Pæremuffins med kanel

Pæremuffins med kanel

10.12.2014


Supermyke muffins med kanel og pærebiter, som er lettvinte å lage og som egner seg ypperlig som hverdagskos innimellom alt mas og kjas nå i julestria. 

 

 

På toppen av muffinsene er det et herlig, sprøtt lokk av sukker- og kaneldryss.

 

 

Oppskriften gir ca 12 muffins.


Ingredienser:

♥ 250 g hvetemel
♥ 100 g sukker
♥ 4 ts bakepulver
♥ 1 ts kanel
♥ 2 dl melk
♥ 50 g smør
♥ 1 egg
♥ 2-3 pærer i biter (300 g pærebiter, se tips)

Sukker- og kaneldryss:
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ts kanel


Fremgangsmåte:

Bland mel, sukker, bakepulver og kanel i en rørebolle. I en annen bolle blandes melk, smeltet smør og egget. Ha det våte i det tørre og vend deigen sammen (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt blandet). Det skal bli en nokså fast deig (se tips).

Skrell og rens pærer og del opp i små terninger (ca 1 cm). Mål opp 300 g pærebiter og bland disse forsiktig inn i deigen.

Ha muffinsformer i muffinsbrett og fordel deigen i formene så de blir ca. 2/3 fulle.

Bland sukker og kanel i en skål og dryss blandingen på toppen av muffinsene.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

 

 

Tips:

♥ Siden pærene varierer såpass mye i størrelse, er det vanskelig å si akkurat hvor mange du trenger. For å få riktig mengde, har jeg derfor angitt vekten av de ferdigskrelte og rensede pærebitene jeg brukte (300 g).

♥ Merk at denne muffinsdeigen er nokså tykk i konsistensen. Det er nødvendig siden pærene avgir nokså mye saft når muffinsene stekes. De ferdig muffinsene blir saftige og gode og pærebitene fordeler seg jevnt i muffinsene uten å synke til bunns under stekingen.

♥ Pass på at du ikke rører for mye i deigen, så unngår du at den blir seig. Det våte og det tørre skal bare vendes raskt sammen.

♥ Det vakre serviset og muffinsformene er sponset av GreenGate.

 

 

 

Virkelig herlig å sette seg ned med en kopp varm te og et par pæremuffins som dufter kanel.

 

 

Det er særlig den litt sprøe sukker- og kanelskorpen oppå muffinsene som gjør at disse pæremuffinsene raskt blir en favoritt.  Yum 

 

 

Deilige muffins med mild smak av kanel og pærebiter!

 


♥ ♥ ♥ ♥

 

Pæremuffins med kanel

Ingredienser

♥ 250 g hvetemel
♥ 100 g sukker
♥ 4 ts bakepulver
♥ 1 ts kanel
♥ 2 dl melk
♥ 50 g smør
♥ 1 egg
♥ 2-3 pærer i biter (300 g pærebiter, se tips)

Sukker- og kaneldryss:
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ts kanel

Fremgangsmåte

Bland mel, sukker, bakepulver og kanel i en rørebolle. I en annen bolle blandes melk, smeltet smør og egget. Ha det våte i det tørre og vend deigen sammen (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt blandet). Det skal bli en nokså fast deig (se tips).

Skrell og rens pærer og del opp i små terninger (ca 1 cm). Mål opp 300 g pærebiter og bland disse forsiktig inn i deigen.

Ha muffinsformer i muffinsbrett og fordel deigen i formene så de blir ca. 2/3 fulle.

Bland sukker og kanel i en skål og dryss blandingen på toppen av muffinsene.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

Tips

♥ Siden pærene varierer såpass mye i størrelse, er det vanskelig å si akkurat hvor mange du trenger. For å få riktig mengde, har jeg derfor angitt vekten av de ferdigskrelte og rensede pærebitene jeg brukte (300 g).

♥ Merk at denne muffinsdeigen er nokså tykk i konsistensen. Det er nødvendig siden pærene avgir nokså mye saft når muffinsene stekes. De ferdig muffinsene blir saftige og gode og pærebitene fordeler seg jevnt i muffinsene uten å synke til bunns under stekingen.

♥ Pass på at du ikke rører for mye i deigen, så unngår du at den blir seig. Det våte og det tørre skal bare vendes raskt sammen.

10.12.2014
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Hei!

Disse så fantastiske ut!! Lurer på en ting, holder topplokket seg sprøtt til neste dag? Eller er disse best samme dag som de kommer ut av ovnen??

Ellers takk for en kjempekjekk blogg!

Veldig gode

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter