Brukere online: 1174
Brukere i dag: 34064
Brukere siste 7 dager: 169645
Er du glad i ostekake og Oreo er dette virkelig cookiesene for deg!
De er kjempepopulære i USA og består av en utrolig digg ostekakedeig som blandes med chocolate chips.
Deigen trilles til kuler som deretter rulles i Oreokjekssmuler. Under steking sprekker overflaten opp og gir kjempekul utseende på cookiesene.
Oppskriften gir ca 25 stk.
PS: Antallet forutsetter at du ikke spiser opp noe av deigen før steking, så herved er du advart! Deigen er farlig god
Ingredienser:
♥ 200 g smør
♥ 200 g kremost
♥ 4,5 dl sukker
♥ 2 ts vaniljeessens
♥ 5,5 dl hvetemel (se tips)
♥ 2,5 dl chocolate chips
- -
♥ 5 dl Oreokjekssmuler (se tips)
Fremgangsmåte:
Pisk mykt, romtemperert smør sammen med romtemperert kremost. Pisk inn sukkeret og så vaniljeessens.
Deretter blander du inn hvetemelet til du får en jevn deig. Vend til slutt i chocolate chips.
Sett deigen i kjøleskapet i minst 30 min, så den blir fastere i konsistensen (se tips).
Trill deigen til runde kuler (bruk ca 1 god ss deig per kake) og rull dem i Oreokjekssmuler (se tips).
Sett kakene på to bakepapirdekkede stekeplater med god avstand imellom og stek dem ved 180°C i 12-15 min (se tips).
Avkjøl kakene på stekeplaten i 5 min før de flyttes på rist og avkjøles helt.
Utrolig gode kjeks!!!
Tips:
♥ Bruk Oreokjekssmuler uten den hvite kremen inni kjeksen. Kjøp 2 pk Oreokjeks for å være sikker på at du får nok smuler. Del kjeksene og skrap ut den hvite kremen på innsiden. Så har du kjeksen uten krem i en food processor og kjører til du får små, tørre kjekssmuler.
♥ I stedet for chocolate chips kan du bruke grovt hakket kokesjokolade.
♥ Det er viktig at du lar deigen stå i kjøleskapet en stund før steking hvis du synes den virker bløt. Det kan også være lurt å steke en prøvekake for å sjekke om konsistensen er fast nok eller om kaken flyter for mye utover under stekingen. Hvis det skjer, bør du for det første la deigen stå litt lenger i kjøleskapet og hvis det fortsatt ikke er bra kan du tilsette litt ekstra hvetemel.
♥ Ikke stek kakene for lenge. De skal ha en myk kjerne og være "chewy" i konsistensen. Kakene virker myke når de kommer ut av ovnen, men de blir litt fastere når de blir avkjølt.
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm..........................................!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 200 g smør
♥ 200 g kremost
♥ 4,5 dl sukker
♥ 2 ts vaniljeessens
♥ 5,5 dl hvetemel (se tips)
♥ 2,5 dl chocolate chips
- -
♥ 5 dl Oreokjekssmuler (se tips)
Pisk mykt, romtemperert smør sammen med romtemperert kremost. Pisk inn sukkeret og så vaniljeessens.
Deretter blander du inn hvetemelet til du får en jevn deig. Vend til slutt i chocolate chips.
Sett deigen i kjøleskapet i minst 30 min, så den blir fastere i konsistensen (se tips).
Trill deigen til runde kuler (bruk ca 1 god ss deig per kake) og rull dem i Oreokjekssmuler (se tips). Det skal bli ca 25 kaker av denne oppskriften.
Sett kakene på to bakepapirdekkede stekeplater med god avstand imellom og stek dem ved 180°C i 12-15 min (se tips).
Avkjøl kakene på stekeplaten i 5 min før de flyttes på rist og avkjøles helt.
♥ Bruk Oreokjekssmuler uten den hvite kremen inni kjeksen. Kjøp 2 pk Oreokjeks for å være sikker på at du får nok smuler. Del kjeksene og skrap ut den hvite kremen på innsiden. Så har du kjeksen uten krem i en food processor og kjører til du får små, tørre kjekssmuler.
♥ I stedet for chocolate chips kan du bruke grovt hakket kokesjokolade.
♥ Det er viktig at du lar deigen stå i kjøleskapet en stund før steking hvis du synes den virker bløt. Det kan også være lurt å steke en prøvekake for å sjekke om konsistensen er fast nok eller om kaken flyter for mye utover under stekingen. Hvis det skjer, bør du for det første la deigen stå litt lenger i kjøleskapet og hvis det fortsatt ikke er bra kan du tilsette litt ekstra hvetemel.
♥ Ikke stek kakene for lenge. De skal ha en myk kjerne og være "chewy" i konsistensen. Kakene virker myke når de kommer ut av ovnen, men de blir litt fastere når de blir avkjølt.
27 kommentarer
hei :-)
hei :-)
Kan kjeksene oppbevares lenge i boks ? Må de stå kjølig ?
Jeg foretrekker å oppbevare
Jeg foretrekker å oppbevare disse kjeksene godt innpakket i plast og i kjøleskapet, så de beholder sin myke kjerne. Det går sikkert med romtemperatur også, men som sagt liker jeg best å ha disse kjøligere. Fine å fryse også, og de tiner raskt!
Hei. Hvor lenge kan kjeksene
Hei. Hvor lenge kan kjeksene ligge i kjøleskapet ? Jeg laget dem idag og skal servere dem på søndag.
De kan fint ligge i flere
De kan fint ligge i flere dager i kjøleskapet. Håper du likte dem, Marion:)
Digger disse!
Digger disse!
Men jeg dropper smulene, synes de bare er unødige.
Ikke hatt ide om å spise deigen, så det skal jeg prøve å fortsette med :)
Hehe, glad du har funnet din
Hehe, glad du har funnet din vri på kakene som du er fornøyd med :-) Enig i at Cheesecake cookies også er gode uten Oreo, kan lages med forskjellige smaker som jeg kan teste ut etter hvert.
Hørtes fryktelig gode ut..
Hørtes fryktelig gode ut..
Blir det mange kaker ca?
Vurderer å halvere oppskriften.
du må jo lese oppskriften din
du må jo lese oppskriften din idiot :) 25 står det.
Regner med at du kjefter på
Regner med at du kjefter på deg selv, kjære Anonym:)
Jeg skal skrive antallet tydeligere inn i oppskriften:)
Eg fekk ca 35 ( !?) kaker av
Eg fekk ca 35 ( !?) kaker av denne oppskrifta. Og det hadde vore plenty med ein pakke knust oreokjeks i mitt tilfelle. Gjenstår berre å prøvesmake ;) Smashing :)
Antall avhenger jo av hvor
Antall avhenger jo av hvor store man lager kakene. Prøvesmakingen gikk vel greit, tenker jeg ;-)
Jeg lagde disse her om dagen,
Jeg lagde disse her om dagen, måtte laga nye dagen etterpå, de gikk litt for fort! Kjempegode og veldig enkle!! Ny favoritt kjeks!
Ja, jeg vet:) Ikke uten grunn
Ja, jeg vet:) Ikke uten grunn at disse kakene har blitt så populære i USA (og etter hvert i Norge også) :)
Disse ser helt nydelige ut!!
Disse ser helt nydelige ut!! Jeg skal i gang med å bake nå, men fant ikke vaniljeessens. Er det mulig å bruke vaniljesukker?
Det går helt fint å bruke
Det går helt fint å bruke vaniljesukker, Ida, Men vaniljeessens eller vaniljeekstrakt gir bedre vaniljesmak.
Disse så kjempegode ut. Noen
Disse så kjempegode ut. Noen spesiell kremost som brukes?
Jeg bruker Philadelphia
Jeg bruker Philadelphia naturell og det virker veldig bra!:-)
Disse er bare så utrolig gode
Disse er bare så utrolig gode, og ikke vanskelige å lage. Takk for oppskriften, gleder meg til å lage mer av det du byr på!
Utrolig gode. De falt i smak
Utrolig gode. De falt i smak hos gjestene.
Kan man lage denne deigen en
Kan man lage denne deigen en dag på forhånd?
Hvor får jeg kjøpt chocalate
Hvor får jeg kjøpt chocalate chips ?
Disse kan jeg anbefale på det
Disse kan jeg anbefale på det sterkeste. Greie å lage. Favoritt hos ungene og svært godt likt hos de voksne også (når det er noe igjen til de).
Disse er helt fantastiske!
Disse er helt fantastiske! Har laget dem til jul to år på rad, og familien min har allerede begynt å se på det som en tradisjon og vil at jeg skal lage i år igjen. De første kakene som forsvant fra fatet begge årene.
Kan virkelig anbefale disse småkakene på det sterkeste!
Og som Kine sa; Favoritt hos både unge og voksne!
Hei :) bruker du melange
Hei :) bruker du melange eller meierismør?
Hei :) Disse har blitt veldig
Hei :) Disse har blitt veldig populære hjemme hos oss. Jeg kunne tenke meg å variere litt. Har du (eller noen andre her inne) forslag til andre smaker enn Oreo som kan passe til disse?
Lene
Hei!
Hei!
Har du noen tips til hva man kan bruke all oreokremen til?
Og ett tips fra meg: disse er også veldig gode med pepperkakesmuler rundt istedet for oreo, om man vil ha litt julesmak :D
Hei, jeg har nå prøvd å lage
Hei, jeg har nå prøvd å lage disse et par ganger, men mine blir så kompakte :( Bruker jeg for mye mel?? Og så flyter dem nesten ikke utover!! Hjelp! Disse er så gode på smak og ønsker så gjerne å få til disse slik at de blir perfekte
Skriv ny kommentar