Pepperkaker med melisdryss

Pepperkaker med melisdryss

20.12.2006

Når en pepperkakebaker baker pepperkakekaker…

Det finnes ingen bedre måte å komme i julestemning på enn å bake pepperkaker! Den gode lukten av julekrydder fyller kjøkkenet, og innimellom utbakingen kan man kose seg med både varme, nystekte pepperkaker og smugspise litt på pepperkakedeigen.

Inviter gjerne med familien eller venner til pepperkakeverksted!

 

 

Dette er en kjempegod oppskrift på pepperkaker som alltid blir vellykket!

 

 

Det gir et koselig preg å pynte pepperkakene med både melisglasur og et lite melisdryss!
 

Ingredienser:

♥ 250 g smør
♥ 250 g lys sirup
♥ 250 g sukker
♥ 1 ss kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts nellik
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ss natron
♥ 2 egg
♥ 700 g hvetemel

Melisglasur:
♥ 500 g melis
♥ 2 eggehviter
♥ 1 ss vann

Pynt:
♥ melisdryss


Fremgangsmåte: 

Ha smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp blandingen på middels varme slik at smøret og sirupen smelter. Ta kjelen av platen.

Rør inn krydderet og deretter natron. Blandingen kommer da til å bruse litt opp og bli tykkere og lysere fargen. Visp eggene lett sammen med en gaffel og rør inn i blandingen. Bland deretter inn i hvetemelet og kna deigen jevn. Pakk den inn i plast og legg i kjøleskapet i noen timer.

Del deigen opp i mindre deler og kjevle ut en del av gangen. Bruk gjerne en kjevlematte av plast og eventuelt litt melis til utkjevlingen. Kjevle ut deigen og stikk ut pepperkakestjerner i ulike størrelser.

Legg pepperkakene på bakepapirdekkede stekeplater og stek dem midt i ovnen ved 200°C i 5-10 minutter, avhengig av størrelsen på pepperkakene.

La pepperkakene først avkjøles noen minutter på stekeplaten før de flyttes over på rist. La pepperkakene bli helt kalde før du pynter dem.

Lag melisglasuren ved å røre melisen sammen med eggehviter og vann (jeg bruker elektrisk håndmikser til dette). Tilpass mengden melis og vann til du får en melisglasur som du synes har passe konsistens. Ha glasuren i en sprøytepose og dekorer pepperkakene.

Gi pepperkakene gjerne et lite melisdryss til slutt. 

 

 

Supergode pepperkaker! 

 

 


Tips:

♥ Det er smart å steke omtrent like store pepperkaker samtidig slik at alle pepperkakene på stekebrettet trenger like lang steketid. 

♥ Oppbevar pepperkakene i tett boks slik at de holder seg sprø.
 

Se også Pepperkaker med glitter som er basert på samme oppskrift. 

 



♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Pepperkaker med melisdryss

Ingredienser

♥ 250 g smør
♥ 250 g lys sirup
♥ 250 g sukker
♥ 1 ss kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts nellik
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ss natron
♥ 2 egg
♥ 700 g hvetemel

Melisglasur:
♥ 500 g melis
♥ 2 eggehviter
♥ 1 ss vann

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Ha smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp blandingen på middels varme slik at smøret og sirupen smelter. Ta kjelen av platen.

Rør inn krydderet og deretter natron. Blandingen kommer da til å bruse litt opp og bli tykkere og lysere fargen. Visp eggene lett sammen med en gaffel og rør inn i blandingen. Bland deretter inn i hvetemelet og kna deigen jevn. Pakk den inn i plast og legg i kjøleskapet i noen timer.

Del deigen opp i mindre deler og kjevle ut en del av gangen. Bruk gjerne en kjevlematte av plast og eventuelt litt melis til utkjevlingen. Kjevle ut deigen og stikk ut pepperkakestjerner i ulike størrelser.

Legg pepperkakene på bakepapirdekkede stekeplater og stek dem midt i ovnen ved 200°C i 5-10 minutter, avhengig av størrelsen på pepperkakene.

La pepperkakene først avkjøles noen minutter på stekeplaten før de flyttes over på rist. La pepperkakene bli helt kalde før du pynter dem.

Lag melisglasuren ved å røre melisen sammen med eggehviter og vann (jeg bruker elektrisk håndmikser til dette). Tilpass mengden melis og vann til du får en melisglasur som du synes har passe konsistens. Ha glasuren i en sprøytepose og dekorer pepperkakene. Gi pepperkakene gjerne et lite melisdryss til slutt. 

Tips

♥ Det er smart å steke omtrent like store pepperkaker samtidig slik at alle pepperkakene på stekebrettet trenger like lang steketid. 

♥ Oppbevar pepperkakene i tett boks slik at de holder seg sprø.

20.12.2006
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter