Pæremuffins med vaniljekrem

Pæremuffins med vaniljekrem

06.11.2017


Myke, kjempegode hverdagsmuffins!

Disse muffinsene blir veldig saftige og smaker herlig av vaniljekrem og pærebiter som drysses med kanel og vaniljesukker. 

 

 

Oppskriften gir ca 12 muffins.

 


 

Ingredienser:

♥ 2 dl sukker
♥ 125 g smør
♥ 2 egg
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1,5 dl melk
♥ 4,5 dl hvetemel

Fyll:
♥ 3 dl vaniljekrem
♥ 3-4 pærer
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 2 ts kanel
♥ 2 ss perlesukker


Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker sammen. Tilsett eggene og pisk videre til en luftig smørkrem. 

Bland bakepulver og vaniljesukker med hvetemelet. Ha dette i smørkremen sammen med melken og rør deigen jevn og klumpfri (men ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet, se tips).

Sett papirformer i muffinsbrett.

Fyll formene halvfulle med deig.

Legg på en spiseskje vaniljekrem på hver muffins.

 

 

Skrell og rens pærene og del dem i små biter. Legg godt med pærebiter oppå vaniljekremen i hver muffinsform.

 

 

Dryss over masse vaniljesukker.

 

 

Og så kanel. Og så perlesukker!  Smile

 

 

Stek muffinsene midt i ovnen ved 225°C i 15-20 minutter, eller til de er gjennomstekte og gylne.

 

 

Å, det lukter så godt av disse muffinsene når de er nystekte...

 

 

 

Tips:


♥ Prøv å røre minst mulig i deigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Jeg pleier å blande melk og hvetemel i for hånd. Når du rører lite etter at melet er tilsatt, blir muffinsene ekstra luftige og myke. 

Antall pærer du trenger avhenger av hvor store pærene er. 

♥ Mye fyll gjør at muffinsene trenger litt tid på å bli helt gjennomstekte. Sjekk dem med en kakenål før du tar dem ut av ovnen, og husk å stikke i kakedeigen og ikke i vaniljekremen, ellers vil ikke kakepinnen være ren selv om muffinsene er ferdigstekte. Wink

♥ Disse muffinsene er fine å fryse (men husk at papirformene blir litt bløte ved tining). 

 

 

Blir glad av disse fine muffinsformene...  Smile 

 

 

Håper du fikk lyst på noen nystekte pæremuffins nå...  Yum  

 

 

Jeg er tilbake i morgen kveld med en ny superdeilig kakeoppskrift!

Ciao så lenge  Heart 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pæremuffins med vaniljekrem

Ingredienser

♥ 2 dl sukker
♥ 125 g smør
♥ 2 egg
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1,5 dl melk
♥ 4,5 dl hvetemel

Fyll:
♥ 3 dl vaniljekrem
♥ 3-4 pærer
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 2 ts kanel
♥ 2 ss perlesukker

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker sammen. Tilsett eggene og pisk videre til en luftig smørkrem. 

Bland bakepulver og vaniljesukker med hvetemelet. Ha dette i smørkremen sammen med melken og rør deigen jevn og klumpfri (men ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet, se tips).

Sett papirformer i muffinsbrett.

Fyll formene halvfulle med deig.

Legg på en spiseskje vaniljekrem på hver muffins.

Skrell og rens pærene og del dem i små biter. Legg godt med pærebiter oppå vaniljekremen i hver muffinsform.

Dryss over masse vaniljesukker. Og så kanel. Og så perlesukker!  Smile

Stek muffinsene midt i ovnen ved 225°C i 15-20 minutter, eller til de er gjennomstekte og gylne.

Tips

♥ Prøv å røre minst mulig i deigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Jeg pleier å blande melk og hvetemel i for hånd. Når du rører lite etter at melet er tilsatt, blir muffinsene ekstra luftige og myke. 

♥ Antall pærer du trenger avhenger av hvor store pærene er. 

♥ Mye fyll gjør at muffinsene trenger litt tid på å bli helt gjennomstekte. Sjekk dem med en kakenål før du tar dem ut av ovnen, og husk å stikke i kakedeigen og ikke i vaniljekremen, ellers vil ikke kakepinnen være ren selv om muffinsene er ferdigstekte. Wink

♥ Disse muffinsene er fine å fryse (men husk at papirformene blir litt bløte ved tining). 

06.11.2017
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter