Nice Cream Bowl med sjokolade

Nice Cream Bowl med sjokolade

26.08.2019


God mandagskveld!  Smile  

I det fine sommerværet fikk jeg i dag lyst til å lage meg en iskald "Nice Cream Bowl" (skål med iskrem laget av frossen banan), som jeg smaksatte med rå kakaopulver for å tilfredsstille sjokoladesuget.

For å lage denne versjonen litt ekstra sunn brukte jeg dessuten mandelmelk og kokosblomstsukker. På toppen strødde jeg litt forskjellig nøtter og frø, kakaonibs og noen friske bær.

 

Sunnheten til tross: NAM, så godt det ble! 

 

 

 

Ingredienser:

♥ 3 modne bananer (fryst i biter)
♥ 2 ss kakao (se tips)
♥ 1 ss brunt sukker eller kokosblomstsukker (se tips)
♥ 0,5 dl mandelmelk (se tips)

Topping:
♥ 1 ss kokosflak
♥ 1 ss gresskarkjerner
♥ 1 ss pistasjnøtter
♥ 1 ss bipollen (se tips)
♥ 1 ss chiafrø
♥ 2 ss kakaonibs (se tips)
♥ 100 g friske blåbær og bjørnebær

 

Fremgangsmåte:

Finn frem ingrediensene.

 

 

Ha frosne bananbiter i en food processor med hakkekniv. Kjør blandingen sammen. I starten vil den virke kornete og tørr. Tilsett kakaopulver, sukker av ønsket type og melk/mandelmelk og fortsett å kjøre, til du får en smooth, kremete mykis.

 

 

Ha kremen i en stor skål (eller to små).

 

 

Topp med det du liker.

Jeg tok denne gangen litt av hvert av det jeg fant i skapet mitt: økologiske kokosflak, gresskarkjerner og hakkede, usaltede pistasjnøtter. I tillegg en god spiseskje chiafrø og bipollen. Deretter godt med kakaonibs for å forsterke sjokoladesmaken og gi litt crunch.

Og til slutt noen friske bær, som denne gangen ble bjørnebær og blåbær.

 

 

Nytes straks! 

 

 

Tips:

♥ Bruk gjerne rå kakaopulver hvis du får tak i, men vanlig bakekakao kan også brukes. 

♥ Kakaonibs laget av rå sjokolade er supert hvis du får tak i, ellers kan du også hakke litt vanlig, mørk sjokolade og strø over skålen. 

♥ Jeg ville teste ut å bruke kokosblomstsukker, og ble positivt overrasket. Smaken var veldig god. Det går helt greit å bruke brunt sukker eller brunt sukrinsukker i stedet hvis du foretrekker det. 

♥ Bipollen er også et nytt produkt for meg, som jeg likte godt! Fås kjøpt i helsekostforretninger.

 

 

♥ Jeg er veldig glad i mandelmelk, men havremelk eller helt vanlig melk kan også brukes. 

♥ Målene er ikke så nøye i denne oppskriften. Poenget er at du moser frosne bananbiter i food processor og så tilsetter smak. Smak deg frem når det gjelder kakaopulver og søtning, så du får den styrken du liker. 

♥ Oppskriften gir 2 middels store porsjoner eller 1 stor. Det du måtte få til overs, kan du sette i fryseren til en annen gang.


Se også Nice Cream Bowl med skogsbær samt en rekke andre varianter av Nice Cream her på Det søte liv.

 

 

Ja, jeg elsker kaker, men av og til er det dette jeg ønsker meg mest! Yum  
 

Lovely!  Heart

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Nice Cream Bowl med sjokolade

Ingredienser

♥ 3 modne bananer (fryst i biter)
♥ 2 ss kakao (se tips)
♥ 1 ss brunt sukker eller kokosblomstsukker (se tips)
♥ 0,5 dl mandelmelk (se tips)

Topping:
♥ 1 ss kokosflak
♥ 1 ss gresskarkjerner
♥ 1 ss pistasjnøtter
♥ 1 ss bipollen (se tips)
♥ 1 ss chiafrø
♥ 2 ss kakaonibs (se tips)
♥ 100 g friske blåbær og bjørnebær

Fremgangsmåte

Finn frem ingrediensene.

Ha frosne bananbiter i en food processor med hakkekniv. Kjør blandingen sammen. I starten vil den virke kornete og tørr. Tilsett kakaopulver, sukker av ønsket type og melk/mandelmelk og fortsett å kjøre, til du får en smooth, kremete mykis.

Ha kremen i en stor skål.

Topp med det du liker. Jeg tok denne gangen litt av hvert av det jeg fant i skapet mitt: økologiske kokosflak, gresskarkjerner og hakkede, usaltede pistasjnøtter. I tillegg en god spiseskje chiafrø og bipollen. Så godt med kakaonibs for å forsterke sjokoladesmaken og gi litt crunch. Og til slutt noen friske bær, som denne gangen ble bjørnebær og blåbær.

Nytes straks! 

Tips

♥ Bruk gjerne rå kakaopulver hvis du får tak i, men vanlig bakekakao kan også brukes. 

♥ Kakaonibs laget av rå sjokolade er supert hvis du får tak i, ellers kan du også hakke litt vanlig, mørk sjokolade og strø over skålen. 

♥ Jeg ville teste ut å bruke kokosblomstsukker, og ble positivt overrasket. Smaken var veldig god. Det går helt greit å bruke brunt sukker eller brunt sukrinsukker i stedet hvis du foretrekker det. 

♥ Bipollen er også et nytt produkt for meg, som jeg likte godt! Fås kjøpt i helsekostforretninger.

♥ Jeg er veldig glad i mandelmelk, men havremelk eller helt vanlig melk kan også brukes. 

♥ Målene er ikke så nøye i denne oppskriften. Poenget er at du moser frosne bananbiter i food processor og så tilsetter smak. Smak deg frem når det gjelder kakaopulver og søtning, så du får den styrken du liker. 

♥ Oppskriften gir 2 middels store porsjoner eller 1 stor. Det du måtte få til overs, kan du sette i fryseren til en annen gang.

26.08.2019
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter