Pavlova som porsjonskaker (Minipavlova)

14.05.2018


Hei på dere!

Jeg har nå kommet meg vel frem til solfylte Los Angeles hvor jeg skal tilbringe denne uken. Søsteren min bor her og jeg gleder meg til en morsom ferie, selv om det jo er litt synd å ikke være hjemme i Norge på 17. mai. Jeg har laget klart mange blogginnlegg, så det blir daglige oppdateringer her på Det søte liv også denne uken. Det kan se ut som at innleggene kommer på litt odde tider, men det er 9 timers tidsforskjell som er årsaken til det ...  Smile  Vil du se bilder fra turen kan du følge meg på instagram hvor jeg heter kristine_lifeissweet.

Til 17. mai er det først og fremst Pavlova som det norske folket setter på kakebordet! En populær vri er å lage Pavlova som porsjonskaker. Jeg kaller dem gjerne for Minipavlova, og her skal du få en super grunnoppskrift. Det fine med å lage Pavlova som porsjonskaker er at hver person får et kakestykke som ser vakkert ut (en stor Pavlova kan jo rase litt sammen når den skjæres i og kakestykkene blir ikke like fine...). Jeg har pyntet med den mest klassiske Pavlova-toppingen, som er jordbær, kiwi og pasjonsfrukt.

 

 

Du kan selvsagt variere med det du liker best!

Denne oppskriften gir 6 kjempefine porsjonskaker! 

 

Ingredienser:

♥ 6 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 2 ts maisenna
♥ 1 ts eddik

Fyll:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ 3 kiwi
♥ 400 g jordbær
♥ 4 pasjonsfrukt


Fremgangsmåte:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge med mikser til du får en tykk og meget stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maizena.

Form 6 små marengskaker på bakekpapirdekket stekeplate. Lag en liten grop i midten av kakene. Du kan bruke kniv til å forme marengskakene eller bruke kakesprøyte.

Stekes midt i ovnen ved 175°C i 10 min. Skru så ned temperaturen til 150°C og stek videre i 45 min. Slå av ovnen og la kakene stå i ovnen til den er kald. Marengskakene skal da virke tørre på overflaten og løsne relativt lett fra bakepapiret.

 

 

Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen på toppen av kakene.

 

 

Pynt med biter av kiwi og friske jordbær.

 

 

 

Hell over innholdet fra pasjonsfrukt rett før servering. 

 

 

Nydelige porsjonskaker! 

 

 


Tips:

♥ Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnene får den rette, myke og litt seige konsistensen. Det er det samme om du bruker vineddik, balsamicoeddik eller annen type eddik.

♥ Det er viktig at eddik og maisenna kun vendes helt forsiktig inn i marengsen. Ikke bruk elektrisk mikser til det! Da risikerer du at marengsen blir tynnere i konsistensen igjen og du får da flate marengskaker i stedet for høye, flott. Jeg bruker kun slikkepotten og vender ikke rundt mer enn helt nødvendig for å få alt blandet i marengsen.

♥ Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnene flyte utover under steking.

♥ Det går fint å forberede marengskakene i forveien. De oppbevares i romtemperatur. Du bør pynte kakene på serveringsdagen. Husk at kakene bør stå kjølig frem til servering så kremen smaker helt fersk.

 

 

Pavlova er noe alle liker!

Ikke rart at denne marengskaken er så populær over hele verden!

 

 

Fantastisk kake!  Smile chrome  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Pavlova som porsjonskaker (Minipavlova)

Ingredienser

♥ 6 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 2 ts maisenna
♥ 1 ts eddik

Fyll:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ 3 kiwi
♥ 400 g jordbær
♥ 4 pasjonsfrukt

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge med mikser til du får en tykk og meget stiv marengs. Bland forsiktig i eddik og maizena.

Form 6 små marengskaker på bakekpapirdekket stekeplate. Lag en liten grop i midten av kakene. Du kan bruke en kniv til å forme marengskakene eller bruke kakesprøyte.

Stekes midt i ovnen ved 175°C i 10 min. Skru så ned temperaturen til 150°C og stek videre i 45 min. Slå av ovnen og la kakene stå i ovnen til den er kald. Marengskakene skal da virke tørre på overflaten og løsne relativt lett fra bakepapiret.

Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen på toppen av kakene.

Pynt med biter av kiwi og friske jordbær. Hell over innholdet fra pasjonsfrukt rett før servering. 

Tips

♥ Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen? Ikke fall for fristelsen å droppe den. Eddik er en viktig ingrediens, som sørger for at marengsbunnene får den rette, myke og litt seige konsistensen. Det er det samme om du bruker vineddik, balsamicoeddik eller annen type eddik.

♥ Det er viktig at eddik og maisenna kun vendes helt forsiktig inn i marengsen. Ikke bruk elektrisk mikser til det! Da risikerer du at marengsen blir tynnere i konsistensen igjen og du får da flate marengskaker i stedet for høye, flott. Jeg bruker kun slikkepotten og vender ikke rundt mer enn helt nødvendig for å få alt blandet i marengsen.

♥ Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnene flyte utover under steking.

♥ Det går fint å forberede marengskakene i forveien. De oppbevares i romtemperatur. Du bør pynte kakene på serveringsdagen. Husk at kakene bør stå kjølig frem til servering så kremen smaker helt fersk.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet