Pumpkin Spice Cake (Krydret gresskarkake med ostekrem)


Dette er en herlig, myk amerikansk høstkake som inneholder most gresskar, brunt sukker og diverse krydder. Gjett om det lukter deilig på kjøkkenet når kaken er i ovnen (min lille datter som satt i naborommet kom fykende inn på kjøkkenet og ropte ivrig "Jeg vil også lage pepperkaker!" Grin ).

Kaken fylles og dekkes med en ekstra god ostekrem som inneholder lønnesirup.

Oppskriften er hentet fra den populære, amerikanske nettsiden joyofbaking.com, hvor det igjen står at den er hentet fra boken "Baking with the American Harvest". Passer godt, for det er akkurat slik kaken smaker også!

Pumpkin Spice Cake (Krydret gresskarkake med ostekrem)
Ingredienser

120 g smør
270 g brunt sukker
2 store egg
120 ml kefir
240 g gresskarmos (se tips)
1 ts vaniljeessens
0,5 ts kanel
1/4 ts nellik
1/4 ts ingefær
1/4 ts bakepulver
1 ts natron
200 g hvetemel

Fyll:
250 g kremost
60 g mykt smør
2 ss lønnesirup (maple syrup)
400 g melis

Pynt:
50 g valnøtter (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker luftig. Pisk inn eggene til en luftig smørkrem. Rør i kefir og gresskarmos (deigen vil skille seg litt, men dette repareres når du har i melet). Rør i vaniljeessens. Bland melet med krydder, bakepulver og natron og rør dette inn i deigen.

Fordel deigen i to små, runde former (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 25-30 min, til de er gjennomstekte. Avkjøl helt.

Pisk sammen romtemperert kremost og mykt smør. Pisk inn lønnesirup og melis til en fluffy ostekrem.

Ta de kalde kakebunnene ut av formene og fjern bakepapiret. Legg dem sammen med ostekrem i mellom (se tips). Fordel resten av kremen jevnt over hele kaken. Dryss eventuelt over fint hakkede valnøtter til slutt.

Tips

Gresskarmos fås kjøpt ferdig på boks i velassorterte matvarebutikker. Jeg foretrekker selvfølgelig å bruke fersk gresskar. Del da først opp gresskaret, skrell bitene og fjern alle frø. NB! Det lønner seg å kjøpe små gresskar, for de er kjempeharde å dele opp når de er store. Så kan du enten dampkoke gresskarbitene i en kjele til de er møre, eller du kan bake bitene i ovnen ved 175°C i 30-45 min, til gresskarkjøttet er mørt. Kjør det myke gresskaret deretter til mos enten med stavmikser eller i en food processor og mål opp 240 g til bruk i denne kaken (tilsvarer ca 1/2 liten gresskar). Avkjøl gresskarmosen før bruk.

Det er viktig at kakebunnene er helt kalde før de fylles med ostekremen, ellers vil kremen smelte. Det kan også være en idé å sette kaken en stund i kjøleskapet etter at du har fylt den med ostekrem i midten. Dermed blir kremen inni kaken fastere, og kaken blir lettere å dekke med ostekrem uten at bunnene sklir fra hverandre.

Kakebunnene kan fint lages dagen i forveien. Oppbevar de innpakket i plast så de ikke blir tørre. Kaken smaker best samme dag den er fylt med ostekrem, men kan også fryses.

Kakekategori
Allergier og preferanser
Stikkord

1 kommentar

Hei. Kaken var nydelig god smakte jul men kjente ikkje gresskar smak.... Så lurte på om eg kunne ta seterrømme istedenfor gresskar?
Så lurer eg på kva eg har gjort feil..... For fikk så lite røre at eg kunne ikkje steike i to former, så tok alt i ein og kaka blei veldig tynn...... Ikkje sjans å få noko krem i mellom i allfall....
Røra blei ikkje luftig når eg piska brunt sukker (var ganske gammelt) og smør. Eg brukte kjøkkenmaskin, veit ikkje om det har noko å sei. Blei i allfall aldri nokon uftigt

Mvh hanne

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift