Pære- og eplemarmelade med valnøtter


Dette er en fransk oppskrift på Confiture d'automne (som betyr "høstmarmelade"). Marmeladen lages med pærer, epler og valnøtter ("poires, pommes et noix " på fransk). Jeg testet oppskriften nå midt på sommeren, og det gikk veldig bra, det også.  Wink 

Spennende oster med godt tilbehør er noe av det beste jeg vet, og da jeg lagde denne marmeladen, ble jeg utrolig begeistret! Dette er kjempegodt tilbehør til ost - og da spesielt til hvitmuggsoster og chevre.

Jeg serverer marmeladen her til den norske osten "Geiteberget" fra Himmelspannet.
 

 

Geiteberget er en helt spesiell ost siden den er laget med 60% kumelk og 40% geitemelk - en hvitmuggsost som har lignende konsistens som camembert, men som smaker litt som mild chevre kan man kanskje si...

Må i hvert fall smakes!

 

 

Epler, pærer og valnøtter harmonerer veldig godt sammen i denne marmeladen, som for øvrig lages med brunt sukker og sitron.

 

nam nam nam, herlige saker det her...!

 

Ingredienser:

♥ 200 g eplebiter
♥ 300 g pærebiter
♥ 2 dl brunt sukker
♥ 2 dl hvitt sukker
♥ 0,5 dl sitronsaft
♥ 50 g valnøtter

 

Fremgangmåte:

Ha eplebiter og pærebiter i en kjele med brunt og hvitt sukker og sitronsaften. Varm opp og la blandingen stå på middels varme til frukten begynner å avgi væske. Øk varmen og la blandingen småkoke til fruktbitene er helt møre og sukkeret oppløst. Hakk valnøttene fint og bland i.

Fordel marmeladen på glass og avkjøl før servering.

 

 

Tips:

♥ Ønsker du litt tykkere syltetøy kan du bruke syltesukker som inneholder pektin i stedet for vanlig, hvitt sukker (jeg bruker syltesukker fra Dansukker).

♥ Marmeladen oppbevares i kjøleskapet og har nokså lang holdbarhet.

 

 

Veldig god marmelade til ost!

 

Mmmmm.... virkelig en nytelse!
 

♥ ♥ ♥ ♥

Pære- og eplemarmelade med valnøtter
Ingredienser

♥ 200 g eplebiter
♥ 300 g pærebiter
♥ 2 dl brunt sukker
♥ 2 dl hvitt sukker
♥ 0,5 dl sitronsaft
♥ 50 g valnøtter

Fremgangsmåte

Ha eplebiter og pærebiter i en kjele med brunt og hvitt sukker og sitronsaften. Varm opp og la blandingen stå på middels varme til frukten begynner å avgi væske. Øk varmen og la blandingen småkoke til fruktbitene er helt møre og sukkeret oppløst. Hakk valnøttene fint og bland i.

Fordel marmeladen på glass og avkjøl før servering.

Tips

♥ Ønsker du litt tykkere syltetøy kan du bruke syltesukker som inneholder pektin i stedet for vanlig, hvitt sukker (jeg bruker syltesukker fra Dansukker).

♥ Marmeladen oppbevares i kjøleskapet og har nokså lang holdbarhet.

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift