Prinsessens marengskake

Prinsessens marengskake

23.08.2012

 

Hei kjære dere!

Her får dere en skikkelig prinsessekake med dere inn i helgen!

 

Jeg vil tro at de fleste jenter vil falle pladask for denne rosa drømmen av en kake!

"Prinsessens marengskake" er basert på en rund versjon av "Verdens Beste" som du finner her på Det søte liv, men jeg har farget marengsen rosa og fylt kaken med friske bringebær og rosa pikekyss i tillegg til søt, luftig krem med vaniljesmak. Mmm...

"Strawberry Macarons" som jeg har brukt som pynt finner du også oppskrift på her på Det søte liv, og gjør at kaken virkelig får utseendet med seg:-)

 

Ønsker dere alle en deilig helg!

 

♥ Ingredienser:

Kakebunner:
75 g smør
75 g sukker
3 eggeplommer
75 g hvetemel
0,5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 ss melk

Marengs:
3 eggehviter
130 g sukker
rosa konditorfarge
- -
50 g mandelflarn

Fyll:
6 dl kremfløte
4 ts vaniljesukker
300 g friske bringebær
rosa eller hvite ferdigkjøpte pikekyss

Pynt:

rosa macarons (Strawberry macarons)

 

♥ Fremgangsmåte:

Kakebunnene:

Pisk smør og sukker til smørkrem.  Pisk inn en eggeplomme av gangen.  Sikt sammen det tørre.  Bland inn i deigen sammen med melken.

Ha bakepapir i bunnen på 2 like store, runde kakeformer som er 24 cm i diameter. Smør deigen tynt utover i bunnen på formene.

Visp eggehvitene stive.  Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs. Farg marengsen rosa med konditorfarge. Fordel marengsen jevnt over deigen i de to formene. Strø over mandelflarn.

Stek kakebunnene enten hver for seg midt i ovnen ved 175°C i 25 min eller samtidig hvis du har varmluftsovn (se tips).  Avkjøl kakene helt i formen.

Løsne kakebunnene fra formen med en skarp kniv. Ta kakene forsiktig ut av formene og fjern bakepapiret.

 

Fyll kaken:

Pisk kremfløten til fyllet til stiv krem og smak til med vaniljesukker.

Legg den ene kakebunnen på et passende fat (marengsen skal vende oppover). Fordel over halvparten av den piskede kremen.

Legg på bringebær og pikekyss i et tett lag.

 

 

Bre over resten av den piskede kremen og legg på den andre kakebunnen. La kaken stå kjølig et par timer frem til servering.

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Prinsessens marengskake

Ingredienser

Kakebunner:
75 g smør
75 g sukker
3 eggeplommer
75 g hvetemel
0,5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 ss melk

Marengs:
3 eggehviter
130 g sukker
rosa konditorfarge
- -
50 g mandelflarn

Fyll:
6 dl kremfløte
4 ts vaniljesukker
300 g friske bringebær
rosa eller hvite ferdigkjøpte pikekyss

Pynt:
rosa macarons (Strawberry macarons)

Fremgangsmåte

Kakebunner:

Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn en eggeplomme av gangen. Sikt sammen det tørre. Bland inn i deigen sammen med melken.

Ha bakepapir i bunnen på 2 like store, runde kakeformer som er 24 cm i diameter. Smør deigen tynt utover i bunnen på formene.

Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs. Farg marengsen rosa med konditorfarge. Fordel marengsen jevnt over deigen i de to formene. Strø over mandelflarn.

Stek kakebunnene enten hver for seg midt i ovnen ved 175°C i 25 min eller samtidig hvis du har varmluftsovn (se tips). Avkjøl kakene helt i formen.

Løsne kakebunnene fra formen med en skarp kniv. Ta kakene forsiktig ut av formene og fjern bakepapiret.

Fyll kaken:

Pisk kremfløten til fyllet til stiv krem og smak til med vaniljesukker.

Legg den ene kakebunnen på et passende fat (marengsen skal vende oppover). Fordel over halvparten av den piskede kremen. Legg på bringebær og pikekyss i et tett lag. Bre over resten av den piskede kremen og legg på den andre kakebunnen.

La kaken stå kjølig et par timer frem til servering.

Tips

Bruk konsentrert, rosa konditorfarge (feks rosa pastafarge fra Wilton), slik at marengsen ikke mister den stive konsistensen.

Har du ikke to kakeformer med samme størrelse, kan du steke en kakebunn av gangen.

Hvis du har varmluftsovn, går det fint å steke begge kakebunnene samtidig. Men bytt gjerne plassering på kakebunnene etter halve steketiden, slik at bunnene blir like godt stekt.

Pynt gjerne med "Strawberry Macarons" som du finner oppskrift på her på Det søte liv!

23.08.2012
Kakekategori: 
Desserter: 

1 kommentarer

Hei
Hvordan unngå misfarget beige marengs??
Ser så kul ut

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter