Pannekaker med vaniljeis og jordbærsirup

Pannekaker med vaniljeis og jordbærsirup

06.07.2020


Pannekaker servert sammen med vaniljeis og hjemmelaget jordbærsirup er herlig sommermat! 

Jordbærsirupen kan lages flere dager i forkant og oppbevares i kjøleskapet.

Pannekakene smaker best helt nystekte!

 

 

Ingredienser:

Pannekaker:
♥ 6 egg
♥ 2 ss sukker
♥ 5 dl melk
♥ 5 dl hvetemel
♥ 50 g smør

Jordbærsirup:
♥ 600 g jordbær (friske eller frosne)
♥ 3 ss sukker
♥ 250 g lys sirup
♥ 1 lime

Servering:
♥ 1 liter vaniljeis


Fremgangsmåte:

Pannekaker:

Visp sammen egg, sukker og melk. Bland inn hvetemel og smeltet smør. Rør godt med en ballongvisp slik at alle klumper fjernes.

La deigen stå og svelle i minst en halvtime.

Stek tynne pannekaker i stekepanne på middels varme. Bruk litt smør eller formfett til stekingen dersom du ikke har en god teflonpanne.

Serveres nystekte!


Jordbærsirup:

Ha jordbær og sukker i en kjele. La kjelen stå i kjøleskapet i en times tid, slik at bærene begynner å safte seg. (Bruker du frosne jordbær, lar du dem tine sammen med sukkeret på kjøkkenbenken i stedet.)

Varm deretter opp jordbærene og sukkeret og la blandingen koke i noen minutter slik at jordbærene blir helt bløte. 

Mos bærene raskt med en stavmikser, og press deretter blandingen gjennom en sikt slik at du får en helt glatt jordbærsaus.

Ha jordbærsausen tilbake i kjelen. Tilsett sirup og presset saft av en lime.

Varm opp blandingen under omrøring til den såvidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen og avkjøl jordbærsirupen.

Når jordbærsirupen er kald, helles den på en tett flaske eller annen beholder med lokk.

 


Servering:

Server pannekakene nystekte med vaniljeiskuler.

Hell over kald jordbærsirup.

Nyt! ♥  

 

 

Tips:

♥ Spe pannekakerøren med litt ekstra melk eller vann dersom den tykner underveis.

♥ Til jordbærsirupen kan du bruke både friske og frosne bær. Bærene bør stå en stund med sukkeret slik at de avgir saft før du varmer dem opp. Da trenger du ikke å tilsette noe vann i kjelen.

♥ Jordbærsirupen oppbevares i kjøleskapet og holder seg fint i et par uker.

♥ Jordbærsirupen serveres helst kald, men kan også varmes raskt før servering hvis du foretrekker det. 

 

 

Sååå godt! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Pannekaker med vaniljeis og jordbærsirup

Ingredienser

Ingredienser:

Pannekaker:
♥ 6 egg
♥ 2 ss sukker
♥ 5 dl melk
♥ 5 dl hvetemel
♥ 50 g smør

Jordbærsirup:
♥ 600 g jordbær (friske eller frosne)
♥ 3 ss sukker
♥ 250 g lys sirup
♥ 1 lime

Servering:
♥ 1 liter vaniljeis

Fremgangsmåte

Pannekaker:
Visp sammen egg, sukker og melk. Bland inn hvetemel og smeltet smør. Rør godt med en ballongvisp slik at alle klumper fjernes.

La deigen stå og svelle i minst en halvtime.

Stek tynne pannekaker i stekepanne på middels varme. Bruk litt smør eller formfett til stekingen dersom du ikke har en god teflonpanne.

Serveres nystekte!

Jordbærsirup:
Ha jordbær og sukker i en kjele. La kjelen stå i kjøleskapet i en times tid, slik at bærene begynner å safte seg. (Bruker du frosne jordbær, lar du dem tine sammen med sukkeret på kjøkkenbenken i stedet.)

Varm deretter opp jordbærene og sukkeret og la blandingen koke i noen minutter slik at jordbærene blir helt bløte. 

Mos bærene raskt med en stavmikser, og press deretter blandingen gjennom en sikt slik at du får en helt glatt jordbærsaus.

Ha jordbærsausen tilbake i kjelen. Tilsett sirup og presset saft av en lime.

Varm opp blandingen under omrøring til den såvidt når kokepunktet. Ta kjelen av platen og avkjøl jordbærsirupen.

Når jordbærsirupen er kald, helles den på en tett flaske eller annen beholder med lokk.

Servering:

Server pannekakene nystekte med vaniljeiskuler. Hell over kald jordbærsirup.

Nyt! 

Tips

♥ Spe pannekakerøren med litt ekstra melk eller vann dersom den tykner underveis.

♥ Til jordbærsirupen kan du bruke både friske og frosne bær. Bærene bør stå en stund med sukkeret slik at de avgir saft før du varmer dem opp. Da trenger du ikke å tilsette noe vann i kjelen.

♥ Jordbærsirupen oppbevares i kjøleskapet og holder seg fint i et par uker.

♥ Jordbærsirupen serveres helst kald, men kan også varmes raskt før servering hvis du foretrekker det. 

06.07.2020
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter