ sjokoladesaus

Fremgangsmåte

Finn frem en blender (husk at den må være kraftig nok til å kunne knuse isbiter, se tips). Ha i kald espresso (vanlig sterk kaffe går også bra).

Tilsett melk og deretter sukker, så sjokoladesaus og til slutt masse isbiter.

Kjør til isbitene er helt finknuste og iskaffen slushaktig.

Hell iskaffen på glass og pynt med en klatt pisket krem og sjokoladesaus.

Tips

♥ Jeg synes det blir best med krem som jeg pisker selv av kremfløte. Tilsett gjerne 1 ts vaniljesukker for ekstra god smak. Men har du ikke tid til å piske krem selv, går det også greit med sprøytekrem. 

♥ Du kan bruke det forholdet mellom kaffe, sukker og melk etter hva du liker best. Mengdene som jeg har angitt gir iskaffe som jeg synes blir passe sterk og søt.

♥ Merk at iskaffen blir fyldigere og får tykkere melkeskum om du bruker helmelk, men det går også veldig fint å lage Frappuccino med lettmelk eller skummet melk. På grunn av den finknuste isen blir iskaffen tykk likevel.

♥ Husk at du må bruke en kraftig blender som klarer å knuse isbiter til fin slush.

29.08.2015
Desserter: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

6 kommentarer

Den så utrolig god ut! Frappe er uendelig godt-hele året

Denne kommer jeg til å lage!

Prøvde denne Idag! Den er fantastisk god!
Jeg brukte vanlig sjokodalesaus og (kremt! Litt lat idag) sprøytekrem :)

Hei det var coffe bean som hadde dette produktet først. For over 30 år siden. Til opplysning

Sne oppskriften skal jeg lage nå

Dene

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter