New York Cheesecake

New York Cheesecake

14.08.2005


Denne ostekaken stammer visst nok fra et lite, jødisk konditori i New York, og er nå berømt over hele verden! Kaken er mektig og fløyelsmyk i konsistensen, og har nydelig smak!

 

 

Ingredienser:

Bunn:
♥ 250 g Digestive kjeks
♥ 1 ss brunt sukker
♥ 150 g smør

Ostefyll:
♥ 800 g kremost
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2 ss hvetemel
♥ 4 store egg

Topping:
♥ 3 dl crème fraîche
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ss vaniljesukker

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Knus kjeksen til smuler. Bland kjekssmulene med sukkeret og smeltet smør. Trykk kjeksblandingen ut i bunnen og noe oppover kanten på en rund, smurt kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Sett kjølig.

Pisk sammen kremost og sukker. Tilsett hvetemel og vaniljesukker og rør godt. Pisk inn ett egg om gangen. Hell ostefyllet i kakeformen. Varm ovnen opp til 180°C. Sett kaken på en stekeplate midt i ovnen. Senk temperaturen straks til 120°C. La kaken steke slik i 2,5 timer (se tips).

Ta kaken ut av ovnen (kaken vil fortsatt virke litt løs, men den stivner ved avkjøling). La kaken stå i formen og bli avkjølt (tar ca 30 min).

Rør sammen ingrediensene til toppingen og fordel oppå kaken (som fortsatt er i kakeformen). Sett kaken tilbake i ovnen, skru opp varmen til 180°C og stek kaken i ca 15 min til.

Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den nå i formen i kjøleskapet over natten. Kaken vil da bli stiv og lett å få ut av formen (se tips). Ta kaken forsiktig ut av formen og sett den på et passende kakefat.

Sikt eventuelt over littegrann melis rett før servering.

 

 

Kremete og superherlig ostekake!  Yum 

 

 

Tips:

♥ Det er lurt å steke kaken over lang tid på svak varme, for det forhindrer at ostekake sprekker på toppen.

♥ Det er like viktig at kaken blir HELT kald og stiv før du tar den ut av formen. Dette fordi kaken vil være litt for løs og rennende mens den er lunken. La kaken helst være i formen i kjøleskapet over natten før du setter den på et fat. Når kaken er helt kald er det dessuten lettere å ta den ut av formen og fjerne bakepapiret. Ikke snu kaken, men løft den opp av formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Dette går bra når kaken har stivnet i kjøleskapet over natten.

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet. Den egner seg ikke så godt til frysing, fordi ostemassen kan bli kornete.

 

 

Kaken smaker nydelig sammen med friske bær, enten ved siden av eller som pynt, se Summertime Cheesecake. Se også Vaniljecheesecake med jordbærsaus, som er basert på samme oppskrift.

 

 

Crème fraîche-lokket på toppen gir både deilig smak og kontrast til det kremete ostefyllet under og ekstra hvit og lekker overflate på kaken.

 

 

Fristende luksuskake! ...  Smile 

 


New York Cheesecake er berømt over hele verden - og med god grunn!

Nydelig kake!
 

♥ ♥ ♥ ♥

New York Cheesecake

Ingredienser

Bunn:
250 g Digestive kjeks
1 ss brunt sukker
150 g smør

Ostefyll:
800 g kremost
2,5 dl sukker
2 ss hvetemel
2 ts vaniljesukker
4 store egg

Topping:
3 dl crème fraîche
2 ss sukker
1 ss vaniljesukker

Fremgangsmåte

Knus kjeksen til smuler. Bland kjekssmulene med sukkeret og smeltet smør. Trykk kjeksblandingen ut i bunnen og noe oppover kanten på en rund, smurt kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Sett kjølig.

Pisk sammen kremost og sukker. Tilsett hvetemel og vaniljesukker og rør godt. Pisk inn ett egg om gangen. Hell ostefyllet i kakeformen. Varm ovnen opp til 180°C. Sett kaken på en stekeplate midt i ovnen. Senk temperaturen straks til 120°C. La kaken steke slik i 2,5 timer (se tips).

Ta kaken ut av ovnen (kaken vil fortsatt virke litt løs, men den stivner ved avkjøling). La kaken stå i formen og bli avkjølt (tar ca 30 min).

Rør sammen ingrediensene til toppingen og fordel oppå kaken (som fortsatt er i kakeformen). Sett kaken tilbake i ovnen, skru opp varmen til 180°C og stek kaken i ca 15 min til.

Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den nå i formen i kjøleskapet over natten. Kaken vil da bli stiv og lett å få ut av formen (se tips). Ta kaken forsiktig ut av formen og sett den på et passende kakefat.

Sikt eventuelt over littegrann melis rett før servering.

Tips

♥ Det er lurt å steke kaken over lang tid på svak varme, for det forhindrer at ostekake sprekker på toppen.

♥ Det er like viktig at kaken blir HELT kald og stiv før du tar den ut av formen. Dette fordi kaken vil være litt for løs og rennende mens den er lunken. La kaken helst være i formen i kjøleskapet over natten før du setter den på et fat. Når kaken er helt kald er det dessuten lettere å ta den ut av formen og fjerne bakepapiret. Ikke snu kaken, men løft den opp av formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Dette går bra når kaken har stivnet i kjøleskapet over natten.

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet. Den egner seg ikke så godt til frysing, fordi ostemassen kan bli kornete.

14.08.2005
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

21 kommentarer

Smøret smelter i ovnen og så renner det ut i hele ovnen og så kommer det masse røyk. Hva gjør jeg da?

Huff, ja dette har skjedd meg også. Skyldes at formen du bruker ikke er helt tett. Du kan forhindre at dette skjer igjen ved å pakke aluminiumsfolie rundt utsiden av formen neste gang. Videre er det lurt å steke kaken på stekeplate og ikke rist, for da vil smør som eventuelt renner ut av formen samle seg på platen og ikke renne ned i ovnen.

Hei:)

Ville bare takke for at du legger ut så mange gode oppskrifter!. Jeg bruker siden din ofte, og får kjempe mange komplimenter på kakene.

God jul
Mvh
Oda

Tusen takk, Oda:-) Riktig god jul til deg også!!

Ostekaken ble helt perfekt! Tusen takk for fin oppskrift :)

Denne ble med meg på et familietreff for noen år siden og har siden den gang blitt familiens ønskekake i alle sosiale lag, det være bursdager, konfirmasjoner eller kaffeslabberas. Skal bakes til helgen og toppes med friske jordbær og blåbær, NAM!

Takk for super oppskrift og inspirasjon :)

Fantastisk oppskrift! Akkurat som "the real thing"!
Ingen grunn til å dra til New York lenger!:)

Hei :)
Holder på å lage denne kaka idag. Har vært innom flere oppskrifter, men denne så grei ut !! I en oppskrift hadde de tilført sitronsaft. Så jeg tilførte saften av en sitronbåt og en appelsinbåt. Smeten smakte himmelsk. Tipset med brett under var supert, da min form heller ikke er tett. Men kaka hevet seg over forma, og ser ordentlig lekker ut. Nå skal den få stå i kjøleskapet til i morra. Vi gleder oss til å smake !!!!! :D

Hei! Steker du med varmluft eller uten? :)

Hvilken kremost bruke du?

Hei. Den må jeg prøve. Bruker du Philadelphia ost? Lurte også på om du skrur av ovnen når kaken er ferdig stekt før toppingen er på,skal den inn i kald ovn eller ferdig varmet når toppingen er tatt på?

Denne kaken er helt magisk! Men jeg lurte på, hvordan blir det vis man lager et gelelokk oppå denne? Skal lage mango og pasjonsfrukt gele i dag, og vil ha den oppå kaka!

Kan man erstatte melet med glutenfritt mel? Blir det samme konsistens da?

Det gjorde jeg, og den smaker helt likt

Hvilken kremost bruker du? :)

Hei, jeg ser at det ikke står mengde vaniljesukker i ingredienslisten i ostefyllet. Vil du være så vennlig å oppdatere dette takk.

Mvh
Silje

Hei igjen, bare glem det, det står mengden i oppskriften lenger nede på siden :-P Dette er ei kjempegod ostekake, en god nr 2 etter familieoppskrift på ostekake som ingen kake kan slå :-) God helg :-)
Silje

Jeg skal prøve å bake denne kaken, men tenker å lage den i 2 20 cm former eller 4 12 cm former. Hvordan blir steketiden da?

Hei jeg lurer på om du kan bruke en annen topping uten at det inneholder creme fraice ? Og går det ann å legge et gelélokk på kaken
Vennlig hilsen Tone.

Hei igjen jeg skrev akkurat noe her ,men glemte å skrive at kaken ikke må inneholde creme fraice eller rømme
Hilsen Tone.

Hei! Jeg laget denne kaken nå i helgen for første gang og fulgte oppskriften til punkt og prikke. Kaken ble ikke fløyelsmyk, men veldig kompakt. Hva kan jeg ha gjort galt?

Mvh
Vilborg

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter