Plommekake

Plommekake

14.10.2005
Plommekake

Ingredienser

75 g smør
3 egg
2 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
200 g sukker
225 g hvetemel

Fyll:
10 plommer
mandelflarn

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk eggene lett sammen med sukkeret. Rør i smøret, og deretter de tørre ingrediensene.

Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Del plommene i to og fjern stenene. Legg plommene over deigen med den runde siden opp. Strø over mandelflarn.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 35-40 min (sjekk med kakenål). Avkjøl kaken i formen.

Tips

"Plommekaken" er fin å fryse!

14.10.2005
Kakekategori: 
Sesong: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter