Ovnsbakte rotgrønnsaker

Ovnsbakte rotgrønnsaker er herlig tilbehør til mange slags middager! 

Også gode å spise som de er, for eksempel sammen med en Fetakrem

 

Du kan bruke det utvalget av rotgrønnsaker du har for hånden, så oppskriften nedenfor er kun veiledende. 


Ingredienser: 

♥ 1 sellerirot
♥ 2 persillerot
♥ 4 beter (rødbeter og andre)
♥ 2 gulrøtter
♥ 4 sjalottløk
♥ 5 fedd hvitløk
♥ en kvast fersk rosmarin
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 2 ts provencekrydder (se tips)
♥ kvernet salt og pepper


Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene.

 

 

Rens grønnsakene og skjær dem opp i biter.

Legg dem utover i en stor langpanne sammen med hvitløksfedd som er delt på midten og fersk rosmarin. 

 

 

Så vakre farger! 

 


Så stilige beter i ulike varianter! 

 

 

Fordel over olje og bland godt slik at alle bitene får litt olje på seg. Dryss over provencekrydder og kvern over salt og pepper. 

 

 

Stek rotgrønnsakene midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter.

 

 

Tips:

♥ Beter finnes i ulike varianter, og de er vakre å se på!  😍 Dersom du bruker rødbeter, bør du være oppmerksom på at de avgir mye farge når du begynner å skrelle dem. Jeg foretrekker å bruke plasthansker når jeg skreller og deler opp rødbetene for å unngå røde fingre. 😊

♥ Provencekrydder er et blandingskrydder som finnes i litt ulike varianter, men som regel inngår tørket timian, rosmarin, oregano, merian og fennikelfrø. Du kan alternativt bare bruke tørket timian, rosmarin og/eller oregano på rotgrønnsakene. 

♥ Ovnsbakte rotgrønnsaker er veldig anvendelige som tilbehør. Også herlige å spise som de er, f eks sammen med en Fetakrem. Se også Ovnsbakte gulrøtter med fetakrem

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Ovnsbakte rotgrønnsaker
Ingredienser

♥ 1 sellerirot
♥ 2 persillerot
♥ 4 beter (rødbeter og andre)
♥ 2 gulrøtter
♥ 4 sjalottløk
♥ 5 fedd hvitløk
♥ en kvast fersk rosmarin
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 2 ts provencekrydder (se tips)
♥ kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Rens grønnsakene og skjær dem opp i biter. Legg dem utover i en stor langpanne sammen med hvitløksfedd som er delt på midten og fersk rosmarin. 

Fordel over olje og bland godt slik at alle bitene får litt olje på seg. Dryss over provencekrydder og kvern over salt og pepper. 

Stek rotgrønnsakene midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter.

Tips

♥ Beter finnes i ulike varianter, og de er så vakre å se på! Dersom du bruker rødbeter, bør du være oppmerksom på at de avgir mye farge når du begynner å skrelle dem. Jeg foretrekker å bruke plasthansker når jeg skreller og deler opp rødbetene for å unngå røde fingre. 😊

♥ Provencekrydder er et blandingskrydder som finnes i litt ulike varianter, men som regel inngår tørket timian, rosmarin, oregano, merian og fennikelfrø. Du kan alternativt bare bruke tørket timian, rosmarin og/eller oregano på rotgrønnsakene. 

♥ Ovnsbakte rotgrønnsaker er veldig anvendelige som tilbehør. Også herlige å spise som de er, f eks sammen med en Fetakrem. Se også Ovnsbakte gulrøtter med fetakrem

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift