Brukere online: 2660
Brukere i dag: 26710
Brukere siste 7 dager: 246647
Hei kjære dere,
Om noen timer setter jeg meg på flyet hjem til Oslo etter en flott uke i Singapore. Bilder fra turen kan du se om du følger meg på Instagram der jeg heter: kristine_lifeissweet.
Før avreise rekker jeg å dele med dere en superherlig oppskrift på Mokkamousse. Desserten har tykk konsisens og deilig smak av mørk sjokolade, espressokaffe og Baileys (med kaffesmak for anledningen).
Nydelig servert sammen med pisket krem eller vaniljeiskrem og friske bær!
Nam!
Ingredienser:
♥ 1 dl kokende vann
♥ 1 ss espressopulver
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 6 eggeplommer
♥ 1,5 dl melis
♥ 2 ss Baileys (gjerne med kaffesmak, se tips)
♥ 3 dl kremfløte
Pynt:
♥ mokkabønner eller hakket sjokolade
Fremgangsmåte:
Smelt sjokoladen i kokende vann og rør blandingen jevn.
Pisk eggeplommene og melis til tykk, lys eggedosis. Vend i den smeltede sjokoladen og deretter Baileysen.
Pisk kremfløten til myk, luftig krem og vend dette inn i sjokoladeblandingen.
Hell dette i en stor serveringsskål eller mindre porsjonsskåler.
Avkjøl i kjøleskapet i noen timer til moussen har stivnet.
Pynt med mokkabønner eller hakket sjokolade før servering.
Tips:
♥ Jeg synes denne mokkamoussen smaker best med vanlig kokesjokolade. Mørk sjokolade med 70 % kakaoinnhold kan derimot brukes hvis du virkelig liker smaken av mørk sjokolade!
♥ Jeg har her brukt Baileys med kaffesmak (kjøpt i utlandet). Bruk det hvis du får tak i, ellers kan du bruke vanlig Baileys eller kaffelikør slik som Kahlua, Tia Maria eller lignende.
♥ Mokkamoussen kan fint lages kvelden før servering. Oppbevares i kjøleskapet.
♥ Desserten er nokså mektig, så jeg anbefaler å servere krem eller iskrem og gjerne friske bær som tilbehør.
Dette er skikkelig luksusdessert!
Nydelig!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 dl kokende vann
♥ 1 ss espressopulver
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 6 eggeplommer
♥ 1,5 dl melis
♥ 2 ss Baileys (gjerne med kaffesmak, se tips)
♥ 3 dl kremfløte
Pynt:
♥ mokkabønner eller hakket sjokolade
Smelt sjokoladen i kokende vann og rør blandingen jevn.
Pisk eggeplommene og melis til tykk, lys eggedosis. Vend i den smeltede sjokoladen og deretter Baileysen.
Pisk kremfløten til myk, luftig krem og vend dette inn i sjokoladeblandingen.
Hell dette i en stor serveringsskål eller mindre porsjonsskåler.
Avkjøl i kjøleskapet i noen timer til moussen har stivnet.
Pynt med mokkabønner eller hakket sjokolade før servering.
♥ Jeg synes denne mokkamoussen smaker best med vanlig kokesjokolade. Mørk sjokolade med 70 % kakaoinnhold kan derimot brukes hvis du virkelig liker smaken av mørk sjokolade!
♥ Jeg har her brukt Baileys med kaffesmak (kjøpt i utlandet). Bruk det hvis du får tak i, ellers kan du bruke vanlig Baileys eller kaffelikør slik som Kahlua, Tia Maria eller lignende.
♥ Mokkamoussen kan fint lages kvelden før servering. Oppbevares i kjøleskapet.
♥ Desserten er nokså mektig, så jeg anbefaler å servere krem eller iskrem og gjerne friske bær som tilbehør.
3 kommentarer
Hell den over en nøttebunn i
Hell den over en nøttebunn i springform, og du får en fantastisk kake :-)
Det står ingenting i
Det står ingenting i oppskrifta om når man skal bruke espressopulveret?
Hei! Til hvor mange personer…
Hei!
Til hvor mange personer er oppskriften? Jeg finner ingen steder hvor mange glass dette blir til.
Skriv ny kommentar