Mørk krydderkake med kokos

Mørk krydderkake med kokos
Ingredienser

2 dl fin sammalt hvete
1 dl grov sammalt hvete
1 dl hvetemel
2 dl sukker
1 ss kakao
0,5 ts nellik
0,5 ts kanel
0,5 ts natron
1,5 dl kokos
1 stort egg
2 dl melk
100 g smør

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene. I en annen bolle piskes egg, melk og smeltet smør raskt sammen. Tilsett i det tørre og rør deigen glatt.

Ha deigen i en smurt brødform (1 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen først ved 150°C i 30 min. Skru så opp varmen til 175°C og stek videre i ca 30 min til (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).

Avkjøl kaken litt før den forsiktig løsnes fra formen og hvelves ut. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat. Sikt over melis før servering.

Tips

Kaken er fin å fryse

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift