Osteiskake

Osteiskake

18.08.2009
Osteiskake

Ingredienser

Bunn:
5 stk Digestivekjeks (se tips)
2 ss smeltet smør

Iskrem:
2 eggeplommer
1 egg
2 dl sukker
200 g kremost (se tips)
2 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Topp:
5 stk Digestivekjeks

Fremgangsmåte

Knus kjeksen. Bland halvparten av kjekssmulene med smeltet smør og ha i bunnen på en rund form (22 cm i diameter). Sett formen i kjøleskapet.

Pisk eggeplommer, egget og sukkeret til eggedosis. Pisk kremosten myk med vaniljesukkeret og pisk dette deretter inn i eggedosisen. Massen skal bli helt jevn og klumpfri. Pisk kremfløten til krem og bland i til slutt.

Hell isblandingen i kakeformen. Strø resten av kjekssmulene over toppen av kaken. Sett formen i fryseren over natten, slik at isen stivner.

Ta den frosne kaken ut av formen 15-20 min før servering og sett på et fat. Serveres gjerne med syltetøy eller rørte bær, se tips.

Tips

I stedet for Digestivekjeks kan du bruke Bixitkjeks eller andre gode kjeks. Vil du lage en julevariant, kan du bruke knuste pepperkaker.

Oppskriften angir 200 g kremost naturell, men som variasjon kan du bruke 125 g kremost med smak av ananas og mandarin. Du kan da sløyfe vaniljesukker eller redusere til 1 ts.

Mange liker å servere denne iskaken med syltetøy. Du kan enten dekke toppen av kaken med et lag syltetøy rett før servering (bruk jordbær-, bringebær- eller blåbærsyltetøy) eller servere rørt syltetøy ved siden av.

18.08.2009
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

15 kommentarer

Har lagd denne kaka 3 ganger nå, og det er like stor suksess hver gang! :) Har et tips som jeg brukte sist gang, og som jeg synes ga en ekstra spiss på smaken! Jeg byttet ut 1/3 av Digestive kjeksene med Ritz kjeks! Deilig med litt salt som en kontrast til alt det søte :)

Enig med deg ☺️

Prøvde denne oppskriften idag. Det ble rett og slett for mye sukker i eggedosisen, så den ble aldri ferdig. Kjipt da jeg ikke hadde flere egg igjen heller. Prøve til ogmed å vispe over vannbadfor at sukkeret skulle løse seg opp lettere, men det hjalp ikke!

Hmm.. *litt krise*. Hvor mye av ingrediensene må jeg ha når formen jeg har er 28 i diameter og ikke 22 slik denne oppskrifta er beregnet på?

Hei Marie :-)
For å få lik høyde på kaken trenger du å øke mengden i oppskriften med ca. 1,62 ganger (Det er forholdstallet mellom de to volumene). Jeg forslår at du av praktiske årsaker enten øker oppskriften med 1,5 ganger eller dobbler den. Øker du oppskriften med 1,5 ganger får du ca. 0,93 ganger lavere høyde. Dobbler du oppskriften vil høyde øke med 1,23 ganger.
Mvh Steinar

Jeg bruker mindre mengde sukker for å unngå at det blir for søtt. Og jeg river sitronskall og bruker saften fra en sitron for å gi en litt syrligheten smak. Blir veldig godt :)

Hei:) Har du prøvd komboen pepperkaker i bunn og peanøtter på toppen? Lurer på om det kan være godt:)

HEi, kan denne lages i brødform? Vil oppskriften i tilfelle passe til en eller to former?

Syns ser var alt for mye sukker i oppskriften! Var vanskelig å få eggedosisen ferdig! Og det smakte rett og slett alt for søtt av isen... huff, nei om jeg prøver på denne igjen så kommer jeg til å halvere sukkeret. Minst!

Lager den som det står. Alltid vellykket. Sukkeret løser seg ikke opp, men det smaker man ikke i den ferdige iskaka.

Fantastisk god iskake.
Laga med laktosefri Philadelphia og laktosefri kremfløyte.
Til ei 26 form dobla eg oppskrifta og det var perfekt

Har smaker tilsvarende kake med hakket Daim i, det var snadder

Skal det bare være 5 kjeks? Eg måtte bruke 5+5 ( botn + topping )

Hvor lenge holder iskaken seg i frysen?

Denne er så god ! Min bomusmamma lagde den ofte og ble en hitt! Spesielt tanke på att jeg som barn aldrig var så glad i vanlig ostekake. Hun serverte den alltid med varm skogsbærblanding, super godt !

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter