Rabarbra- og eplekake med bringebær

Rabarbra- og eplekake med bringebær

28.05.2020


Årets rabarbrasesong er i gang, og da er det så herlig å lage en deilig rabarbrakake! Smile 

Her har jeg tatt utgangspunkt i en enkel oppskrift på formkake med vanilje, og så dekket kaken med rabarbrabiter, eplebiter og bringebær.

 

 

Det ble en frisk og utrolig nydelig kake som vekker sommerfølelse! 

 

 

Server kaken gjerne nystekt sammen med vaniljeis! 

 

 

Ingredienser:

♥ 200 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 3 egg
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker

Topping:
♥ 1 eple
♥ 200 g rabarbra (renset)
♥ 100 g bringebær, friske eller frosne
♥ 3 ss perlesukker

Servering:
♥ 1 ss melis
♥ 1 liter vaniljeis

 

Fremgangsmåte:

Pisk romtemperert smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Sikt melet sammen med bakepulver og vaniljesukker. Vend dette inn i smørkremen og rør til du får en jevn deig. 

Fordel deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten.

Skrell og rens eplet og del det i skiver. Stikk epleskivene ned i deigen. Del renset rabarbra i skiver og stikk disse ned i deigen innimellom epleskivene. Fordel bringebær over kaken og strø godt med perlesukker over det hele.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30-40 minutter, til kaken er gjennomstekt. 

Avkjøl kaken og ta den ut av formen.

Sikt melis over kaken før servering og server kaken gjerne sammen med vaniljeis.

 

 

Rabarbra og bringebær gir frisk og litt syrlig smak på kaken, som gjør kaken sommerlig og god! 

 

 

 

Ekstra nydelig sammen med vaniljeis! 

 


 


Tips:

♥ Bruker du frosne bringebær, trenger de ikke å tines før du har dem på kaken. 

♥ Kaken er fin å fryse! 

 

 🌞  Endelig sommer!  🌞

Kos deg med denne lettvinte og nydelige kaken! 

Heart

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Rabarbra- og eplekake med bringebær

Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 3 egg
♥ 2 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 4,5 dl hvetemel

Topping:
♥ 200 g rabarbra (renset)
♥ 1 eple
♥ 100 g bringebær
♥ 3 ss perlesukker

Servering:
♥ 1 liter vaniljeis

Fremgangsmåte

Pisk romtemperert smør og sukker til smørkrem. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert egg. Sikt melet sammen med bakepulver og vaniljesukker. Vend dette inn i smørkremen og rør til du får en jevn deig. 

Fordel deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten.

Skrell og rens eplet og del det i skiver. Stikk epleskivene ned i deigen. Del renset rabarbra i skiver og stikk disse ned i deigen innimellom epleskivene. Fordel bringebær over kaken og strø godt med perlesukker over det hele.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30-40 minutter, til kaken er gjennomstekt. 

Avkjøl kaken og ta den ut av formen.

Sikt melis over kaken før servering og server kaken gjerne sammen med vaniljeis.

Tips

♥ Bruker du frosne bringebær, trenger de ikke å tines før du har dem på kaken. 

♥ Kaken er fin å fryse! 

28.05.2020
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

3 kommentarer

Hva mener du med at rabarbraen skal skjæres i skiver? Mener du små biter eller lange stengsler?

Hei Nina, rabarbraen skjæres i små skiver, altså ikke på langs.

Du deler rabarbraen i skiver, der du begynner å skjære skiver fra den ene siden.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter