Müslibar med dadler og honning

Trenger du en liten oppkvikker midt i uken, kan jeg anbefale deg å nyte en Müslibar som lages med nøtter, frø, havregryn, honning og tørket frukt. Dypp gjerne endene i mørk sjokolade.

Disse barene er utrolig gode og gir rask energi! 

Dette er også en fin måte å bruke opp rester av nøtter og tørket frukt som du måtte ha liggende i skuffer og skap. 

 

 

Ingredienser:

♥ 150 g dadler (se tips)
♥ 200 g honning (se tips)
♥ 150 g havregryn (se tips)
♥ 150 g mandler (se tips)
♥ 75 g sesamfrø
♥ 50 g linfrø
♥ 50 g kokos
♥ 150 g rosiner (se tips)

Pynt:
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Mos dadlene til en fin mos (bruk food processor eller stavmikser til dette). Ha honningen i en kjele og varm opp på svak varme til den blir flytende. Bland daddelmosen med honningen.

 

 

Bland havregryn, mandler, frø, kokos og rosiner i en bolle.

 

 

Tilsett daddel/honningen-blandingen og bland alt godt sammen.

Finn frem en kvadratisk form (ca. 20 x 20 cm) og kle den med bakepapir. Ha blandingen i formen og press den godt ned og ut i kantene med baksiden av en skje.

 

 

Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter. 

 

 

Avkjøl helt (gjerne minst et par timer i kjøleskapet) før du deler opp i avlange firkanter med en stor kniv.

 

 

Løft ut ved å ta tak i bakepapiret.

 

 

Del i avlange firkanter.

 

 

Hvis barene går litt fra hverandre, er det bare å presse dem sammen igjen. 

 

 

Smelt kokesjokoladen over vannbad. Dypp endene på barene i den smeltede sjokoladen og legg dem deretter på et brett dekket med bakepapir.

 

 

 

Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet, før du stabler barene i en pose eller boks. 

 

 

Tips:

♥ Bruk store, bløte dadler. Hvis de du har er tørre, hjelper det å legge dem en stund i kokende vann for å mykne dem opp. 

♥ Jeg bruker fast honning (altså ikke flytende akasiehonning), som gjør at barene holder bedre sammen ved avkjøling.

♥ Jeg bruker store havregryn, men små, lettkokte kan også brukes. 

♥ Mandler kan byttes ut med hasselnøtter, valnøtter eller pekannøtter - eller en miks av disse - hvis du ønsker. 

♥ Rosiner kan byttes ut med tranebær, tørkede aprikosbiter eller fikenbiter. 

♥ I stedet for kokesjokolade kan du bruke hvit sjokolade eller melkesjokolade.

♥ Disse barene er også gode uten sjokoladetrekk, og kan da fint oppbevares i romtemperatur. Hvis du dypper barene i smeltet sjokolade, bør du oppbevare dem kjølig slik at sjokoladen ikke blir klissete. De har lang holdbarhet i kjøleskapet og kan også fryses. 

 

 

Du finner flere andre, digge varianter av Müslibar her på Det søte liv, se f eks Müslibar med chiafrø, Müslibar med nøtter og dadler og Müslibar uten steking

 

NAM! Så gode! 

 

Ha en toppen onsdag, kjære deg!  Smile  Heart  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Müslibar med dadler og honning
Ingredienser

♥ 150 g dadler (se tips)
♥ 200 g honning (se tips)
♥ 150 g havregryn (se tips)
♥ 150 g mandler (se tips)
♥ 75 g sesamfrø
♥ 50 g linfrø
♥ 50 g kokos
♥ 150 g rosiner (se tips)

Pynt:
♥ 200 g kokesjokolade (se tips)

Fremgangsmåte

Mos dadlene til en fin mos (bruk food processor eller stavmikser til dette). Ha honningen i en kjele og varm opp på svak varme til den blir flytende. Bland daddelmosen med honningen.

Bland havregryn, mandler, frø, kokos og rosiner i en bolle. Tilsett daddel/honningen-blandingen og bland alt godt sammen.

Finn frem en kvadratisk form (ca. 20 x 20 cm) og kle den med bakepapir. Ha blandingen i formen og press den godt ned og ut i kantene med baksiden av en skje.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter. 

Avkjøl helt (gjerne minst et par timer i kjøleskapet) før du deler opp i avlange firkanter med en stor kniv. Hvis barene går litt fra hverandre, er det bare å presse dem sammen igjen. 

Smelt kokesjokoladen over vannbad. Dypp endene på barene i den smeltede sjokoladen og legg dem deretter på et brett dekket med bakepapir. Sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet, før du stabler dem i en pose eller boks.

Tips

♥ Bruk store, bløte dadler. Hvis de du har er tørre, hjelper det å legge dem en stund i kokende vann for å mykne dem opp. 

♥ Jeg bruker fast honning (altså ikke flytende akasiehonning), som gjør at barene holder bedre sammen ved avkjøling.

♥ Jeg bruker store havregryn, men små, lettkokte kan også brukes. 

♥ Mandler kan byttes ut med hasselnøtter, valnøtter eller pekannøtter - eller en miks av disse - hvis du ønsker. 

♥ Rosiner kan byttes ut med tranebær, tørkede aprikosbiter eller fikenbiter. 

♥ I stedet for kokesjokolade kan du bruke hvit sjokolade eller melkesjokolade.

♥ ♥ Disse barene er også gode uten sjokoladetrekk, og kan da fint oppbevares i romtemperatur. Hvis du dypper barene i smeltet sjokolade, bør du oppbevare dem kjølig slik at sjokoladen ikke blir klissete. De har lang holdbarhet i kjøleskapet og kan også fryses. 

2 kommentarer

Hei hei,
Kan honning , linfrø og kokos erstattes med noe annet?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift