Mørk hemmelighet

Mørk hemmelighet

04.05.2009
Mørk hemmelighet

Ingredienser

Sjokoladepudding:
3 dl melk
100 g kokesjokolade
5 plater gelatin

Fruktfromasj:
1 stor boks hermetisk fruktcocktail (se tips)
1 pk gelé med sitronsmak
2 plater gelatin
6 dl kremfløte
100 g rosiner
100 g valnøtter

Fremgangsmåte

Dekk innsiden av en rund kakeform (26 cm i diameter) med tynn plastfolie (gladpack). Sett formen i fryseren i 30 min.

Bløtlegg gelatinplatene til sjokoladepuddingen i kaldt vann i 10 min. Kok opp melken i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha også dette i den varmel melken. Rør til både gelatinen og sjokoladen har smeltet i den varme melken. Avkjøl litt og hell blandingen så i kakeformen som har vært i fryseren. Sett i kjøleskapet til sjokoladepuddingen har stivnet (se tips).

Bløtlegg gelatinplatene til fruktfromasjen i kaldt vann i 10 min. Sil cocktailfrukten fra fruktlaken. Sett frukten til side. Ha fruktlaken i en kjele og kok opp. Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha i sammen med sitrongelépulveret. Rør til gelatinen og gelépulveret har løst seg opp. Avkjøl blandingen til den er romtemperert, men fortsatt helt flytende.

Pisk kremfløten til luftig krem. Rør i den avkjølte frukt- og gelélaken. Pisk godt med stålvisp, slik at blandingen blir luftig og klumpfri. Vend så i den hermetiske frukten, rosiner og hakkede valnøtter.

Fyll fruktfromasjblandingen i kakeformen og glatt til overflaten. Sett kakeformen tilbake i kjøleskapet i et par timer (eller over natten) til fruktfromasjen har stivnet.

Før servering snus kaken over på et kakefat. Fjern kakeformen og dra helt forsiktig av plastfolien. Hvis du vil, kan kaken pyntes med valnøtter og sprøytet krem.

Tips

1 stor boks fruktcocktail veier 825 gram, hvorav 470 gram frukt og 355 gram lake.

Hvis du vil at sjokoladepuddingen også skal dekke kantene av kaken, må du stadig sørge for å snurre på formen, slik at puddingen fester seg i kantene etterhvert som den stivner mer og mer. Gidder du ikke det (eller får det ikke til, slik som meg), lar du bare være å dekke kantene med sjokoladepuddingen.

Kaken oppbevares kaldt frem til servering. Den egner seg ikke så veldig godt til frysing, men kan uten problemer lages dagen i forveien og oppbevares i kjøleskapet.

04.05.2009
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

7 kommentarer

Dette er en fantastisk god kake :)

Glad for at du synes det, Linda:)

Hei.. denne kaken er favoritt kaken til mange, og meg , har laget denne mange mange ganger, men stusser på denne oppskrifta, æ bruka blant annet 10 gelatin plater i fyllet, hakket sjokolade og sukker også i fyllet. Laget denne sist helg men hadde litt lite sukker i å det merket godt, den ble ikje helt etter min smak (liker ikke søte kaker). Har alltid sjokoladepudding på kantene å, aldrig plagdes med det..

Hei. Skal lage denne i dag og stusser litt på noe i fremgangsmåten: "Klem vannet ut av gelatinplatene og ha også dette i den varme melken." Betyr dette at vannet fra gelatinplatene skal i melken, eller er det platene?

Alltid bare gelatinen. Vannet klemmes ut i vasken, for at det ikke skal komme i blandingen

Kan den lages to dager i forvegen, og stå i kjøleskap?

Denne fikk jeg lyst til å prøve! Tydelig og god oppskrift! Tror jeg kommer til å bløtlegge rosinene i noe sterkt og søtt dagen før bare! Du er flink altså!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter