Oreo Meringue Cake

17.07.2005

 

"Oreo Meringue Cake" er en av de aller beste kakene jeg har smak noensinne !!!!!!

 

 

Kaken smelter på tungen i en fantastisk smak av marengs, pisket krem, pecannøtter og Oreokjeks. Dessuten er den faktisk veldig lett å lage.

 

Denne kaken MÅ du bare ikke gå glipp av!!

 

 

 

Ingredienser:

♥ 3 eggehviter
♥ en liten klype salt
♥ 160 g sukker
♥ 0,5 ts vaniljeessens
♥ 135 g Oreokjeks (13 stk)
♥ 75 g pecannøtter

Pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 50 g Oreo kjeks (3 stk)

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive sammen med en klype salt (se tips). Tilsett sukkeret litt og litt under pisking. Pisk videre til du får en svært stiv og tykk marengs. Vend i vaniljeessens, grovt hakkede Oreokjeks og grovt hakkede pecannøtter.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i 35 min. Avkjøl kaken i formen.

Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Pisk kremfløten til luftig krem og fordel oppå den kalde kaken. Pynt med grovt hakkede Oreokjeks. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.

 

 

Tips:

Ikke bruk mye salt, en bitte liten klype er nok. Kaken smaker ikke noe av saltet, men saltet gjør at marengsen blir ekstra stiv.

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Oreo Meringue Cake

Ingredienser

3 eggehviter
en liten klype salt
160 g sukker
0,5 ts vaniljeessens
135 g Oreokjeks (13 stk)
75 g pecannøtter

Pynt:
3 dl kremfløte
50 g Oreo kjeks (3 stk)

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive sammen med en klype salt (se tips). Tilsett sukkeret litt og litt under pisking. Pisk videre til du får en svært stiv og tykk marengs. Vend i vaniljeessens, grovt hakkede Oreokjeks og grovt hakkede pecannøtter.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i 35 min. Avkjøl kaken i formen.

Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Pisk kremfløten til luftig krem og fordel oppå den kalde kaken. Pynt med grovt hakkede Oreokjeks. Oppbevar kaken kjølig frem til servering.

Tips

Oreo er definitivt Amerikas mest berømte kjeks og består av doble mørke sjokoladekjeks fylt med en slags vaniljesmørkrem. På kjekspakken står det dessuten i all beskjedenhet at Oreo er "The World's No 1 Biscuit !". Du får nå kjøpt kjeksene i mange norske matvarebutikker!

Ikke bruk mye salt, en bitte liten klype er nok. Kaken smaker ikke noe av saltet, men saltet gjør at marengsen blir ekstra stiv.

8 kommentarer

Kan bunnen fryses? Evt hvor lenge holder den seg, oppbevart tørt?

Hei!

Er nøtteallergiker men prøve denne kaka. Har du noe forslag på erstatning til pecannnøtter? Eller kan man bare droppe de?

Elsker nettsiden din forresten:)

Hilsen, Jutta

Denne såg jammen meg god ut :) Eg og lura litt på da med nøttene.. MÅ ein ha dei i?

Min var brun på toppen etter 20 minutter...

Hei, fine oppskrifter du har her, men har du oppskrift Oreo Meringue Cake i 28 cm form :)?

Min ble ganske så lav!

Hei

Jeg lurer også på om man er nødt til ¨å ha i nøtter, evt. hva kan man erstatte dem med?

Hilsen
Christel

Noen som har laget denne uten nøttene og kan si noe om resultatet? :)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet