
5 dl kakesmuler (se tips)
1,5 dl aprikossyltetøy
1,5 dl bringebærsyltetøy
100 g kokesjokolade
2 ss romessens
Pynt:
100-200 g kokesjokolade
kakestrøssel
Smelt kokesjokoladen i vannbad og bland i romessens. Bland i kakesmuler og syltetøyet. Prøv deg frem; deigen skal være nokså løs, men likevel fast nok til å kunne forme runde baller med hendene.
Form baller og legg dem på bakepapirdekket brett. Sett i kjøleskapet i 1 time.
Smelt kokesjokoladen til pynten i en skål over vannbad. Dypp sjokoladebollene i smeltet sjokolade. Rull dem eventuelt i kakestrøssel etterpå. Sett i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
"Punsjebollene" blir best om man bruker myke kakerester. Bruk for eksempel sukkerbrød- eller sjokoladekakerester (uten fyll), eller kjøp et lite ferdiglaget sukkerbrød i butikken.
Pass på at deigen blir blandet jevnt og at alle lyse kakerester blir dekket med sjokolade - det ser ikke så fint ut hvis du har hvite flekker inni punsjebollene.
"Punsjeboller" er holdbare lenge i kjøleskapet. Se også oppskrift på "Punsjeboller", "Punsjeboller med mild smak" og "Punsjeboller med nøtter".
Skriv ny kommentar