Myke sjokoladecookies

Myke sjokoladecookies

09.12.2017


Hvem har sagt at småkaker må være tørre og kjedelige?

 

 

Disse myke sjokoladecookiesene er i hvert fall lagt i fra det!  

 

 

Med masse sjokolade og melisdryss på toppen, blir disse kakene både dekorative og ekstremt gode!

 

 

NAM!

 

 

Oppskriften gir 18 stk.
 

Ingredienser:

♥ 50 g smør
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 2 egg
♥ 200 g brunt sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 100 g hvetemel
- -
♥ 200 g kokesjokolade

Pynt:
♥ melisdryss


Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett grovt hakket kokesjokolade (200 g). La sjokoladen smelte i smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg og brunt sukker sammen til blandingen er luftig. Bland i vaniljesukker og bakepulver og rør godt. Ha så i hvetemelet og vend dette i deigen sammen med grovt hakket kokesjokolade (200 g).

Klikk deigen ut med to spiseskjeer på to stekebrett som er dekket med bakepapir (9 kaker på hver stekeplate, så det blir god plass rundt hver kake for de flyter litt utover under stekingen). 

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 12-15 minutter. Kakene skal fortsatt være myke når de tas ut av ovnen. La kakene avkjøles på stekeplaten før du flytter dem over på en rist. 

 

 

Hvis du ønsker, kan du sikte melis over kakene før servering, så blir de ekstra dekorative.

 

 

 

Oh my gosh! 

 

 

Tips:

♥ Disse cookiesene inneholder mye kokesjokolade (200 g som smeltes og 200 g som hakkes, som er nettopp det som gir den gode, ekte sjokoladesmaken. Bruk gjerne kokesjokolade av god kvalitet.

♥ Vær nøye på at du ikke steker kakene for lenge. Det er meningen at de skal ha en myk kjerne også når de er kalde. Når du tar dem ut av ovnen, vil de virke bløte, men de blir fastere ved avkjøling. 

♥ Stek gjerne en prøvekake først, så kan du se an og eventuelt tilpasse både konsistensen på deigen og steketiden. 

♥ Disse sjokoladecookiesene er superfine å oppbevare i fryseren og de tiner raskt. De kan også oppbevares kjølig i en kakeboks, men personlig foretrekker jeg å fryse dem fordi Jeg synes de fort kan bli litt harde når de oppbevares i kakeboks. 

 

Så klart er disse sjokoladecookiesene gode uten melisdryss også....

 

 

Veldig gode...  Yum

 

 

Men jeg synes et lite melisdryss gjør dem enda finere å servere.

 

 

ENJOY!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Myke sjokoladecookies

Ingredienser

♥ 50 g smør
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 2 egg
♥ 200 g brunt sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 100 g hvetemel
- -
♥ 200 g kokesjokolade

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett grovt hakket kokesjokolade (200 g). La sjokoladen smelte i smøret og rør blandingen jevn.

Pisk egg og brunt sukker sammen til blandingen er luftig. Bland i vaniljesukker og bakepulver og rør godt. Ha så i hvetemelet og vend dette i deigen sammen med grovt hakket kokesjokolade (200 g).

Klikk deigen ut med to spiseskjeer på to stekebrett som er dekket med bakepapir (9 kaker på hver stekeplate, så det blir god plass rundt hver kake for de flyter litt utover under stekingen). 

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 12-15 minutter. Kakene skal fortsatt være myke når de tas ut av ovnen. La kakene avkjøles på stekeplaten før du flytter dem over på en rist. 

Hvis du ønsker, kan du sikte melis over kakene før servering, så blir de ekstra dekorative.

Tips

♥ Disse cookiesene inneholder mye kokesjokolade (200 g som smeltes og 200 g som hakkes, som er nettopp det som gir den gode, ekte sjokoladesmaken. Bruk gjerne kokesjokolade av god kvalitet.

♥ Vær nøye på at du ikke steker kakene for lenge. Det er meningen at de skal ha en myk kjerne også når de er kalde. Når du tar dem ut av ovnen, vil de virke bløte, men de blir fastere ved avkjøling. 

♥ Stek gjerne en prøvekake først, så kan du se an og eventuelt tilpasse både konsistensen på deigen og steketiden. 

♥ Disse sjokoladecookiesene er superfine å oppbevare i fryseren og de tiner raskt. De kan også oppbevares kjølig i en kakeboks, men personlig foretrekker jeg å fryse dem fordi Jeg synes de fort kan bli litt harde når de oppbevares i kakeboks. 

09.12.2017
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

19 kommentarer

er det viktig at man bruker brunt sukker og ikke hvitt?

Brunt sukker gir bedre smak, men det går an å lage kjeksene med hvitt sukker også.

Røra var fast, men kjeksene ble stor og tynn når de var ferdig. Reduserte steketiden til ca.10min. men de ble sprø når de var avkjølt... er det riktig?

Høres ikke ut som at kjeksene dine ble helt som de skulle. Sannsynligvis har røren hatt litt for lite hvetemel. Dette varierer litt pga størrelse på egg og hvordan man måler opp øvrige ingredienser. Derfor lønner det seg ofte å steke en prøvekake for å teste at deigen er passe.

Skuffet. Ble store tynne kjeks som ble harde ved avkjøling :-(.

Da har du hatt litt for lite mel i deigen og/eller stekt kjeksene for lenge. Det lønner seg å steke en prøvekake for å teste at deigen er passe.

Skjønner ikke hvordan noen har greid å mislykkes med denne oppskriften, jeg fulgte den til punkt og prikke bortsett fra at jeg måtte doble oppskriften og hadde kjøpt for lite sjokolade til å hakke og ha i som biter, hadde dermed bare 50 g hakket til dobbel oppskrift. Stekte i 15 min og de ble myke og gode og fantastiske på smak! Hadde dem med på jobb i dag og folk gikk helt av hengslene for de syntes de var så nydelige. Absolutt en rask og enkel oppskrift som hadde enorm suksess, disse baker jeg garantert igjen!

Takk for tilbakemeldingen, Pernille! Veldig hyggelig å høre :-)

Jeg har nå bakt disse for 3 gang. 2 ganger er de blitt tynne og sprø, en gang er de blitt tynne, men myke. Hver gang har jeg gjort det samme, og fulgt oppskriften på en prikk. Røren har vært luftig, og jeg har vendt inn melet, ikke brukt mikser. Jeg laget høye topper fremfor vide kladder før jeg stekte.
Nå har jo ikke Pernille fulgt oppskriften til punkt og prikke slik hun skriver, men likevel hatt suksess; jeg skal forsøke hennes måte neste gang. Jeg gir ikke opp!

Jeg tror at feilen ofte kan ligge i oppmålingen av hvetemelet og dessuten kan deigene blir litt forskjellige hver gang pga størrelsen på eggene og denslags. Derfor anbefaler jeg å steke en prøvekake. Dersom prøvekaken flyter for mye ut og blir sprø, kan man kna inn litt ekstra mel.
Bra at du ikke gir opp, for dette er knallgode kaker!

Herregud så gode! Lagde først 1 porsjon og så fort siste brettet var ferdig i stekeovnen, fløy jeg avgårde til butikken og kjøpte inn mer sjokolade og dobla neste oppskrift! Hadde null problem med røra! :) Anbefales sterkt å prøve disse!!

Veldig gøy å høre, Karoline! Takk for tilbakemeldingen! :-)

Nydelige cookies! Jeg valgte å bruke forskjellige sjokolade i deigen og som "chips" i cookiesene. Fungerte meget bra!

Ser det skrives at disse kan fryses, det jeg da lurer på er, lar du de tine i kjøleskap/på benk for så å varme dem litt før servering eller? Og isåfall varmer du dem i micro eller ovn? Jeg synes litt varme cookies er absolutt best.

Hyggelig å høre at kakene ble vellykkede! :-)
Jeg pleier å tine dem på benken. Kan gjerne varmes kort i stekeovnen, men det er ikke nødvendig.

(Dei var kjempe gode ej anbefaler dei....❤️)

Så hyggelig å høre, Julia! :-)

Går det ann å lage disse bare uten sjokolade fordi jeg hadde tenk å ha dem til tur å sånt å foretrekker uten sjokolade

Nei, i denne oppskriften må man ha sjokoladen for at kakene skal bli fastere ved avkjøling. Anbefaler deg å bruke en annen oppskrift dersom du vil lage kjeks uten sjokolade. Mange å velge mellom her på Det søte liv :-)

Burde man bruke mørk eller lys kokesjokolade?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter