Pink Magic Cupcakes

22.04.2012

 

Hei folkens!

Jeg har oppdaget et helt magisk, nytt produkt! Thumbs up

Hos nettbutikken Helt i 100 selger de nydelige, lyserosa cupcakeformer - SOM ER SPISELIGE!!!

Formene er laget av rispapir og holder fasongen fantastisk bra under stekingen.

LOVE IT!

 

Formene kan brukes til å lage alle slags cupcakes. Her har jeg laget lyse vaniljemuffins og pyntet med jordbærsjokoladekrem.

Nydelige og dødspopulære! Teeth smile

Oppskriften gir 14 stk.

 

Ingredienser:

Lyse vaniljecupcakes:
♥ 3 eggehviter
♥ 200 g sukker
♥ 1 ts vaniljeessens
♥ 100 g mykt smør
♥ 1 dl kremfløte
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 1 ss maizena
♥ 180 g hvetemel

Jordbærsjokoladekrem:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 200 g jordbærsjokolade

 

Fremgangsmåte: 

Start helst kvelden i forveien med å gjøre klar sjokoladefløten:
Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen straks av platen og tilsett jordbærsjokoladen. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Sett kjelen i kjøleskapet over natten (eller i minst 5 timer).

Muffinsene:
Til muffinsene piskes eggehviter og sukker til marengs. Pisk inn vaniljeessens og mykt smør. Sikt de tørre ingrediensene og bland inn i deigen sammen med fløten. Rør deigen jevn og klumpfri.

Fordel deigen i rosa, spiselige muffinsformer som settes på en stekeplate (se tips) eller bruk papirformer som settes i muffinsbrett. Formene skal ikke være mer enn 2/3 fulle.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 20 min, eller til de er gjennomstekte og gyldne på toppen. Avkjøl helt.

 

 

Muffinsene blir bare helt utrolig lekre!  Og tenk at formene også kan spises!!!

 

 

Jordbærsjokoladekrem:
Ta jordbærsjokoladefløten ut av kjøleskapet. Bruk en elektrisk håndmikser og visp sjokoladefløten til den blir til en tykk, luftig krem.

NB! Dette tar ikke lang tid - mindre enn ett minutt - så pass godt på så du ikke pisker for lenge.

 

 

Mmmm....

 

Ha jordbærsjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt krem på hver cupcake.

 

Pynt med rosa hjerter eller annen kakepynt du liker.

 

 

 

Resultat:  Spennende & nydelige cupcakes med wow-faktor! 

  

TIPS:

♥ Rosa, spiselige former og masse andre flotte bakeprodukter fås kjøpt i nettbutikken til Helt i 100 - se www.helti100.no

♥ Rosa jordbærsjokolade (fra Callebeaut) fås kjøpt hos www.cacas.no og i den svenske nettbutikken www.strosselannat.se

 

 

 

♥ Denne porsjonen med jordbærsjokoladekrem gir topping på cupcakesene i den størrelsen du ser på bildet. Vil du ha høye, store topper med frosting må du doble oppskriften på kremen.

  

♥ ♥ ♥ ♥

Pink Magic Cupcakes

Ingredienser

Lyse vaniljecupcakes:
3 eggehviter
200 g sukker
1 ts vaniljeessens
100 g mykt smør
1 dl kremfløte
1,5 ts bakepulver
0,5 ts natron
1 ss maizena
180 g hvetemel

Jordbærsjokoladekrem:
3 dl kremfløte
200 g jordbærsjokolade

Fremgangsmåte

Start gjerne kvelden i forveien med å gjøre klar sjokoladefløten:
Kok opp kremfløten i en kjele. Ta kjelen straks av platen og tilsett jordbærsjokoladen. La sjokoladen smelte i den varme fløten og rør blandingen jevn. Sett kjelen i kjøleskapet over natten (eller i minst 5 timer).

Til muffinsene piskes eggehviter og sukker til marengs. Pisk inn vaniljeessens og mykt smør. Sikt de tørre ingrediensene og bland inn i deigen sammen med fløten. Rør deigen jevn og klumpfri.

Fordel deigen i rosa, spiselige muffinsformer som settes på en stekeplate (se tips) eller bruk papirformer som settes i muffinsbrett. Formene skal ikke være mer enn 2/3 fulle.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca 20 min, eller til de er gjennomstekte og gyldne på toppen. Avkjøl helt.

Ta jordbærsjokoladefløten ut av kjøleskapet. Bruk en elektrisk håndmikser og visp sjokoladefløten til den blir til en tykk, luftig krem. NB! Dette tar ikke lang tid - mindre enn ett minutt - så pass godt på så du ikke pisker for lenge.

Ha jordbærsjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt krem på hver cupcake. Pynt med rosa hjerter eller annen kakepynt du liker.

Tips

Rosa, spiselige former fås kjøpt i nettbutikken til Helt i 100 (se www.helti100.no).

Rosa jordbærsjokolade (fra Callebeaut) fås kjøpt hos www.cacas.no og i den svenske nettbutikken www.strosselannat.se.

Denne porsjonen med jordbærsjokoladekrem gir topping på cupcakesene i den størrelsen du ser på bildet. Vil du ha høye, store topper med frosting må du doble oppskriften på kremen.

22.04.2012
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

4 kommentarer

Kan ikke finne disse spiselige formene? Vet du andre som selger di?

Det vet jeg dessverre ikke, Anette... :(

Hei Kristine :-)

Disse ser helt nydelige ut! <3
Kan disse cupcakesene fryses etter toppingen er sprøytet på?

Takk på forhånd! :-)

Når man går inn på siden for helti 100 så kommer man inn på et lånefirma .

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet