Pæremuffins med vaniljekrem


Myke, kjempegode hverdagsmuffins!

Disse muffinsene blir veldig saftige og smaker herlig av vaniljekrem og pærebiter som drysses med kanel og vaniljesukker. 

 

 

Oppskriften gir ca 12 muffins.

 


 

Ingredienser:

♥ 2 dl sukker
♥ 125 g smør
♥ 2 egg
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1,5 dl melk
♥ 4,5 dl hvetemel

Fyll:
♥ 3 dl vaniljekrem
♥ 3-4 pærer
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 2 ts kanel
♥ 2 ss perlesukker


Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker sammen. Tilsett eggene og pisk videre til en luftig smørkrem. 

Bland bakepulver og vaniljesukker med hvetemelet. Ha dette i smørkremen sammen med melken og rør deigen jevn og klumpfri (men ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet, se tips).

Sett papirformer i muffinsbrett.

Fyll formene halvfulle med deig.

Legg på en spiseskje vaniljekrem på hver muffins.

 

 

Skrell og rens pærene og del dem i små biter. Legg godt med pærebiter oppå vaniljekremen i hver muffinsform.

 

 

Dryss over masse vaniljesukker.

 

 

Og så kanel. Og så perlesukker!  Smile

 

 

Stek muffinsene midt i ovnen ved 225°C i 15-20 minutter, eller til de er gjennomstekte og gylne.

 

 

Å, det lukter så godt av disse muffinsene når de er nystekte...

 

 

 

Tips:


♥ Prøv å røre minst mulig i deigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Jeg pleier å blande melk og hvetemel i for hånd. Når du rører lite etter at melet er tilsatt, blir muffinsene ekstra luftige og myke. 

Antall pærer du trenger avhenger av hvor store pærene er. 

♥ Mye fyll gjør at muffinsene trenger litt tid på å bli helt gjennomstekte. Sjekk dem med en kakenål før du tar dem ut av ovnen, og husk å stikke i kakedeigen og ikke i vaniljekremen, ellers vil ikke kakepinnen være ren selv om muffinsene er ferdigstekte. Wink

♥ Disse muffinsene er fine å fryse (men husk at papirformene blir litt bløte ved tining). 

 

 

Blir glad av disse fine muffinsformene...  Smile 

 

 

Håper du fikk lyst på noen nystekte pæremuffins nå...  Yum  

 

 

Jeg er tilbake i morgen kveld med en ny superdeilig kakeoppskrift!

Ciao så lenge  Heart 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pæremuffins med vaniljekrem
Ingredienser

♥ 2 dl sukker
♥ 125 g smør
♥ 2 egg
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1,5 dl melk
♥ 4,5 dl hvetemel

Fyll:
♥ 3 dl vaniljekrem
♥ 3-4 pærer
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 2 ts kanel
♥ 2 ss perlesukker

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker sammen. Tilsett eggene og pisk videre til en luftig smørkrem. 

Bland bakepulver og vaniljesukker med hvetemelet. Ha dette i smørkremen sammen med melken og rør deigen jevn og klumpfri (men ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet, se tips).

Sett papirformer i muffinsbrett.

Fyll formene halvfulle med deig.

Legg på en spiseskje vaniljekrem på hver muffins.

Skrell og rens pærene og del dem i små biter. Legg godt med pærebiter oppå vaniljekremen i hver muffinsform.

Dryss over masse vaniljesukker. Og så kanel. Og så perlesukker!  Smile

Stek muffinsene midt i ovnen ved 225°C i 15-20 minutter, eller til de er gjennomstekte og gylne.

Tips

♥ Prøv å røre minst mulig i deigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Jeg pleier å blande melk og hvetemel i for hånd. Når du rører lite etter at melet er tilsatt, blir muffinsene ekstra luftige og myke. 

♥ Antall pærer du trenger avhenger av hvor store pærene er. 

♥ Mye fyll gjør at muffinsene trenger litt tid på å bli helt gjennomstekte. Sjekk dem med en kakenål før du tar dem ut av ovnen, og husk å stikke i kakedeigen og ikke i vaniljekremen, ellers vil ikke kakepinnen være ren selv om muffinsene er ferdigstekte. Wink

♥ Disse muffinsene er fine å fryse (men husk at papirformene blir litt bløte ved tining). 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift