Brukere online: 1547
Brukere i dag: 31414
Brukere siste 7 dager: 170852
Dette er Oreos innbakt i cookiesdeig!
Det er vel ikke særlig vanskelig å tenke seg at det må bli digg!
My kinda cookies...!
Oppskriften gir 24 stk.
Ingredienser:
♥ 225 g smør
♥ 150 g brunt sukker
♥ 225 g hvitt sukker
♥ 2 egg
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 1 ts natron
♥ 400 g hvetemel
♥ 300 g chocolate chips eller kokesjokolade
Fyll:
♥ 24 stk Oreokjeks (se tips)
Fremgangsmåte:
Pisk smør med brunt og hvitt sukker til smørkrem. Pisk inn eggene og vaniljeekstrakten. Bland mel og natron og rør det i til en jevn deig. Tilsett chocolate chips (eller grovhakket kokesjokolade) til slutt.
Ta en spiseskje deig og klem den flat mellom hendene. Legg på en Oreokjeks. Ta en ny spiseskje deig som du også klemmer mellom hendene. Legg denne oppå kjeksen og klem sammen kantene. Fjern overflødig deig og pakk deigen godt rundt Oreokjeksen. Gjenta med resten av deigen.
Sett kakene på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand mellom, for de flyter utover under stekingen.
Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 10–15 minutter, til de er lyst gyldne i fargen.
Avkjøles 10 minutter på platen før de flyttes over på rist og avkjøles helt.
Amerikansk klassiker!
Verdensberømte Oreokjeks og Chocolate Chip Cookies i lekker kombinasjon!
Blir du fristet?
Neida, ikke jeg heller...
Tips:
♥ Jeg har her brukt Oreokjeks med ekstra tykt lag med hvitt fyll inni. Jeg kjøpte de før i utlandet, men nå finnes de heldigvis i mange, norske matbutikker! Det går også helt fint å bruke vanlige Oreokjeks.
♥ Kakene kan oppbevares i en tett kakeboks, eller de kan fryses.
Ses igjen i morgen....
..... jeg skal bare kose meg med disse kjeksene først ....
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 225 g smør
♥ 150 g brunt sukker
♥ 225 g hvitt sukker
♥ 2 egg
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 1 ts natron
♥ 400 g hvetemel
♥ 300 g chocolate chips eller kokesjokolade
Fyll:
♥ 24 stk Oreokjeks
Pisk smør med brunt og hvitt sukker til smørkrem. Pisk inn eggene og vaniljeekstrakten. Bland mel og natron og rør det i til en jevn deig. Tilsett chocolate chips (eller grovhakket kokesjokolade) til slutt.
Ta en spiseskje deig og klem den flat mellom hendene. Legg på en Oreokjeks. Ta en ny spiseskje deig som du også klemmer mellom hendene. Legg denne oppå kjeksen og klem sammen kantene. Fjern overflødig deig og pakk deigen godt rundt Oreokjeksen. Gjenta med resten av deigen.
Sett kakene på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand mellom, for de flyter utover under stekingen.
Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 10–15 minutter, til de er gyldne i kantene.
Avkjøles 10 minutter på platen før de flyttes over på rist og avkjøles helt.
♥ Jeg har her brukt Oreokjeks med ekstra tykt lag med hvitt fyll inni. Jeg kjøpte de før i utlandet, men nå finnes de heldigvis i mange, norske matbutikker! Det går også helt fint å bruke vanlige Oreokjeks.
♥ Kakene kan oppbevares i en tett kakeboks, eller de kan fryses.
8 kommentarer
*sikle* Oreokjeks mangler på
*sikle* Oreokjeks mangler på ingredienslisten. Også fint om det står hvor mange cookies det blir, så man vet hvor mange pakker oreokjeks man trenger :)
Å så bra at du tipset meg om
Å så bra at du tipset meg om dette, Oda! Jeg har rettet opp dette nå! :)
hvor lang tid tar det å lage
hvor lang tid tar det å lage de? <3
Jeg dro på rema, men de hadde
Jeg dro på rema, men de hadde ikke vaniljeekstrakt, vet noen hvor jeg kan kjøpe,det. Og er vaniljeekstrakt det samme som vaniljessens?
Ja det er det samme☺️
Ja det er det samme☺️
Hvor mange pakker med
Hvor mange pakker med oreokjeks trenger jeg?
Når det står brunt sukker i
Når det står brunt sukker i oppskriften, skal det være brunt farin eller rørsukker?
Hvor lenge holder disse seg i
Hvor lenge holder disse seg i en kakeboks?
Skriv ny kommentar