Pavlova med rips og solbær

Pavlova med rips og solbær

09.08.2019

Annonse: Bærgården

Hei!

For en nydelig dag det har vært i Oslo i dag! Norske sommerdager er de beste! 

Jeg har laget en deilig, sommerlig Pavlova med rips og solbær.

 

 

Litt syrlige bær er nydelig sammen med søt marengs og fløtekrem. Prøv det du også!

Jeg bruker økologiske rips og solbær fra Bærgården i Lier. Elsker kvaliteten på bærene derfra!

 

 

Og så synes jeg det er ekstra stilig at de leverer både røde og hvite rips, som gjør kaken ekstra dekorativ.

 

 

 

Og jeg er bare helt hekta på solbær...  Smile  

 

 

Du kan lese mer om Bærgården og ta kontakt med dem på www.enger.no eller telefon 917 96 096 for å bestille bær. 

 

Nå over til denne deilige pavlovaen som virkelig smaker norsk sommer! 

 

 

Ingredienser:

Marengskake:
♥ 4 eggehviter
♥ 250 g sukker
♥ 2 ts maisenna
♥ 1 ts eddik

Fyll og pynt:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 2 ss melis
♥ 150 g friske rips
♥ 150 g friske solbær

 

Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk lenge (ca. 20 minutter) med mikser til du får en stiv marengs. Vend forsiktig inn eddik og maisenna.

Ha marengsen på en bakepapirdekket stekeplate og form den til en rund kake som er ca. 20 cm i diameter. Glatt til overflaten og lag gjerne en grop på toppen av kaken.

Stek kaken midt i ovnen ved 150 °C i 1 time. Slå av varmen og la kaken stå i ovnen og tørke til ovnen er helt kald.

Sett marengskaken på et fat.

Pisk kremfløte og melis til krem. Fordel kremen på toppen av kaken.

Pynt med friske rips (gjerne både røde og hvite) og solbær. 

Oppbevar kaken kjølig frem til servering. 

 

 

Nydelig pavlova! 

 

 

Pavlova er en internasjonalt berømt kake, men jeg tror ikke du så ofte finner en Pavlova med rips og solbær i utlandet, så dette kan vel kalles en norsk vri. Smile  

 

 

 

Tips:

♥ Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt seige konsistensen. Det er det samme om du bruker vineddik, balsamicoeddik eller annen type eddik.

♥ Det er viktig at eddik og maisenna kun vendes helt forsiktig inn i marengsen. Ikke bruk elektrisk mikser til det! Da risikerer du at marengsen blir tynnere i konsistensen igjen og du får ikke en høy og flott marengskake. Jeg bruker kun slikkepotten og vender ikke rundt mer enn helt nødvendig for å få alt blandet i marengsen.

♥ Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking.

♥ Det går fint å forberede både marengskaken i forveien. Marengsbunnen oppbevares i romtemperatur. Du bør pynte kaken på serveringsdagen. Husk at kaken bør stå kjølig frem til servering så kremen smaker helt fersk.

♥ Husk dessuten at rips og til dels også solbær er nokså syrlige bær, så ikke less på for mye bær på toppen av kaken.  Wink  

♥ Økologiske rips og solbær får du kjøpt hos Bærgården AS, se www.enger.no

 

 

NYT smaken av sommer!  Smile  

 

 

God helg! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pavlova med rips og solbær

Ingredienser

Marengskake:
♥ 4 eggehviter
♥ 250 g sukker
♥ 2 ts maisenna
♥ 1 ts eddik

Fyll og pynt:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 2 ss melis
♥ 150 g friske rips
♥ 150 g friske solbær

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk lenge (ca. 20 minutter) med mikser til du får en stiv marengs. Vend forsiktig inn eddik og maisenna.

Ha marengsen på en bakepapirdekket stekeplate og form den til en rund kake som er ca. 20 cm i diameter. Glatt til overflaten og lag gjerne en grop på toppen av kaken.

Stek kaken midt i ovnen ved 150 °C i 1 time. Slå av varmen og la kaken stå i ovnen og tørke til ovnen er helt kald.

Sett marengskaken på et fat.

Pisk kremfløte og melis til krem. Fordel kremen på toppen av kaken.

Pynt med friske rips (gjerne både røde og hvite) og solbær. 

Oppbevar kaken kjølig frem til servering. 

Tips

♥ Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnen får den rette, myke og litt seige konsistensen. Det er det samme om du bruker vineddik, balsamicoeddik eller annen type eddik.

♥ Det er viktig at eddik og maisenna kun vendes helt forsiktig inn i marengsen. Ikke bruk elektrisk mikser til det! Da risikerer du at marengsen blir tynnere i konsistensen igjen og du får ikke en høy og flott marengskake. Jeg bruker kun slikkepotten og vender ikke rundt mer enn helt nødvendig for å få alt blandet i marengsen.

♥ Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking.

♥ Det går fint å forberede både marengskaken i forveien. Marengsbunnen oppbevares i romtemperatur. Du bør pynte kaken på serveringsdagen. Husk at kaken bør stå kjølig frem til servering så kremen smaker helt fersk.

♥ Husk dessuten at rips og til dels også solbær er nokså syrlige bær, så ikke less på for mye bær på toppen av kaken. 

09.08.2019
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter