Petites palmiers


"Palmiers" er berømte franske butterdeigskaker som lages i ulike størrelser - alt fra store som tallerkener til små som disse her, som derfor altså heter "les petites palmiers". Det fine med å lage disse kakene i ministørrelse, er at du kan bruke ferdigkjøpte butterdeigsplater som du får kjøpt i de fleste norske matbutikkene. Det eneste du trenger i tillegg er litt sukker. 

"Petites palmiers" (som vel betyr "små palmer" på fransk) lages i lignende varianter i andre land også, og heter blant annet "Palmeras" på spansk, eller ører ("Orejas"), eller elefantører, "Elephant Ears", som de heter på engelsk.

Dette er med andre ord en skikkelig klassiker, som du med enkle grep kan lage hjemme.

 

 

Sprø, lekre, sukrede "Petites palmiers"!

 

 

Ingredienser:

♥ ferdigkjøpte butterdeigsplater (se tips)
♥ sukker

 

Fremgangsmåte:

Legg de frosne butterdeigsplatene utover på lett melet bakebord. La de ligge og tine i ca 20 minutter.

Kjevle ut butterdeigplatene til de er dobbelt så lang. Det er viktig å bare kjevle varsomt og kun i en retning - det er for å bevare mest mulig av luftigheter i butterdeigen. 

Strø over godt med sukker på hver av butterdeigsleivene.

Så bretter du sammen hver butterdeigsplate: Brett de korte sidene inn mot midten til de møtes. Brett deretter kortsidene mot hverandre en gang til, så de møtes på nytt. Til slutt legger du halvdelene oppå hverandre.

Skjær hver brettede butterdeigsplate i ca 1 cm tykke skiver. Legg skivene på bakepapirdekkede stekeplater. Dryss over litt ekstra sukker på hver kake.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 5-10 minutter, eller til de gylne. Avkjøl kakene på rist.


 

Tips:

♥ Butterdeig (også kalt smørdeig) gir kaker med wienerbrødaktig konsistens og fås kjøpt i pakninger på 5 plater i hver. Se i frysedisken i butikken.
 


♥ "Petites palmiers" bør serveres samme dag de er laget, og helst mens de er litt lunkne og nystekte.

 

 

Veldig gode, enkle småkaker rett og slett, som passer ypperlig som tilbehør til iskrem eller andre typer desserter!  Smile  



♥ ♥ ♥ ♥

Petites palmiers
Ingredienser

♥ ferdigkjøpte butterdeigsplater (se tips)
♥ sukker

Fremgangsmåte

Legg de frosne butterdeigsplatene utover på lett melet bakebord. La de ligge og tine i ca 20 minutter.

Kjevle ut butterdeigplatene til de er dobbelt så lang. Det er viktig å bare kjevle varsomt og kun i en retning - det er for å bevare mest mulig av luftigheter i butterdeigen. 

Strø over godt med sukker på hver av butterdeigsleivene.

Så bretter du sammen hver butterdeigsplate: Brett de korte sidene inn mot midten til de møtes. Brett deretter kortsidene mot hverandre en gang til, så de møtes på nytt. Til slutt legger du halvdelene oppå hverandre.

Skjær hver brettede butterdeigsplate i ca 1 cm tykke skiver. Legg skivene på bakepapirdekkede stekeplater. Dryss over litt ekstra sukker på hver kake.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 5-10 minutter, eller til de gylne. Avkjøl kakene på rist.

Tips

♥ Butterdeig (også kalt smørdeig) gir kaker med wienerbrødaktig konsistens og fås kjøpt i pakninger på 5 plater i hver. Se i frysedisken i butikken.

♥ "Petites palmiers" bør serveres samme dag de er laget, og helst mens de er litt lunkne og nystekte.

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift