Olivendipp med burrata

Er du glad i oliven og er du glad i Burrata - ja, da er dette en forrett du vil like! 😍

Oliven - gjerne i ulike varianter - varmes sammen med olivenolje og hvitløk. Olivenene legges deretter på en tallerken smurt med kremost og toppes med deilig, bløt Burrata. Dryss på havsalt og olivenolje og server sammen med sprøstekte baguetteskiver eller gode kjeks. 

Herlig smårett som passer godt med bobler i glasset. 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner. 

 

Ingredienser: 

♥ 0,5 dl extra virgin olivenolje
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 600 g oliven (uten stener) 
♥ 200 g kremost
♥ 2 Burrata
♥ 2 ss extra virgin olivenolje
♥ kvernet salt og pepper
♥ frisk basilikum

 

Fremgangsmåte: 

Ha olivenolje og pressede hvitløksfedd i en panne. Varm opp på middels varme. 

 

 

Finn frem oliven, gjerne i litt ulike varianter. 

 

 

Skjær oliven i mindre biter. Ha disse i pannen og vend om.

 

 

La det hele varmes sammen i et par minutter til slik at hvitløksoljen får gitt smak på olivenene. 

 

 

Smør kremost på et middels stort serveringsfat eller tallerken. 

 

 

Legg olivenene oppå kremosten. 

 

 

Legg på Burrata og riv ostene åpne slik at den bløte, kremete kjernen åpenbarer seg. 

Ringle over litt god olivenolje og kvern over litt salt og pepper. Pynt med frisk basilikum.

 

 

Serveres med loff eller kjeks og noe sprudlende i glasset. 😃

 

 

Tips:

♥ Bruk helst oliven av god kvalitet som kjøpes i løsvekt. 

♥  Burrata er en italiensk ferskost som består av fast mozzarella som fylles med en kremete ostemasse som lages av revet, fersk mozzarella og fløte (fyllet kalles for "stracciatella"). På samme måte som fersk mozzarella, ligger burrata i lettsaltet vann når du kjøper den.  

♥ Jeg brukte her tynne, sprø, italienske kjeks (Linguette fra Piemonte), men det er også veldig godt med smørstekte baguetteskiver til denne olivenretten. 

 

 

♥ Se også Burrata med tomat og oliven og flere oppskrifter med Burrata HER

 

 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Olivendipp med burrata
Ingredienser

♥ 0,5 dl extra virgin olivenolje
♥ 4 fedd hvitløk
♥ 600 g oliven (uten stener) 
♥ 200 g kremost
♥ 2 Burrata
♥ 2 ss extra virgin olivenolje
♥ kvernet salt og pepper
♥ frisk basilikum

Fremgangsmåte

Ha olivenolje og pressede hvitløksfedd i en panne. Varm opp på middels varme. 

Finn frem oliven, gjerne i litt ulike varianter. Skjær oliven i mindre biter. Ha disse i pannen og vend om. La det hele varmes sammen i et par minutter til slik at hvitløksoljen får gitt smak på olivenene. 

Smør kremost på et middels stort serveringsfat eller tallerken. 

Legg olivenene oppå kremosten. 

Legg på Burrata og riv ostene åpne slik at den bløte, kremete kjernen åpenbarer seg. 

Ringle over litt god olivenolje og kvern over litt salt og pepper. Pynt med frisk basilikum. 

Serveres med loff eller kjeks og noe sprudlende i glasset. 😃

Tips

♥ Bruk helst oliven av god kvalitet som kjøpes i løsvekt. 

♥  Burrata er en italiensk ferskost som består av fast mozzarella som fylles med en kremete ostemasse som lages av revet, fersk mozzarella og fløte (fyllet kalles for "stracciatella"). På samme måte som fersk mozzarella, ligger burrata i lettsaltet vann når du kjøper den.  

♥ Jeg brukte her tynne, sprø, italienske kjeks (Linguette fra Piemonte), men det er også veldig godt med smørstekte baguetteskiver til denne olivenretten. 

♥ Se også Burrata med tomat og oliven og flere oppskrifter med Burrata HER

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift