
Nøttekake:
2 store egg
1 dl sukker
100 g hasselnøtter
3 ss hvetemel
1 ts bakepulver
Mokkakrem:
3 dl kremfløte
2 ss melis
1 ss vaniljesukker
0,5 ss kakao
0,5 ss espressopulver
Pynt:
mokkabønner
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Mal nøttene. Bland nøttene med mel og bakepulver. Vend dette inn i eggedosisen.
Hell deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i 25 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne den fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Ha kremfløten i en bolle sammen med de øvrige ingrediensene til mokkakremen. Pisk til du får en luftig krem. Fordel mokkakremen over toppen av kaken. Pynt med mokkabønner.
Kaken smaker aller best samme dag den er laget, for da er mokkakremen helt fersk. Nøttekakebunnen kan lages et par dager i forveien og oppbevares innpakket i plast i kjøleskapet. Den kan også fryses, og den tiner raskt.
Se også oppskrift på "Mandelkake med mokkakrem".
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4339 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 320.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 80
Brukere i dag: 1386
Brukere siste 7 dager: 129843
© 2004 - 2021: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar