Ostekake med pasjonsfruktgelé

Ostekake med pasjonsfruktgelé

30.05.2017

 

Heisan!

Helt nylig lanserte Freia sin nye pakning med lilla pasjonsfruktgelé, og selvsagt måtte jeg teste å lage ostekake med denne geléen!

 

 

Resultatet ble en veldig fin kake med lekker farge og kjempegod smak!

 

 

Ingredienser:

Bunn:
♥ 225 g søt havrekjeks
♥ 100 g smør

Fyll:
♥ 1 pk sitrongelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl lettrømme
♥ 200 g kremost
♥ 100 g melis
♥ 3 dl kremfløte

Pynt:
♥ 1 pk pasjonsfruktgelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 1-2 pasjonsfrukter

 

Fremgangsmåte:

Knus kjeksen og bland kjekssmulene med smeltet smør.

Ha en kakering (24 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett fatet med formen kaldt.

Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost og melis. Hell den avkjølte, men flytende geléen i osteblandingen mens du rører godt. Pisk kremfløten stiv og bland den piskede kremen inn i fyllet til slutt. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Løs opp pasjonsfruktgelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Hell geléen i formen og sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet. Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

Pynt kaken med pasjonsfrukt.

 

 

Lekker kake!

 

 

Tips:

♥ Pakken med pasjonsfruktgelé fås kjøpt i de fleste matbutikkene.

 

 

Jeg foretrekker å ha ostefyllet helt lyst og bruker derfor sitrongelépulver der, men resultatet blir bra dersom du bruker pasjonsfruktgelépulver i ostefyllet også.

 

 

♥ Dette er en klassisk ostekake som du finner flere varianter av her på Det søte liv. Med ulike typer gelé kan man enkelt lage ostekaker som ser nokså forskjellige ut. Se alle ostekakene samlet her.

♥ Å bruke pasjonsfruktgelé er en rimelig måte å få pasjonsfruktsmak på ostekaken på, selv om smaken selvsagt ikke blir den samme som med ekte pasjonsfrukt. Se også oppskrift på Ostekake med pasjonsfrukt som er laget med ekte pasjonsfruktsaus.

 

 

Gøy å prøve ut noe nytt!

 

 

Absolutt godkjent!  Yum

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Ostekake med pasjonsfruktgelé

Ingredienser

Bunn:
♥ 225 g søt havrekjeks
♥ 100 g smør

Fyll:
♥ 1 pk sitrongelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl lettrømme
♥ 200 g kremost
♥ 100 g melis
♥ 3 dl kremfløte

Pynt:
♥ 1 pk pasjonsfruktgelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 1-2 pasjonsfrukter

Fremgangsmåte

Knus kjeksen og bland kjekssmulene med smeltet smør.

Ha en kakering (24 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett fatet med formen kaldt.

Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost og melis. Hell den avkjølte, men flytende geléen i osteblandingen mens du rører godt. Pisk kremfløten stiv og bland den piskede kremen inn i fyllet til slutt. Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Løs opp pasjonsfruktgelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Hell geléen i formen og sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet. Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

Pynt kaken med pasjonsfrukt.

Tips

♥ Pakken med pasjonsfruktgelé fås kjøpt i de fleste matbutikkene. Jeg foretrekker å ha ostefyllet helt lyst og bruker derfor sitrongelépulver der, men resultatet blir bra dersom du bruker pasjonsfruktgelépulver i ostefyllet også.

♥ Dette er en klassisk ostekake som du finner flere varianter av her på Det søte liv. Med ulike typer gelé kan man enkelt lage ostekaker som ser nokså forskjellige ut.

♥ Å bruke pasjonsfruktgelé er en rimelig måte å få pasjonsfruktsmak på ostekaken på, selv om smaken selvsagt ikke blir den samme som med ekte pasjonsfrukt. Se også oppskrift på Ostekake med pasjonsfrukt som er laget med ekte pasjonsfruktsaus.

30.05.2017
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

6 kommentarer

Elsker oppskriften på ostekaken! Den er veldig, veldig god. Anbefaler deg å prøve den uten melis en gang. Fant det ut etter at jeg glemte å ha i melis og kaken stod allerede til kjøl. Den blir friskere og ikke minst sunnere. Nå lager jeg den kun uten melis, men har oppi ca 1,5 ts vaniljesukker :-)

Hei! Spennende denne nye gele’en. Har tenkt å bake denne nå til helgen
og skal bruke pasjonsfruktgele’en i selve ostekaken også. Håper det blir bra!

Veldig godt å bytte ut sitrongeleen men jus fra pasjonsfrukter tilsatt gelatin.

Kan jeg bruke en blanding av creme fresh og lettrømme . Det er for å få vekk rester fra kjøleskapet

Jeg har lurt på det samme jeg prøvde det og det funket supert

Du har en helt nydelig oppskrift her, men ostefyllet blir lyst selv om du bruker parsjorsfruktsgelépulver!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter