Nøtteroser

Nøtteroser

20.12.2006


Nøtteroser er veldig dekorative og kjempegode småkaker!

De er blir faste utenpå, men med en myk kjerne inni. Akkurat som kransekake, men med hasselnøtter i stedet for mandler. NAM! 

Pynt dem gjerne med sjokolade på undersiden hvis du vil, men det er ikke nødvendig. 

Oppskriften gir ca. 33 stk - eller ca. 40 hvis du foretrekker å lage kakene som små "rosetter".

Nøtteroser

Ingredienser

250 g hasselnøtter
225 g melis
3 eggehviter

Pynt:
35-40 hele hasselnøtter

Fremgangsmåte

Mal nøttene i mandelkvern. Sikt melisen for å sikre at det ikke er noen klumper i den.

Pisk eggehvitene stive. Rør i melis og nøttene med en slikkepott. Det skal bli en fast nøttedeig, men som er bløt nok til at den kan sprøytes ut igjennom en kakesprøyte.

Ha deigen i en kakesprøyte med stor sprøytetipp.

Sprøyt deigen ut til roser på to stekeplater som er dekket med bakepapir. Pynt hver kake med en hel hasselnøtt.

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10-15 minutter, avhengig av hvor store du har laget kakene.

Avkjøl kakene på platen før de løsnes fra bakepapiret og legges på rist.

Tips

Det er viktig at du bruker mandelkvern og ikke food processor for å male hasselnøttene, ellers risikerer du at nøtterosene flyter for mye utover under steking. 

Bruk stor sprøytetipp, ellers blir det vanskelig å få sprøytet deigen ut på platen.

Hvis du vil pynte kakene med smeltet sjokolade, bør du vente til de er helt kalde før du dypper undersiden i en skål med smeltet sjokolade. Sett kakene opp ned på et brett og sett brettet i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. 

Nøtterosene oppbevares i tettsluttet kakeboks. Hvis de er pyntet med sjokolade på undersiden, bør boksen stå kaldt slik at sjokoladen ikke blir klissete. 

20.12.2006
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter