Popovers

 

Her har du en skikkelig herlig, amerikansk klassiker!

 

"Popovers" lages med mange egg, hvilket får deigen til å "fluffe opp" under stekingen nærmest som en sufflé og "poppe" over kanten av formen.

Jeg har her brukt en ekte "Popover Pan" som jeg har kjøpt i Amerika og som ser ut som muffinsformer med ekstra høye kanter, men det går også greit å bruke vanlig muffinsbrett.

 

 

 

"Popovers" ligner nokså mye på engelske "Yorkshire pudding" som er like berømte som "Popovers"!

Konsistensen skal være fast utenpå, men helt løs, luftig og mykt på innsiden.

 

Mmmmm.... smelter på tungen.... so delicious...

 

"Popovers" er ikke så søte i seg selv og kan derfor serveres som tilbehør til suppe og middagsretter, men med syltetøy er disse også nydelige som dessert.

Serveres helst varme og helt nystekte!



Ingredienser:

♥ 60 g smør (se tips)
♥ 6 egg
♥ 5 dl melk
♥ 315 g hvetemel

Servering:
♥ smør
♥ yndlingssyltetøyet ditt

 

Fremgangsmåte:

Start med å varme opp ovnen til 230°C.

Spray formen med formfett. Smelt smøret og ha ca 1/2 ts smeltet smør i bunnen av hver av hver form (oppskrift beregnet til 12 stk så husk å spare litt smør til neste porsjon om du har en form til 6 stk og steker i to omganger).

Pisk sammen egg, melk og resterende 2 ss smeltet smør. Bland i hvetemelet. Bruk en stålvisp og pisk kraftig i ca 2 minutter så deigen blir glatt, jevn og klumpfri.

Fordel deig i formene (ikke mer enn drøyt halvfulle former for deigen hever seg under stekingen).

Settes midt i ovnen og stekes i ca 20 min. Skru så  varmen ned til 165°C og stek i ca 15 min til. Avkjøles littegrann før hvelves ut av formene.

 

..Lukter så godt på kjøkkenet!

 

Har du en form beregnet på 6 stk, skrur du opp varmen på ovnen til 230°C igjen og gjentar prosessen med resten av deigen: Først 0,5 ts smeltet smør i bunnen og så fyll opp med deig. Stek som angitt ovenfor.

 

Mmmm..... Serveres nystekte og varme med smør og det beste syltetøyet du vet om!



Tips:

I originaloppskriften står det at man skal bruke usaltet smør og så i stedet tilsette 1 ts salt. Jeg brukte i stedet normalsaltet meierismør og droppet saltet i deigen.

Oppskriften er beregnet på 12 stk, men du får nok noen flere som blir mindre i størrelse om du bruker vanlig muffinsbrett med lavere kanter.

Om du ikke finner en ekte "Popover Pan", er et veldig godt tips "Muffinsbrett Ex Large Muffins" som også har høye kanter og ligner svært. Fås blant annet kjøpt i nettbutikken til www.cacas.no (se i kategorien for Bakeformer - Muffinsbrett).

 

Her ser du hvor deilig en "Popovers" ser ut inni:

 

Fristende myk, varm og luftig.

 

Enjoy!

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Popovers
Ingredienser

60 g smør (se tips)
6 egg
5 dl melk
315 g hvetemel

Servering:
smør
yndlingssyltetøyet ditt

Fremgangsmåte

Start med å varme opp ovnen til 230°C.

Spray formen med formfett. Smelt smøret og ha ca 1/2 ts smeltet smør i bunnen av hver av hver form (oppskrift beregnet til 12 stk så husk å spare litt smør til neste porsjon om du har en form til 6 stk og steker i to omganger).

Pisk sammen egg, melk og resterende 2 ss smeltet smør. Bland i hvetemelet. Bruk en stålvisp og pisk kraftig i ca 2 minutter så deigen blir glatt, jevn og klumpfri.

Fordel deig i formene (ikke mer enn drøyt halvfulle former for deigen hever seg under stekingen).

Settes midt i ovnen og stekes i ca 20 min. Skru så varmen ned til 165°C og stek i ca 15 min til. Avkjøles littegrann før hvelves ut av formene.

Har du en form beregnet på 6 stk, skrur du opp varmen på ovnen til 230°C igjen og gjentar prosessen med resten av deigen: Først 0,5 ts smeltet smør i bunnen og så fyll opp med deig. Stek som angitt ovenfor.

Serveres nystekte og varme med smør og det beste syltetøyet du vet om!

Tips

I originaloppskriften står det at man skal bruke usaltet smør og så i stedet tilsette 1 ts salt. Jeg brukte i stedet normalsaltet meierismør og droppet saltet i deigen.

Oppskriften er beregnet på 12 stk, men du får nok noen flere som blir mindre i størrelse om du bruker vanlig muffinsbrett med lavere kanter.

Om du ikke finner en ekte "Popover Pan", er et veldig godt tips "Muffinsbrett Ex Large Muffins" som også har høye kanter og ligner svært. Fås blant annet kjøpt i nettbutikken til www.cacas.no.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift