Multegrøt

Multegrøt er en gammeldags dessert som kan lyse opp en enkel hverdag! 😊

Serveres med sukkerdryss og fløte. 

 

 

Multegrøt kan også serveres med en kule vaniljeis. Eller hjemmelaget vaniljesaus.😋

Har du multer i fryseren, kan du lage denne deilige desserten når som helst på året! 

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser: 

♥ 600 g multer
♥ 100 g sukker
♥ 1,5 dl vann
♥ 1,5 ss potetmel
♥ 2 ss kaldt vann

Servering:
♥ sukker
♥ kremfløte

 

Fremgangsmåte: 

Tin multene dersom du bruker frosne bær. 

Ha multene i en liten kjele. 

 

 

Tilsett sukker og 1,5 dl vann. 

 

 

La dette småkoke i et par minutter.

 

 

Rør potetmelet sammen med 2 ss kaldt vann slik at potetmelet løser seg opp.

 

 

Hell potetmelblandingen i den varme, småkokende multesausen i en tynn stråle mens du rører rundt hele tiden.  Du vil da merke at multesausen tykner med en eneste gang så du får en passe tykk multegrøt. Ta kjelen av platen.

 

 

Server multegrøten varm eller avkjølt, med sukkerdryss og fløte. 

 

 

 

Jeg liker multegrøten best når den er lunken.

 

 

😋

 

 

Tips: 

♥ Det går veldig fint å bruke fryste multer, men jeg foretrekker å la dem tine før jeg har dem i kjelen. 

 

 

♥ Hvis du vil ha multegrøten over i en serveringsskål og det drøyer litt før servering, lønner det seg å drysse på litt sukker for å unngå at det danner seg snerk på toppen av grøten. 

♥ Bruk mandelmelk som tilbehør dersom du ønsker en vegansk dessert. 

♥ Se også blant annet Sviskegrøt, Jordbærgrøt og Plommegrøt med kanel og vanilje her på Det søte liv. Plommekompott og Ferskenkompott er også nydelig! 

♥ For flere oppskrifter med multer, se HER

 

 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Multegrøt
Ingredienser

♥ 600 g multer
♥ 100 g sukker
♥ 1,5 dl vann
♥ 1,5 ss potetmel
♥ 2 ss kaldt vann

Servering:
♥ sukker
♥ kremfløte

Fremgangsmåte

Tin multene dersom du bruker frosne bær. 

Ha multene i en liten kjele. Tilsett sukker og 1,5 dl vann. La dette småkoke i et par minutter.

Rør potetmelet sammen med 2 ss kaldt vann slik at potetmelet løser seg opp.

Hell potetmelblandingen i den varme, småkokende multesausen i en tynn stråle mens du rører rundt hele tiden.  Du vil da merke at multesausen tykner med en eneste gang så du får en passe tykk multegrøt. Ta kjelen av platen.

Server multegrøten varm eller avkjølt, med sukkerdryss og fløte. 

Tips

♥ Det går veldig fint å bruke fryste multer, men jeg foretrekker å la dem tine før jeg har dem i kjelen. 

♥ Hvis du vil ha multegrøten over i en serveringsskål og det drøyer litt før servering, lønner det seg å drysse på litt sukker for å unngå at det danner seg snerk på toppen av grøten. 

♥ Bruk mandelmelk som tilbehør dersom du ønsker en vegansk dessert. 

♥ Se også blant annet Sviskegrøt, Jordbærgrøt og Plommegrøt med kanel og vanilje her på Det søte liv. Plommekompott og Ferskenkompott er også nydelig! 

♥ For flere oppskrifter med multer, se HER

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift