Brukere online: 2809
Brukere i dag: 52305
Brukere siste 7 dager: 249888
Jeg føler meg veldig ferdig med julen for i år, men krydderkake smaker godt gjennom hele vinteren!
Dette er en kake som jeg har sett på flere svenske kakeblogger. Kaken er basert på svenskenes kjente sjokoladekake i langpanne som de kaller for Kärleksmums (som jeg har på bloggen fra før, se også Love Yummies), men er tilsatt krydder i tillegg kakaopulveret.
Kaken er lett å lage, og blir veldig myk og god!
Oppskriften er til stor langpanne.
Ingredienser:
♥ 6 egg
♥ 4 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts ingefær
♥ 0,5 ts nellik
♥ 1,5 ss kakaopulver
♥ 1 ss bakepulver
♥ 150 g smør
♥ 2 dl melk
♥ 4 dl hvetemel
Sjokoladekrem:
♥ 4 dl melis
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 0,5 dl kakaopulver
♥ 0,5 dl sterk kaffe
♥ 75 g smør
Pynt:
♥ kokos
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til tykk og lys eggedosis.
Sikt inn vaniljesukker, krydder, kakao og bakepulver og bland godt.
Smelt smøret og bland med melken. Ha dette vekselsvis i deigen med hvetemelet. Rør til deigen blir glatt og klumpfri.
Ha deigen i en stor langpanne (ca 30x40 cm) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Til sjokoladekremen smeltes smøret, og deretter blandes de andre ingrediensene inn. Rør til glasuren blir glatt og helt uten klumper.
Smør sjokoladekremen over kaken og dryss over kokos.
Renskjær kantene og del kaken i firkanter.
Tips:
♥ Har du ferdigblandet pepperkakekrydder (cookie spice), kan du erstatte kanel, kardemomme, ingefær og nellik i oppskriften med 1 ss pepperkakekrydder.
♥ Merk at denne kaken skal stekes i bare 15 minutter (sjekk som alltid med kakenål om kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen). Kaken blir nokså lav og trenger derfor ikke så lang tid på å bli stekt.
♥ Kakestykkene er fine å fryse, også med sjokoladekrem.
Se også oppskrift på Krydderkake med kaffe- og sjokoladekrem.
NAM! Nydelig smak...
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 6 egg
♥ 4 dl sukker
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 1 ts kanel
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts ingefær
♥ 0,5 ts nellik
♥ 1,5 ss kakaopulver
♥ 1 ss bakepulver
♥ 150 g smør
♥ 2 dl melk
♥ 4 dl hvetemel
Sjokoladekrem:
♥ 4 dl melis
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 0,5 dl kakaopulver
♥ 0,5 dl sterk kaffe
♥ 75 g smør
Pynt:
♥ kokos
Pisk egg og sukker til tykk og lys eggedosis.
Sikt inn vaniljesukker, krydder, kakao og bakepulver og bland godt.
Smelt smøret og bland med melken. Ha dette vekselsvis i deigen med hvetemelet. Rør til deigen blir glatt og klumpfri.
Ha deigen i en stor langpanne (ca 30x40 cm) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter, til kaken er gjennomstekt. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av langpannen og dra av bakepapiret.
Til sjokoladekremen smeltes smøret, og deretter blandes de andre ingrediensene inn. Rør til glasuren blir glatt og helt uten klumper.
Smør sjokoladekremen over kaken og dryss over kokos.
Renskjær kantene og del kaken i firkanter.
♥ Har du ferdigblandet pepperkakekrydder (cookie spice), kan du erstatte kanel, kardemomme, ingefær og nellik i oppskriften med 1 ss pepperkakekrydder.
♥ Merk at denne kaken skal stekes i bare 15 minutter (sjekk som alltid med kakenål om kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen). Kaken blir nokså lav og trenger derfor ikke så lang tid på å bli stekt.
♥ Kakestykkene er fine å fryse, også med sjokoladekrem.
1 kommentar
Hei. Hvor lenge holder denne
Hei. Hvor lenge holder denne seg i kjøleskap? Kan den bakes noen dager før den skal spises?
Skriv ny kommentar