Pots de crème au citron

Pots de crème au citron

29.06.2014


La meg presenterer dere for en ny, fransk klassiker: En nydelig sitrondessert!

 


"Pots de crème au citron" er en sitronvariant av "Pots de crème au chocolat" og "Pots de crème au moka" som jeg har registrert før her på Det søte liv. Er du glad i sitronsmak, vil du elske denne franske, fløyelsmyke sitronkremen her!

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser:

♥ 4,5 dl kremfløte
♥ 1 vaniljestang
♥ 6 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 1 stor sitron

 

Fremgangsmåte:

Hell kremfløten i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha både frøene og selve vaniljestangen i fløten. Varm opp til kokepunktet og ta kjelen av platen. La vaniljen trekke inn i melken i noen minutter, og fjern deretter vaniljestangen.

Pisk eggeplommene sammen med sukker. Bland i presset saft og revet skall fra sitronen. Hell i den varme fløten i en tynn stråle mens du fortsetter å piske hele tiden.

Fordel blandingen i 4 passende porsjonsformer og sett dem i en langpanne midt i ovnen. Hell kokende vann i langpannen (vannet skal nå omtrent halvveis opp på formene) og stek ved 160°C i 50–60 minutter. De er ferdige når de er stivnet i kantene, men fortsatt litt «skjelvende» i midten.

Ta formene ut av ovnen og avkjøl til romtemperatur. Dekk dem med tynn plastfolie og la dem stå i kjøleskapet over natten.

 

 

Tips:

♥ Ikke la deg skremme av at formene skal steke i vannbad. Det er nødvendig for å få den rette konsistensen og er overhodet ikke vanskelig.

♥ Merk dessuten at de ferdigstekte formene må stå i kjøleskapet over natten. Spises de med en gang, har de konsistens som litt rennende sitronpudding, men etter en natt i kjøleskapet stivner de til og får den rette tykke, kremete konsistensen.

 

 

Deilig, kremete sitrondessert med nydelig, frisk smak!  Yum  

 


♥ ♥ ♥ ♥

Pots de crème au citron

Ingredienser

♥ 4,5 dl kremfløte
♥ 6 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 1 stor sitron
♥ 1 ts vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

Hell kremfløten i en kjele. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha både frøene og selve vaniljestangen i fløten. Varm opp til kokepunktet og ta kjelen av platen. La vaniljen trekke inn i melken i noen minutter, og fjern deretter vaniljestangen.

Pisk eggeplommene sammen med sukker. Bland i presset saft og revet skall fra sitronen. Hell i den varme fløten i en tynn stråle mens du fortsetter å piske hele tiden.

Fordel blandingen i 4 passende porsjonsformer og sett dem i en langpanne midt i ovnen. Hell kokende vann i langpannen (vannet skal nå omtrent halvveis opp på formene) og stek ved 160°C i 50–60 minutter. De er ferdige når de er stivnet i kantene, men fortsatt litt «skjelvende» i midten.

Ta formene ut av ovnen og avkjøl til romtemperatur. Dekk dem med tynn plastfolie og la dem stå i kjøleskapet over natten.

Tips

♥ Ikke la deg skremme av at formene skal steke i vannbad. Det er nødvendig for å få den rette konsistensen og er overhodet ikke vanskelig.

♥ Merk dessuten at de ferdigstekte formene må stå i kjøleskapet over natten. Spises de med en gang, har de konsistens som litt rennende sitronpudding, men etter en natt i kjøleskapet stivner de til og får den rette tykke, kremete konsistensen.

29.06.2014
Desserter: 
Allergier og preferanser: 

2 kommentarer

Du har glemt å føre opp vaniljestangen :)

Takk Maria:) Har korrigert oppskriften nå.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter