Panna cotta med rabarbra- og jordbærsaus

Panna cotta med rabarbra- og jordbærsaus

23.06.2016


God Sankthansaften, kjære dere!

I dag vil jeg vise dere en nydelig sommerdessert!

Panna cotta med ekte vanilje smaker fantastisk godt med en litt søt-syrlig dessertsaus laget med rabarbra og jordbær.

 

 

Det sies jo at rabarbra helst skal spises før Sankthans, for det er de første, unge stilkene som er best, men jeg vil tro at den også lar seg nyte et par dager på overtid.... Smile 

 

 

Oppskriften gir 4-6 porsjoner, avhengig av hvor store du lager dem.

 

Ingredienser:

Panna cotta:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 5 plater gelatin

Rabarbra- og jordbærsaus:
♥ 150 g rabarbra (renset vekt)
♥ 50 g sukker
♥ 0,5 dl vann
♥ 200 g jordbær

 

Fremgangsmåte:

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.

Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med frø på innsiden og ha dette i fløten. Ha så også den oppsnittede vaniljestangen i fløten. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten.

Fordel blandingen i 4-6 dessertskåler (jeg lagde 4 slik at det ble store porsjoner Wink  ) og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

 

 

Dessertsausen lager du ved å dele renset rabarbra opp i små biter og ha dem i en liten ildfast form. Dryss over sukkeret og hell på vannet.

Sett formen midt i ovnen og la rabarbraen varmes ved 200°C i ca 15 minutter, til sukkeret smelter slik at du får en deilig dessertsirup og rabarbrabitene blir møre.

Ta formen ut av ovnen og bland i jordbær som er delt opp i små biter. Rør rundt så jordbærene blander seg godt med sausen.

Avkjøl sausen til den er helt kald.

 

 

Fordel rabarbra- og jordbærsausen oppå panna cottaen før servering.

 

 

Tips:

Det går veldig fint å lage både panna cottaen og dessertsausen klar dagen i forveien og så dandere sausen oppå panna cottaen rett før servering. Husk at begge deler da må stå i kjøleskapet over natten.

 

 

En herlig måte å bruke rabarbra på!

Og rabarbra og jordbær passer jo alltid godt sammen!
 

 

Nyyyt!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Panna cotta med rabarbra- og jordbærsaus

Ingredienser

Panna cotta:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 5 plater gelatin

Rabarbra- og jordbærsaus:
♥ 150 g rabarbra (renset vekt)
♥ 50 g sukker
♥ 0,5 dl vann
♥ 200 g jordbær

Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.

Ha fløte og sukker i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut det svarte belegget med frø på innsiden og ha dette i fløten. Ha så også den oppsnittede vaniljestangen i fløten. Gi det hele et oppkok. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme fløten.

Fordel blandingen i 4-6 dessertskåler (jeg lagde 4 slik at det ble store porsjoner) og sett i kjøleskapet i noen timer (eller over natten) til panna cottaen har stivnet.

Dessertsausen lager du ved å dele renset rabarbra opp i små biter og ha dem i en liten ildfast form. Dryss over sukkeret og hell på vannet.

Sett formen midt i ovnen og la rabarbraen varmes ved 200°C i ca 15 minutter, til sukkeret smelter slik at du får en deilig dessertsirup og rabarbrabitene blir møre. Ta formen ut av ovnen og bland i jordbær som er delt opp i små biter. Rør rundt så jordbærene blander seg godt med sausen. Avkjøl sausen til den er helt kald.

Fordel rabarbra- og jordbærsausen oppå panna cottaen før servering.

Tips

Det går veldig fint å lage både panna cottaen og dessertsausen klar dagen i forveien og så dandere sausen oppå panna cottaen rett før servering. Husk at begge deler da må stå i kjøleskapet over natten.

23.06.2016
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter