Ostekrem med Västerbottensost

Annonse: Västerbottensost

Hej alla i hopa! Smile 

I dag er det Svenska flaggans dag - svenskenes nasjonaldag! 

Dette vil jeg markere her på Det søte liv. Og hva passer vel bedre da enn en oppskrift med Västerbottensost, som er en av mine favorittoster! Du finner allerede en rekke oppskrifter med Västerbottensost HER på Det søte liv, og nå kommer det altså én til.

Västerbottensost er den mest berømte, svenske osten og hører til Sveriges eldste varemerker. Osten kjennetegnes av at den lagres i minst 14 måneder, hvilket gir osten en spennende, kraftig smak. Osten er nydelig å servere som den er, gjerne på knekkebrød eller gode kjeks.

 

 

Med litt eple- eller aprikossyltetøy på blir det ekstra herlig!

 

 

Mmmm, dette er noe av det beste jeg vet om....

 

 

Som en litt artig vri, kan man rive Västerbottensosten og blande med crème fraîche for å lage en smørbar ostekrem.

 

 

Akkurat den samme gode smaken, men altså med en litt bløtere konsistens.

 

 

Ingredienser:

♥ 4 dl revet Västerbottensost
♥ 2 dl crème fraîche
♥ 0,5 ts maldonsalt


Fremgangsmåte:

Riv Västerbottensosten.

 

 

Jeg bruker riveelementet på min food processor, men vanlig rivjern kan såklart også brukes.

 

 

Rør osten godt sammen med crème fraîche. Smak til med et lite dryss maldonsalt. Det skal bli en temmelig fast krem. Det bare godt om kremen har ostebiter og er litt "chunky".

Oppbevares kjølig frem til servering.

 

 

Pynt gjerne skålen med litt basilikum for fargens skyld.

 

 


Tips:

♥ Som du ser er dette en superenkel oppskrift, og det er ikke viktig med nøyaktige mål. Jeg synes det blir passe tykkelse på kremen når man bruker ca. dobbelt så mye revet Västerbottensost som crème fraîche.

 

 

♥ Server gjerne ostekremen på knekkebrød eller noen gode kjeks. Jeg har her brukt noen sprø kjeks med tørket frukt og nøtter, som smaker fantastisk godt sammen med Västerbottensost.

 


♥ Litt søtt oppå ostekremen i form av eplesyltetøy eller aprikossyltetøy høyner smaksopplevelsen!

 


NYDELIG!


♥ ♥ ♥ ♥ ♥


Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS, som er importør av blant annet Västerbottensost i Norge. Västerbottensost fås kjøpt i en rekke norsk matbutikker, blant annet i butikkene til Meny.
 

Ostekrem med Västerbottensost
Ingredienser

♥ 4 dl revet Västerbottensost
♥ 2 dl crème fraîche
♥ 0,5 ts maldonsalt

Fremgangsmåte

Riv Västerbottensosten. Jeg bruker riveelementet på min food processor, men vanlig rivjern kan såklart også brukes.

Rør osten godt sammen med crème fraîche. Smak til med et lite dryss maldonsalt. Det skal bli en temmelig fast krem. Det bare godt om kremen har ostebiter og er litt "chunky".

Oppbevares kjølig frem til servering.

Tips

♥ Som du ser er dette en superenkel oppskrift, og det er ikke viktig med nøyaktige mål. Jeg synes det blir passe tykkelse på kremen når man bruker ca. dobbelt så mye revet Västerbottensost som crème fraîche.

♥ Server gjerne ostekremen på knekkebrød eller noen gode kjeks. Jeg har her brukt noen sprø kjeks med tørket frukt og nøtter, som smaker fantastisk godt sammen med Västerbottensost.

♥ Litt søtt oppå ostekremen i form av eplesyltetøy eller aprikossyltetøy høyner smaksopplevelsen!

Allergier og preferanser
Stikkord

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift