Muffins med appelsinsjokolade

Muffins med appelsinsjokolade

27.03.2016

Sponset innlegg.

Hei!

Det er fortsatt rolige og fine påskedager for mange av oss. Heart  Her har du noen fine, myke muffins som er supre å ha med seg på tur! Smile  

 

 

Det er surmelken i deigen som gir den fine konsistensen. Jeg har brukt hakket appelsinsjokolade som gir god smak, men du kan like gjerne bruke hakket melkesjokolade eller annen sjokolade du liker. Revet appelsinskall kan sløyfes eller byttes ut med kakaopulver.

Muffinsene er veldig populær hos barna, og deigen er så enkel og lett å røre sammen at barna gjerne kan bli med på å lage dem også.

 

 

Oppskriften gir ca 10 muffins, men kan lett dobles hvis du vil ha en større porsjon. 
 

Ingredienser:

♥ 100 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 2 egg
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 dl surmelk
♥ 1 ts revet appelsinskall
♥ 100 g appelsinsjokolade


Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker sammen til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk til smørkremen blir luftig og fin. Sikt de tørre ingrediensene og bland dette inn i deigen sammen med surmelk. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet sammen (se tips). Vend i revet appelsinskall og fint hakket appelsinsjokolade til slutt.

Sett papirformer i muffinsbrett, med mindre du bruke muffinsformer av stiv papp som holder fasongen under stekingen.

 


Disse papirformene er av merket Miss Etoile og kan fås kjøpt i nettbutikken til drLykke.no, se HER.  Du kan bare sette dem utover stekeplaten og fylle dem 2/3 fulle med deig. Både fasongen og fargen på formene holder seg perfekt gjennom stekingen!

Forresten utrolig mye annet fint fra Miss Etoile også, se HER.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca 15 minutter, til de er gjennomstekte. 

 

 

Myke, saftige muffins med mild smak av appelsin og sjokolade.

 

 

Jeg synes muffinsene smaker aller best helt nystekte.

 

 

Men de kan også avkjøles og spises senere på dagen. 

I serien til Miss Etoile finnes det supersøte papirposer som er kjempefine å bruke hvis du vil ha med muffinsene på tur. 

 

 

 

Det står "Eat me" på posene og "Enjoy" på klistremerkene som brukes for å lukke posene (fås kjøpt HER). 

Love it!  Heart  

 


Gøy å sende med noe godt i slike fine poser! Heart  

 

 

Din fine drikkekoppen (travel mug) er også fra Miss Etoile, og du finner den i nettbutikken til drLykke.no HER.

 


Tips:

♥ Det å ikke røre for mye deigen etter at melet tilsettes, er viktig for å få luftige og fine muffins. Bare vend deigen lett sammen med en slikkepott når du rører i det tørre og surmelken for best resultat.

♥ Pakk muffinsene inn i plast hvis du vil oppbevare dem over natten, så holder de seg myke. Muffinsene er fine å fryse.

♥ Se også Muffins med sjokoladebiter, som er samme oppskrift men i dobbel porsjon og med hakket kokesjokolade i stedet for appelsinsjokolade. Se også deilige Solomuffins med sjokoladebiter.

 

 

Den fine, matchende tallerkenen er i lett bambusmateriale og er fin å bære med seg i sekken. Du finner den HER

Ta deg en titt på alt fra Miss Etoile i nettbutikken til drLykke.no - så mye fint! 

PS: Det er alltid gratis frakt når man handler hos drLykke.no.

 

 

Nam, deilige muffins!  Yum  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Muffins med appelsinsjokolade

Ingredienser

♥ 100 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 2 egg
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 1 dl surmelk
♥ 1 ts revet appelsinskall
♥ 100 g appelsinsjokolade

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker sammen til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk til smørkremen blir luftig og fin. Sikt de tørre ingrediensene og bland dette inn i deigen sammen med surmelk. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet sammen (se tips). Vend i revet appelsinskall og fint hakket appelsinsjokolade til slutt.

Sett papirformer i muffinsbrett eller bruk muffinsformer av stiv papp som holder fasongen under stekingen. Fyll formene 2/3 fulle med deig.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca 15 minutter, til de er gjennomstekte. 

Tips


Det å ikke røre for mye deigen etter at melet tilsettes, er viktig for å få luftige og fine muffins. Bare vend deigen lett sammen med en slikkepott når du rører i det tørre og surmelken for best resultat.

Pakk muffinsene inn i plast hvis du vil oppbevare dem over natten, så holder de seg myke. Muffinsene er fine å fryse.

27.03.2016
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter