Parmesanchips

19.09.2018

Annonse: Parmareggio 

Hei dere!

Som jeg lovet dere i går, kommer her et tips om noe skikkelig DIGG - nemlig hjemmelagde parmesanchips!  Smile chrome  

 

 

Parmesanchips er nydelige som tilbehør til supper og middagsretter, men også som snacks i sofakroken, kanskje sammen med en deilig, kremete dipp. 

For å få skikkelig gode parmesanchips, bør du bruke ekte italiensk parmesan fra Parmareggio, som heter Parmigiano Reggiano. Osten jeg bruker har vært lagret i 30 måneder og smaker fantastisk!

 

 

Parmesanchips er superenkle å lage. Du kan variere dem ved å drysse på krydderurter, pinjekjerner eller servere dem naturell. 

 

 

Ingredienser:

♥ 300 g fersk parmesan (Parmigiano Reggiano)
♥ 30 g hvetemel (kan sløyfes, se tips)

Eventuelt:
♥ 50 g pinjekjerner og/eller
♥ fersk timian

 

Fremgangsmåte:

Finn frem parmesanosten og riv den (se tips).

 

 

 

Bland den revne osten med litt hvetemel (du kan sløyfe melet hvis du vil, se tips).

Form små hauger med revet parmesanost på bakepapirdekkede stekeplater. Beregn god avstand mellom hver haug siden osten flyter utover når den smelter. 

 

 

Hvis du vil, kan du legge på noen pinjekjerner eller drysse over litt fersk timian. 

 

 

Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca. 8 minutter. Følg nøye med så parmesanchipsene ikke blir brente. 

 

 

Avkjøles på platen i noen minutter før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt. 

 

 

Gøy å varierer med ulike toppinger.

 

pinjekjerner

 

fersk timian (min favoritt)
 

parmesanchips naturell

 

Supergode parmesanchips! 

 

 

Tips:

♥ Det går fint å lage parmesanchips uten hvetemel. Da vil osten flyte enda mer utover og parmesanchipsene blir tynnere. Jeg synes de er vel så gode da! 

På bildet nedenfor ser du parmesanchips laget med litt hvetemel til venstre og parmesanchips laget med kun revet parmesanost til høyre. 

 

 

♥ For å lage parmesanchips, må du bruke fersk parmesan som du river selv. Ferdigkjøpt revet parmesan blir for finkornet og fungerer ikke bra for å lage parmesanchips. 

♥ Det er 30 måneders lagret Parmigiano Reggiano som gir den gode smaken.

 

 

Fås kjøpt i mange matbutikker, blant annet Meny. 

 

 

Elsker smaken på denne parmesanosten! 

 

 

Med så god ost, må jo parmesanchipsene bli gode også! 

 

 

Jeg reiser i morgen til Berlin med faren min, og vi har så mye kulturelt på programmet denne helgen at jeg neppe rekker å poste noen nye oppskrifter her på bloggen før søndag kveld, men følg meg gjerne på instagram: kristine_lifeissweet

 Smile 

 

 

Så da ønsker jeg deg allerede nå god helg, og anbefaler deg å lage noen herlige parmesanchips! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen, som blant annet er importør av 30 måneders lagret Parmareggio Parmigiano Reggiano i Norge.

 

Parmesanchips

Ingredienser

♥ 300 g fersk parmesan (Parmigiano Reggiano)
♥ 30 g hvetemel (kan sløyfes, se tips)

Eventuelt:
♥ 50 g pinjekjerner og/eller
♥ fersk timian

Fremgangsmåte

Finn frem parmesanosten og riv den (se tips).

Bland den revne osten med litt hvetemel (du kan sløyfe melet hvis du vil, se tips).

Form små hauger med revet parmesanost på bakepapirdekkede stekeplater. Beregn god avstand mellom hver haug siden osten flyter utover når den smelter. 

Hvis du vil, kan du legge på noen pinjekjerner eller drysse over litt fersk timian. 

Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca. 8 minutter. Følg nøye med så parmesanchipsene ikke blir brente. 

Avkjøles på platen i noen minutter før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt. 

Tips

♥ Det går fint å lage parmesanchips uten hvetemel. Da vil osten flyte enda mer utover og parmesanchipsene blir tynnere. Jeg synes de er vel så gode da! 

♥ For å lage parmesanchips, må du bruke fersk parmesan som du river selv. Ferdigkjøpt revet parmesan blir for finkornet og fungerer ikke bra for å lage parmesanchips. 

♥ Det er 30 måneders lagret Parmigiano Reggiano som gir den gode smaken. Fås kjøpt i mange matbutikker, blant annet Meny. 

19.09.2018
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet