Ovnsstekt rosenkål med bacon og dadler

Når rosenkålen stekes i ovnen sammen med løk og bacon og så tilsettes lønnesirup, valnøtter og dadler, kan man trygt si at den har fått en real upgrade! 😃

Her smaker rosenkålen både søtt og salt og spennende! 😋

Kjempegod siderett til blant annet kylling, kalkun og svin. 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser: 

♥ 800 g fersk rosenkål
♥ 2 sjalottløk
♥ 250 g bacon
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 3 ss lønnesirup
♥ 100 g valnøtter
♥ 5 dadler (se tips)
♥ kvernet salt og pepper

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Rens rosenkålen ved å kutte av den nederste delen av stilken og fjerne stygge blader. Del rosenkålen på midten dersom de er store (små kan beholdes hele).

Kutt opp sjalottløk og skjær bacon i mindre biter. 

Ha rosenkål, sjalottløk og baconbiter utover i en ildfast form.  Min form her måler 35 x 25 cm.

Hell over olivenoljen og kvern over salt og pepper. Bland dette godt sammen i formen. 

 

 

 

Sett formen midt i ovnen ved 180°C og stek rosenkålen i 15 minutter. Ta formen ut av ovnen og vend rundt på det hele.

 


 

 

Sett formen så tilbake midt i ovnen og stek videre ved 180°C i ca. 15 minutter til. 

Ta formen ut av ovnen og bland inn lønnesirup, valnøtter og dadler som er skjært opp i mindre biter. 

 

 

Bland godt sammen og sett formen tilbake midt i ovnen ved 180°C i ca. 10 minutter til (følg med så rosenkålen ikke blir brent, se tips.)

Smak til om du ønsker litt ekstra lønnesirup, salt og/eller pepper.

 

 

Ha rosenkålen over i en serveringsskål og server varm og nylaget. 

 

 

Tips:

♥ Jeg bruker her store Medjool dadler (kjøpes vanligvis i løsvekt). I stedet for dadler kan du bruke 100 gram tørkede tranebær. 

♥ Ovner er litt forskjellige, så du må følge med underveis mens rosenkålen steker i ovnen. Den skal bli gyllen og helt myk og med noen godt stekte blader, men ikke brent, så kort ned på steketiden dersom du ser at dette er i ferd med å skje. 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Ovnsstekt rosenkål med bacon og dadler
Ingredienser

♥ 800 g fersk rosenkål
♥ 2 sjalottløk
♥ 250 g bacon
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 3 ss lønnesirup
♥ 100 g valnøtter
♥ 5 dadler (se tips)
♥ kvernet salt og pepper

Fremgangsmåte

Rens rosenkålen ved å kutte av den nederste delen av stilken og fjerne stygge blader. Del rosenkålen på midten dersom de er store (små kan beholdes hele).

Kutt opp sjalottløk og skjær bacon i mindre biter. 

Ha rosenkål, sjalottløk og baconbiter utover i en ildfast form (min form her måler 35 x 25 cm). 

Hell over olivenoljen og kvern over salt og pepper. Bland dette godt sammen i formen. 

Sett formen midt i ovnen ved 180°C og stek rosenkålen i 15 minutter. Ta formen ut av ovnen og vend rundt på det hele. Sett formen så tilbake midt i ovnen og stek videre ved 180°C i ca. 15 minutter til. 

Ta formen ut av ovnen og bland inn lønnesirup, valnøtter og dadler som er skjært opp i mindre biter. 

Bland godt sammen og sett formen tilbake midt i ovnen ved 180°C i ca. 10 minutter til (følg med så rosenkålen ikke blir brent, se tips.)

Smak til om du ønsker litt ekstra lønnesirup, salt og/eller pepper.

Ha rosenkålen over i en serveringsskål og server varm og nylaget. 

Tips

♥ Jeg bruker her store Medjool dadler (kjøpes vanligvis i løsvekt). I stedet for dadler kan du bruke 100 gram tørkede tranebær. 

♥ Ovner er litt forskjellige, så du må følge med underveis mens rosenkålen steker i ovnen. Den skal bli gyllen og helt myk og med noen godt stekte blader, men ikke brent, så kort ned på steketiden dersom du ser at dette er i ferd med å skje. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift