Prestegårdens krydderkake

Prestegårdens krydderkake

09.02.2005


"Prestegårdens krydderkake" er en gammeldags og smakfull krydderkake som kjennetegnes av at kakedeigen inneholder rømme.

Prestegårdens krydderkake

Ingredienser

100 g smør
2 egg
200 g sukker
1,5 dl lettrømme
175 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts kanel
1,5 ts nellik
1,5 ts ingefær

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk inn rømmen til du får en jevn røre. Sikt sammen det tørre og bland i. Rør inn avkjølt smør til slutt.

Hell deigen i en smurt, avlang brødform (1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175°C i 45 min. Avkjøl kaken i formen.

Løsne kaken forsiktig fra formen med en kniv og hvelv den ut av formen. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.

Tips

Krydderkaken er fin å fryse.

09.02.2005
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Jeg brukte Kefir melk istedenfor Rømme.Ble kjempegod ;)

Suveren oppskrift, fungerte flott på første forsøk

Hei! Elsker kaken! Brukt den så mye! Lurer på hvis jeg vil lage langpanne. Tror du det holder å dobble? Eller ville du tripplet? Og Hvor lenge tror du den måtte steke?
Takk for herlige oppskrifter!!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter