Multeis med konjakk

28.12.2017

Annonse: Bakeren og Kokken

Hei!

Her kommer en nydelig hjemmelaget iskrem, som passer både til julen og til nyttårsaften. Jeg har alltid vært veldig glad i multer, enten det er i kaker, desserter, til ost eller som i denne iskremen. 

Iskremen kan lages med ferdigkjøpt eller hjemmelaget multesyltetøy (jeg brukte hjemmelaget - det er lett, se tipsfeltet nedenfor).

Konjakken i denne iskremen gjør at denne isen passer best til voksne, selv om det ikke er snakk om de store mengdene. 

 

 

Jeg har her fylt iskremen i en kjempefin avlang silikonform med porselensfat med avtagbar kant, som gjør at iskremen kan serveres som en avlang iskake.

 

 

 

Formen er av merket Lékué og er av mange typer silikonformer som kan kjøpes i nettbutikken til Bakeren og Kokken.

 

 

Perfekt å kunne servere hjemmelaget iskrem på denne måten!

 

 

Og isen er kjempegod!

 

 

 

Ingredienser:

♥ 5 eggeplommer
♥ 220 g sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 6 dl kremfløte
♥ 0,5 dl konjakk
♥ 2 dl multesyltetøy (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggeplommene lyse og luftige med halvparten av sukkeret. 

I en annen bolle piskes kremfløten med resten av sukkeret og vaniljesukker til en tykk og luftig krem. 

Bland konjakk og multesyltetøy i eggedosisen. 

Vend deretter inn den piskede kremen litt og litt av gangen. Rør godt slik at alt blir godt blandet.

Hell iskremblandingen i en egnet form eller boks og sett i fryseren i minst 5 timer og helst over natten.

Ta isen ut av fryseren i 10-15 minutter før servering.

 

 

Server iskremen gjerne med litt ekstra multesyltetøy og kransekake!

 

 

Nydelig iskrem! 

 

 


 

Tips:

♥ Isen kan lages med ferdigkjøpt eller hjemmelaget multesyltetøy. Jeg brukte hjemmelaget. Vil du lage hjemmelaget multesyltetøy tilpasset til denne iskremen, koker du opp 200 g multer med 1 ss vann og 130 g sukker. La blandingen småkoke uten lokk i 10 minutter. Avkjøl til syltetøyet er helt kaldt. Sett gjerne syltetøyet i kjøleskapet i noen timer før du bruker det. (Dette er viktig, for hvis du ikke sørger for at syltetøyet er helt kaldt, kommer kremfløten i iskremen til å smelte og iskremblandingen kommer til å skille seg.)  

♥ Jeg brukte som sagt denne fine formen fra Lékué. Når isen er frossen, kan man enkelt fjerne silikonkanten slik at isen kan serveres fra porselensfatet.

 

 

 

Jeg fikk da litt iskremblanding til overs som jeg fylte i et par silikonformer i porsjonsstørrelser.  Kjekt å ha i fryseren.. Wink  

Når isen er avlang som her, er det fint å dele den i skiver ved servering. Bruker du en annen type form eller boks, kan du godt lage iskremkuler med en iskremskje i stedet. 

Håper du fikk lyst til å teste ut denne deilige iskremen du også!

 

 

Du finner flere iskremvarianter HER og iskaker HER.  Smile  

 

 

Jeg er snart tilbake med noen kaketips til nyttårsaften.

Ha det fint så lenge! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Multeis med konjakk

Ingredienser

♥ 5 eggeplommer
♥ 220 g sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 6 dl kremfløte
♥ 0,5 dl konjakk
♥ 2 dl multesyltetøy (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk eggeplommene lyse og luftige med halvparten av sukkeret. 

I en annen bolle piske kremfløten med resten av sukkeret og vaniljesukker til en tykk og luftig krem. 

Bland konjakk og multesyltetøy i eggedosisen. 

Vend deretter inn den piskede kremen litt og litt av gangen. Rør godt slik at alt blir godt blandet.

Hell iskremblandingen i en egnet form eller boks og sett i fryseren i minst 5 timer og helst over natten.

Ta isen ut av fryseren i 10-15 minutter før servering.

Server iskremen gjerne med litt ekstra multesyltetøy og kransekake!

Tips

♥ Isen kan lages med ferdigkjøpt eller hjemmelaget multesyltetøy. Jeg brukte hjemmelaget. Vil du lage hjemmelaget multesyltetøy tilpasset til denne iskremen, koker du opp 200 g multer med 1 ss vann og 130 g sukker. La blandingen småkoke uten lokk i 10 minutter. Avkjøl til syltetøyet er helt kaldt. Sett gjerne syltetøyet i kjøleskapet i noen timer før du bruker det. (Dette er viktig, for hvis du ikke sørger for at syltetøyet er helt kaldt, kommer kremfløten i iskremen til å smelte og iskremblandingen kommer til å skille seg.)  

28.12.2017
Desserter: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Jeh prøver å finne denne formen, men uten hell. Har sett gjennom hele nettstedet som stod oppgitt her, men finner den ikke. Andre forslag til hvor jeg kan finne den?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet