Panna cotta med bjørnebær og lime

Panna cotta med bjørnebær og lime

02.06.2013

 

Utrolig nydelig dessert!

 

 

Oppskriften gir 4 søte dessertporsjoner.

 

Ingredienser:

Panna cotta:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 1 lime
♥ 3 plater gelatin

Bjørnebær:
♥ 2 dl friske bjørnebær (se tips)

Limesirup:
♥ 2 dl vann
♥ 1 dl sukker
♥ 2 lime

 

Fremgangsmåte:

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.

Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med frø på innsiden og ha dette i fløten. Ha så også den oppsnittede vaniljestangen i fløten. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. Bland så i presset saft av 1 lime.

Fordel blandingen i 4 glass eller dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

Til limesirupen has vann, sukker og revet skall av limene i en kjele. Kok opp og la småkoke i noen minutter til du får en søt, tyntflytende sirupslake. Ta kjelen av platen og avkjøl litt. Rør i presset saft av de to limene og avkjøl laken en stund til.

Legg bjørnebær på toppen av panna cottaen. Fordel den avkjølte limesirupen over bjørnebærene. La dessertskålene stå i kjøleskapet frem til servering.

 

 

Tips:

Jeg synes det blir penest med friske bjørnebær til denne desserten siden tinte bær avgir så mye saft. La gjerne bærene ligge og trekke i limesaften i et par timer før servering, så smaken trekker godt inn i bærene.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

 

Fortsatt god helg Smile

Panna cotta med bjørnebær og lime

Ingredienser

Panna cotta:
6 dl kremfløte
1 dl sukker
1 vaniljestang
1 lime
3 plater gelatin

Bjørnebær:
2 dl friske bjørnebær (se tips)

Limesirup:
2 dl vann
1 dl sukker
2 lime

Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.

Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med frø på innsiden og ha dette i fløten. Ha så også den oppsnittede vaniljestangen i fløten. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten. Bland så i presset saft av 1 lime.

Fordel blandingen i 4 glass eller dessertskåler og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

Til limesirupen has vann, sukker og revet skall av limene i en kjele. Kok opp og la småkoke i noen minutter til du får en søt, tyntflytende sirupslake. Ta kjelen av platen og avkjøl litt. Rør i presset saft av de to limene og avkjøl laken en stund til.

Legg bjørnebær på toppen av panna cottaen. Fordel den avkjølte limesirupen over bjørnebærene. La dessertskålene stå i kjøleskapet frem til servering.

Tips

Jeg synes det blir penest med friske bjørnebær til denne desserten siden tinte bær avgir så mye saft. La gjerne bærene ligge og trekke i limesaften i et par timer før servering, så smaken trekker godt inn i bærene.

02.06.2013
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Denne er fantastisk god!!!! Tusen takk for ei god oppskrift! Det syrlige mot det søte var himmelsk. Vi hadde også knust kjeks i bunn.

Elsker bloggen din!!

Hei. Jeg ble nysgjerrig på denne desserten. Skal teste den ut som den er i oppskrifgen, men jeg lurer på om jeg må doble alle ingredienser til panna cottaen hvis jeg skal lage for 16 pers? Ps! Hærlig blogg:)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter