Ostekake med risgrøt og jordbærkompott


Fantastisk nydelig juleostekake!

 

 

Det spesielle med denne ostekaken er særlig at risgrøt blandes i ostefyllet. Sammen med vaniljesmaken, får fyllet riskremaktig smak. Nydelig sammen med pepperkakebunnen og jordbærkompotten på toppen!

 

 

Ingredienser:

Pepperkakebunn:
♥ 200 g pepperkaker
♥ 150 g smør

Ostekakefyll:
♥ 600 g kremost
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 1 vaniljestang
♥ 150 g sukker
♥ 3 egg
♥ 300 g ferdiglaget risgrøt

Jordbærkompott:
♥ 400 g frosne jordbær
♥ 2 ss sukker
♥ 0,5 dl vann
♥ 1 ss maisenna

 

Fremgangsmåte:

Kjeksbunn:

Knus pepperkakene og bland smulene med smeltet smør.

Ha bakepapir i bunnen på en liten, rund form (ca. 20 i diameter) og klem kjeksblandingen godt utover i bunnen. Sett formen på en stekeplate (se tips) og stek pepperkakebunnen midt i ovnen ved 180 °C i ca. 4-5 minutter. Ta formen ut av ovnen og avkjøl.

 

Ostefyllet:

Pisk kremosten sammen med vaniljeekstrakt, frø fra vaniljestangen, sukker og eggene. Ha riskremen i en bolle og tilsett litt av ostekremen. Rør blandingen klumpfri og tilsett så mer og mer av ostekremen, til du har fått blandet alt godt sammen til en klumpfri røre.

Ha blandingen over pepperkakebunnen i formen.

Sett kaken inn i ovnen som fortsatt er 180 °C. Bruk også nå en stekeplate og sett kaken midt i ovnen. Straks kaken er plassert i ovnen, reduseres varmen på ovnen til 120 °C. Stek kaken i 2,5 timer. Ta kaken ut av ovnen og la den bli helt avkjølt i kjøleskapet (la formen gjerne stå i kjøleskapet i noen timer).

 

Jordbærkompott:

Ha frosne jordbær i en kjele og varm opp forsiktig. Tilsett sukkeret og varm opp til sukkeret har smeltet helt og jordbærene har nådd kokepunktet. Rør ut maisenna i kaldt vann og hell litt og litt i jordbærene mens du rører hele tiden. Du vil da se at jordbærene tykner til kompott. Når kompotten har fått passe tykkelse, tas kjelen av platen. La jordbærkompotten avkjøles før du fordeler den oppå ostekaken som fortsatt er i formen.

Sett kaken tilbake i kjøleskapet i 5-6 timer (og gjerne over natten), så jordbærkompotten tykner ytterligere.

Løsne deretter kakeringen fra kaken og flytt kaken forsiktig over på et kakefat.

 

 

Superlekkert!

 

 

TIPS:

♥ Kald risengrøt er nokså fast, så for å inngå risgrøtklumper i ostemassen er det lurt å blande litt og litt av ostekremen i risgrøten og ikke motsatt.

♥ Det er lurt å steke kaken på en stekeplate siden smøret i kakebunnen kan lekke litt ut av sprinformen under stekingen. Smøret samler seg da på stekeplaten og du unngår stekeos.

♥ Ostekaker bør stekes lenge på lav temperatur. Da unngår du at de sprekker på toppen.

♥ Kaken kan med fordel lages dagen før servering. La den stå i kjøleskapet frem til servering.

♥ Smelt eventuelt en plate gelatin i jordbærkompotten dersom du ønsker at den skal bli fastere. 

 

 

Er du glad i riskrem, kommer du garantert til å like denne ostekaken her!

 

 

Jeg elsker den i hvert fall!
 

 

Mmmm.....

 

 

Deilig!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Ostekake med risgrøt og jordbærkompott
Ingredienser

Pepperkakebunn:
♥ 200 g pepperkaker
♥ 150 g smør

Ostekakefyll:
♥ 600 g kremost
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 1 vaniljestang
♥ 150 g sukker
♥ 3 egg
♥ 300 g ferdiglaget risgrøt

Jordbærkompott:
♥ 400 g frosne jordbær
♥ 2 ss sukker
♥ 0,5 dl vann
♥ 1 ss maisenna

Fremgangsmåte

Kjeksbunn:
Knus pepperkakene og bland smulene med smeltet smør.

Ha bakepapir i bunnen på en liten, rund form (ca. 20 i diameter) og klem kjeksblandingen godt utover i bunnen. Sett formen på en stekeplate (se tips) og stek pepperkakebunnen midt i ovnen ved 180 °C i ca. 4-5 minutter. Ta formen ut av ovnen og avkjøl.

Ostefyllet:
Pisk kremosten sammen med vaniljeekstrakt, frø fra vaniljestangen, sukker og eggene. Ha riskremen i en bolle og tilsett litt av ostekremen. Rør blandingen klumpfri og tilsett så mer og mer av ostekremen, til du har fått blandet alt godt sammen til en klumpfri røre. Ha blandingen over pepperkakebunnen i formen.

Sett kaken inn i ovnen som fortsatt er 180 °C. Bruk også nå en stekeplate og sett kaken midt i ovnen. Straks kaken er plassert i ovnen, reduseres varmen på ovnen til 120 °C. Stek kaken i 2,5 timer. Ta kaken ut av ovnen og la den bli helt avkjølt i kjøleskapet (la formen gjerne stå i kjøleskapet i noen timer).

Jordbærkompott:
Ha frosne jordbær i en kjele og varm opp forsiktig. Tilsett sukkeret og varm opp til sukkeret har smeltet helt og jordbærene har nådd kokepunktet. Rør ut maisenna i kaldt vann og hell litt og litt i jordbærene mens du rører hele tiden. Du vil da se at jordbærene tykner til kompott. Når kompotten har fått passe tykkelse, tas kjelen av platen. La jordbærkompotten avkjøles før du fordeler den oppå ostekaken som fortsatt er i formen.

Sett kaken tilbake i kjøleskapet i 5-6 timer (og gjerne over natten), så jordbærkompotten tykner ytterligere.

Løsne deretter kakeringen fra kaken og flytt kaken forsiktig over på et kakefat.

Tips

♥ Kald risengrøt er nokså fast, så for å inngå risgrøtklumper i ostemassen er det lurt å blande litt og litt av ostekremen i risgrøten og ikke motsatt.

♥ Det er lurt å steke kaken på en stekeplate siden smøret i kakebunnen kan lekke litt ut av sprinformen under stekingen. Smøret samler seg da på stekeplaten og du unngår stekeos.

♥ Ostekaker bør stekes lenge på lav temperatur. Da unngår du at de sprekker på toppen.

♥ Kaken kan med fordel lages dagen før servering. La den stå i kjøleskapet frem til servering.

♥ Smelt eventuelt en plate gelatin i jordbærkompotten dersom du ønsker at den skal bli fastere. 

Kakekategori
Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

6 kommentarer

Testet denne kaken i helgen. Veldig god, men har en kommentar på mengde smør i pepperkakebunnen. 150 gram synes å være mye. Det randt mye smør ut av forma under begge omgangene med steking. Kommer til å lage den flere ganger, men da med litt mindre smør.

Ja det vil komme litt smør ut av formen, og det er nettopp derfor viktig, som jeg påpeker, at kaken stekes på en stekeplate og ikke på rist. Men det går nok helt fint å redusere smørmengden i bunnen til f eks 100 gram.

Laget denne til bingo-kundenes julebord i dag, hørte bare positive ting om kaken, minnte veldig om riskrem med jordbær og pepperkaker Om jeg lager den igjen så tror jeg at jeg blir å ha 1 plate gelatin i jordbæra for å få den til å se penere ut når den blir skjært i, for det var litt av et gris xP

Helt ok på smak om en liker "tunge" kaker. Imidlertid ble den for kompakt for oss, så bli mer ren ostekake neste gang. (Enig i at det kan være litt mindre smør i bunnen.)

Ja, dette er en mektig og tung kake. De som liker stekte ostekaker (cheesecake) vil nok like denne kaken bedre enn de som liker fromasjbasert ostekake. :) Kanskje du vil like Riskremkake bedre, som er mye lettere i konsistensen.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift