Brukere online: 1807
Brukere i dag: 24433
Brukere siste 7 dager: 172229
Dette er en veldig smakfull og sommerlig potetsalat!
Her vendes kokte nypoteter, rødløk og masse dill sammen med en deilig pestodressing. På toppen drysses ristede pinjekjerner og frisk basilikum.
Potetsalaten er nydelig til alt av grillmat, stekt kylling og laks eller vegetarretter. Den gjør seg også godt på et koldtbord!
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 800 g småpoteter
♥ 1 rødløk
♥ 1 bunt frisk dill
♥ 50 g pinjekjerner
♥ frisk basilikum
Pestodressing:
♥ 1 dl pesto (hjemmelaget eller ferdigkjøpt)
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 2 ss hvitvinseddik
♥ 0,5 sitron, presset saft
♥ kvernet salt og pepper
Fremgangsmåte:
Skyll potetene og kok dem møre i godt saltet vann. Hell av kokevannet og la potetene dampe til de blir tørre. Siden det er tynt skall på disse potetene, trenger man ikke å skrelle dem. Del potetene på midten og ha dem i en skål.
Skjær rødløk i tynne skiver og ha i bollen med potetene.
Grovhakk dill og ha også dette i bollen.
Lag hjemmelaget pesto etter super oppskrift her på Det søte liv (eller bruke ferdigkjøpt). Ha 1 dl pesto i en skål.
Ha de øvrige ingrediensene til dressingen i en annen skål.
Jeg bruker helst hjemmelaget pesto. Det er så verdt det! 😍
Bland dette sammen med pestoen så du får en herlig pestodressing.
Ha pestodressingen i bollen med potetene, rødløk og dill.
Vend det hele godt sammen.
Rist pinjekjernene lett i tørr stekepanne på middels varme (pass nøye på så de ikke blir brent).
Dryss pinjekjernene over potetsalaten og pynt med basilikumblader.
Kjempegod potetsalat med masse smak!
Tips:
♥ Jeg liker best å bruke småpoteter som har tynt skall. Da er det ikke nødvendig å skrelle potetene. Men det går så klart å bruke andre poteter også, som du da skreller og deretter deler i mindre biter.
♥ Potetsalaten får absolutt best smak om du bruker hjemmelaget pesto, så det anbefaler jeg virkelig! Pesto som du ikke bruker i denne potetsalaten har lang holdbarhet om den oppbevares i kjøleskapet.
♥ Potetsalaten smaker aller best samme dag den er laget. Rester oppbevares i kjøleskapet til dagen etter.
Deilig sommermat!
Velbekomme!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 800 g småpoteter
♥ 1 rødløk
♥ 1 bunt frisk dill
♥ 50 g pinjekjerner
♥ frisk basilikum
Pestodressing:
♥ 1 dl pesto (hjemmelaget eller ferdigkjøpt)
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 2 ss hvitvinseddik
♥ 0,5 sitron, presset saft
♥ kvernet salt og pepper
Skyll potetene og kok dem møre i godt saltet vann. Hell av kokevannet og la potetene dampe til de blir tørre. Siden det er tynt skall på disse potetene, trenger man ikke å skrelle dem. Del potetene på midten og ha dem i en skål.
Skjær rødløk i tynne skiver og ha i bollen med potetene. Grovhakk dill og ha også dette i bollen.
Lag hjemmelaget pesto etter super oppskrift her på Det søte liv (eller bruke ferdigkjøpt). Ha 1 dl pesto i en skål.
Ha de øvrige ingrediensene til dressingen i en annen skål. Bland dette sammen med pestoen så du får en herlig pestodressing.
Ha pestodressingen i bollen med potetene, rødløk og dill. Vend det hele godt sammen.
Rist pinjekjernene lett i tørr stekepanne på middels varme (pass nøye på så de ikke blir brent).
Dryss pinjekjernene over potetsalaten og pynt med basilikumblader.
♥ Jeg liker best å bruke småpoteter som har tynt skall. Da er det ikke nødvendig å skrelle potetene. Men det går så klart å bruke andre poteter også, som du da skreller og deretter deler i mindre biter.
♥ Potetsalaten får absolutt best smak om du bruker hjemmelaget pesto, så det anbefaler jeg virkelig! Pesto som du ikke bruker i denne potetsalaten har lang holdbarhet om den oppbevares i kjøleskapet.
♥ Potetsalaten smaker aller best samme dag den er laget. Rester oppbevares i kjøleskapet til dagen etter.
Skriv ny kommentar