Nesquick kake

Nesquick kake
Ingredienser

150 g smør
7,5 dl kefir
5 dl sukker
1 ss natron
2 dl Nesquick sjokolademelkpulver
10 dl hvetemel

Glasur:
100 g smør
4 ss Nesquick sjokolademelkpulver
3 ts vaniljesukker
300 g melis
(evtl 1-2 ss melk)

Pynt:
Smarties eller Non-Stop med melkesjokolade

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Bland alle ingrediensene til deigen sammen i en stor bakebolle og rør til alt er godt blandet. Hell deigen i en bakepapirkledd stor langpanne (30x40 cm). Stek kaken nederst i ovnen ved 200°C i 25 - 30 min. Avkjøl kaken før den hvelves ut av formen. Fjern bakepapiret.

Smelt smøret til glasuren i en liten kjele. Ta kjelen av platen og rør i de øvrige ingrediensene. Synes du glasuren blir for tykk, kan den tynnes ut med litt melk. Smør glasuren over den kalde kaken. Del kaken opp i passe store rektangler og pynt med Smarties e.l. Sett kakestykkene kjølig til glasuren har stivnet.

Tips

Det går fint an å bruke Oboy-pulver i stedet for Nesquick.

Kaken holder seg godt i en kakeboks i kjøleskapet. Kaken er også kjempefin å fryse.

Kakekategori
Allergier og preferanser

13 kommentarer

Hei! Har tenkt å lage denne kaken i morgen og lurte på om det går an å lage den i rundform? :)

Hei :) Denne kaken er helt fantastisk :) Har bakt den flere ganger og den forsvinner like fort hver gang.
Jeg lurer på om det er mulig å lage den i rund form? Antar jeg må halvere røren? Og hvor lenge skal den da stekes? Veldig takknemlig for svar :)

Stemmer det at kaken skal steke nederst i ovnen? kaken min ble helt svidd i bunnen stekte den i 25 min...

Jeg har også svidd den ved å steke nederst i ovnen men de siste 2-3 gangen har jeg satt den neste midt i ovnen og da blir den bedre

Hei, du tipset meg om denne kaken på en facebook gruppe for ikke så lenge siden. Syns den ser veldig god ut så tenkte å prøve meg på denne til baby shower. Lage den i to små boller og en stor, altså pupper og mage. Hvor lenge tror du den bør steke og hvor mange grader, midt i ovnen, nederst i ovnen? Skal steke i stålboller fra Ikea, den store er 20cm D og 9cm høy, de små er 12cm D og 6cm høy. Litt usikker på om de egentlig egner seg til å steke i, men har fått låne de av noen som har stekt i de før så skal gå greit.

Videre lurer jeg på om jeg bør ha noe mellom kaken og sukkerpastaen? Skal bruke hvit sukkerpasta så redd for at det brune skal synes gjennom.. Hvis du har en link til lignende kake så hadde det vært supert <3 første gang jeg skal lage noe annet enn toro sjokoladekake, så veldig redd for å gjøre noe feil :/

Hei,
Har denne kaken i ovnen nå, rund form, ca 26 cm. Kaken blir jo aldri ferdig.... 160 grader i ca 45min har du svart over her.... nå har min stått i minst 90 min, og jeg har nå satt den ett hakk høyere opp og satt gradene på190.... håper den blir god til slutt.... Kan du oppdatere oppskriften til rund form også??
God Påske.
Lene :)

Stekte den 35 minutter, synes den enda så rå ut inni. pluss at den ble ikke noe brun, og smakte veldig lite sjokolade eller ikke noe. Hadde 2 dl oboy.

Samme problem her, langt over 1,5 time i ovnen (springform) å den er fortsatt våt i midten..

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift